Ehliyetsiz ve kasksız arkadaşlar Dikkat!!!

Bugün acarkent'ten geçiyordum,çevirme vardı.Uzaktan dikkatimi çekmedi ama poliş durdurduğunda sağ tarafıma baktımla kaldım 3 çekici üzerinde yaklaşık 15-20 motor yüklemişler.Ehliyet ruhsat sordu verdim hemen korumalarda tam zaten.5 dk fln beklettiler sonra bir kişiyi daha cevirdiler ehliyet ruhsat sordular kask'ı yok diye motorunu bağladılar tabi ben bu arada bekliyorum anlamadım bir kaç yere ruhsattan biseyler bildiriyorlardı.
sonra yanımdaki polise sordum bir kaza veya olaymı oldu diye,polisin cevabı;1 Haftadır uygulamaya kondu dedi Artık ehliyeti,ruhsatı ,kaskı olmayanları da balayacağız dedi.

Son düzenleme:
hah bu iyi bir haber iştee....
özellikle şu lahmacuncu, pizzacı ve sucu motorlarını oldugu gibi bağlasınlar...

Benim yanımda bağlananda sucuydu galiba motorum arkasında demir sepet vardı.

acarkentte yeni bi çorbacı açılmış :wiinkk: başıma gelen bi olay bi adet çekici üzerine 15 tane motor ve her birine 90 lira çekici ücreti anlayana davul zurna saz anlamayana kask yok diye motor bağlamak hoş ............:farao:

çok iyi bir uygulaama olmuş yollarda çok fazla korumasız sürücü var
1 kişiyi bile caydırsa kardır

bu uygulama umarım kalıcı olur.
kalıcı olsun ki bazı standartlar hak ettiği yeri bulsun!!!

mrsago'nun anlattığından yola çıkarsak... yine vay halimize;her şey göstermelik olur,kolpa olur...........

Bu uygulamalr nedense hep İstanbul ve İzmir'de oluyor.
Mesela kendimden örnek vereyim, memlekete gidiyorum arabayla (Ankara yönüne doğru) Belkahve çıkışta 1 ekip, Sütçüler'i geçince 1 ekip (Radara girenleri durduruyorlar), Ören-Armutlu yol ayrımında 1 ekip daha, en az 2-3 ekip görüyorum.
Ama, ama, ama...Lezita'yı geçtim mi bambaşka bir memlekete gitmiş gibi oluyorum, 1 tane bile ekip yok, olsa bile sadece gelen geçen arabalara bakıp sadece çıkıntılık yapanları durduruyorlar.

Kask olmayanı niye bağlıyosa o zaman emniyet kemeri takmayan araç sürücülerinin arabasınıda çektirsin böyle saçma şeymi olur::evil::

Moderatör
Her sene 1-2 hafta bu uygulamalar yapilip sonradan ayni tas ayni hamam devam ediyor hersey..

abi poliste hangi biri ile uğraşsınya :p:p:p:p:p

Katılıyorum Antalyada her 10 motorcunun 7si kasksız hele Antalyalılar bilir yalım parkın orda tek teker çekenler bi gün söyledim gülüp geçtiler ama 1 hafta sonra kafa göz patlak dolaştılar polisinde artık tek yaptığı şey kaskını tak demek oluyor

h2o

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bu kadar ceza kesilio madem motosiklet yolu yapılsın bu paralarla ...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
hersene aynı şey,motor sezonu biterken kuralları uyguluyorlar,ama sezon açılınca ne hikmetse kurallar geçersiz oluyor,danışıklı döğüş yani, ben bufilmi daha önce izlemiştim.

gectıgımız aylarda motorsıklet kazası yapmıstım benı ambulansla hastahaneye kaldırlarken motorumunda cekıcıyle polıs otoparkına kaldırılıp alıkonuldugunu daha sonra ogrendım kazayı yaptıgım yerle otoparkın arası 800 mt. ve talep edılen ucret 90 lıra ve bana carpan aracın hatalı olmasına ragmen bunu o arcın trafık sıg.dan da alamadıgımı da sonra ogrendım o bana carptı yoluna kaza raporunu elıne aldı devam ettı olan bıze oldu bu ulkede motor kullanmak cıdden zor 11.yılım ama 100 yasında gıbıyım

son aldığım bilqilere qöre qelecek haftadan itibaren DİZLİK, FULL KORUMA MONT, ELDİVEN we yağmurda TULUM qiymeyenleri de bağlayacaklarmışşş..

MIŞŞŞ MUŞŞŞŞ...ehueheuuehuhuhehee... :cherry:

Çanakkalede çok sıkı uygulanıyor , mobilet , sucu pizzacı ,hobi için kullanan
herkes kullanıyor . Polis gördüğü an ikaz ediyor . Eğer yanında kask yoksa bağlıyor .
Ama millet korkudan takıyor . Daha bilinç çok fazla oluşmamış .
Tabi 100.000 lik bir şehirle 10 milyon üstü bir şehir bir tutulamaz .

Saygılar

hangi yasada kasksız motor sürüçünün motoru bağlanır diye bir kural var bağlayamaz keyfe

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar