Her sene 1-2 hafta bu uygulamalar yapilip sonradan ayni tas ayni hamam devam ediyor hersey..
aynen öyle ...:farao:
Her sene 1-2 hafta bu uygulamalar yapilip sonradan ayni tas ayni hamam devam ediyor hersey..
acarkentte yeni bi çorbacı açılmış :wiinkk: başıma gelen bi olay bi adet çekici üzerine 15 tane motor ve her birine 90 lira çekici ücreti anlayana davul zurna saz anlamayana kask yok diye motor bağlamak hoş ............:farao:
kasksiz diye nasil baglar motoru ?? ...78/1-b maddesi geregince 55.00 ytl ceza yazar...
motor filam baglayamaz kaskdan..ehliyetten baglar..!! piyangodan cikmadi motor bize..
calistikda aldik yawas baglasin..:wiinkk:
hangi yasada kasksız motor sürüçünün motoru bağlanır diye bir kural var bağlayamaz keyfe
kasksiz diye nasil baglar motoru ?? ...78/1-b maddesi geregince 55.00 ytl ceza yazar...
motor filam baglayamaz kaskdan..ehliyetten baglar..!! piyangodan cikmadi motor bize..
calistikda aldik yawas baglasin..:wiinkk:
kasksız sürücünün motorunu bağlayamazlar.ama dikkat ettiğim bi nokta var kasksız sürücülerin çoğunun ehliyetide yok.ehliyet bilinç te kazandırıyor buna eminim
polis öce kendi taksın kaskı burdaki tüm motosikletli
polisler kasksız biniyor:farao: Zaten en büyük sorunlardan biri ülkemizde kanunların heryerde aynı uygulanmaması muğlada polisin umruna koymadığı şeye ankarada cezayı kesebiliyolar.Bide korksalar ne olacak piyasada 15-20 liraya kask doluyor adam alıyor ondan takıyor.zx12r si olup safabed kullanan adam tanıyorum ben:queen:
...
Ama, bir şeyi anlamıyorum;
Vatandaş, isterse kask takar, isterse takmaz.Devlet ne karışıyor?
Mal benim, para benim, can benim...
Kask olmayanı niye bağlıyosa o zaman emniyet kemeri takmayan araç sürücülerinin arabasınıda çektirsin böyle saçma şeymi olur::evil::
bu kadar ceza kesilio madem motosiklet yolu yapılsın bu paralarla ...
Umarım uygulama kalıcı olur...
son aldığım bilqilere qöre qelecek haftadan itibaren DİZLİK, FULL KORUMA MONT, ELDİVEN we yağmurda TULUM qiymeyenleri de bağlayacaklarmışşş..
MIŞŞŞ MUŞŞŞŞ...ehueheuuehuhuhehee... :cherry:
hangi yasada kasksız motor sürüçünün motoru bağlanır diye bir kural var bağlayamaz keyfe
Ben kask kullanıyorum, uyduruk bir şey de değil, 100-EU'luk bir kask.
Ama, bir şeyi anlamıyorum;
Vatandaş, isterse kask takar, isterse takmaz.Devlet ne karışıyor?
Mal benim, para benim, can benim.
Devlet madem vatandaşını bu kadar düşünüyor, neden ödediğimiz aşırı yüksek vergilerle -H2O'nun dediği gibi- motosiklet yolu yapmıyor?
Ben trafik polisi olsam, motor kullanıcılarında kaska maska hiç bakmam.
vatandaş isterse 1.000-YTL lik Çinli motor alır, kafasına Marushin kask takar, isterse 33.000-YTL ye Pan Europen alır kafasına da safabed veya wivi takar.
bu kadar ceza kesilio madem motosiklet yolu yapılsın bu paralarla ...
Benim de ehliyetim ve ruhsatımı senelerdir soran yok.Savaşkayan ve Tufanbaydemir arkadaşlar;
yazdıklarınıza katılıyorum, ancak, benim sorguladığım:
Bu kask işi sadece İzmir, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde var, izmir'den çıkıyorum, 35-40 km gidiyorum, Turgutlu'da kafamdaki kaskı görenler bana acayip acayip bakıyorlar.Çünkü orada kask zorunluluğu yok.
E, orası da Türkiye, aynı kanunlar geçerli ise...
Bir memlektte kask yok diye ceza var hatta motor bağlanıyor, 4 Km ileride başka bir memlekette kask takan yok.
Karayolu dışında istediğin gibi giyinebilirsin.Ama Karayolunda takacağın kask senin hayatını kurtaracağı kadar başkalarının başının da daha az belaya girmesini önler.
Kask kullanmayan adam sürat arttıkça gözünü sinekten tozdan korumak için kısık gözle bakar,görüş açısı azalır,kaza riskini sadece bundan dolayı bile arttırır 100 km süratle giderken öndeki aracın tekerleğinin sıçratacağı bir mıcır tanesi insanın beynini dağıtmaya yeter.
Sana çok kısa bir örnek;
2 Yıl önce Çorlu'da bir motosiklet kamyona arkadan çarptı.Motosiklet sürücüsünün aldığı darbe kafadan ve ölüm kalım arasında bir darbe.Kaskı olsaydı kurtulacaktı.
Artçı'nın kafasında da kask yoktu ama onun önünde sürücünün olması doğrudan darbeyi önlemiş olmalı ki o sadece basit bir yaralanma ile atlatmış.
Kask hayatı yüzde yüz kurtarır mı? Bir çok olayda evet derim.
Zaten bu ülkede yaşamak çok riskli,bu riskleri niye arttıralım?
Allah Korusun gözüne sinek kaçıp göremez de kaza yaparsan" mal benim,can benim" demek başına geleceklere çare olmaz
Ben her yıl yüksek miktarda vergi ödüyorum,Bunun dışında devlete sağladığım harçlar da cabası.
O zaman devlet bana özel memur tahsis edip özel devlet dairesi mi yapmalı?
devlet bütçesi öncelikli,genel ve acil ihtiyaçların çözümünden başlayarak düzenlenir.Önümüzdeki 100 yıl içinde motosiklet yolu yapılmaz