İyi hoş kanun kanundur itirazım yok buna, ne fiyatına, ne uygulanışına ama herşeyde olduğu gibi bu ehliyet işinde de. Bir dünya alavere dala vera. Bir ehliyet kursu ne veriyor ki para istiyor bu kursları kim denetliyor milli eğitim bakanlığı ne kadar süreyle müfettiş yolluyor, ehliyet kursu gerçekten ne öğretiyor bence kocaman bir hiç. Önce kurslarını adam edersin, birşeyler öğrnilen öğretilen yerler haline getirirsin her parayı bastırana kurs açma hakkını tanımazsın, sıkı denetime tabii tutarsın sonra istersen 1 milyar ceza kes almayandan ama böyle olmaz sırf oraya buraya harç yatırtım fon çıkaracam diye ehliyet aldırılmaz, insanlar eğitim eğitim diye bağırıyor neyin eğitimi allah aşkına üniversitesinden ehliyet kursuna kadar elimize yüzümüze bulaştırdığımız eğitim sistemi içinde neyin eğitimi neyin ehliyeti. Bu sözlerim ehliyet almayın demek olarak anlaşılmasın sonuçta kural kuraldır, ehliyetsiz binersen suçlusun, ben sadece artık birşeylerin değişmesine inandığım için bunları yazma gereği duydum, ehliyet isteniyorsa, o ehliyeti hak etmiş kişi yetiştirmek de ehliyeti sormak kadar mecburi, Görkem demiş ki niye ters iş yapıyoırsunuz çok haklı ama burda ne düzgün ki vatadş ters olmasın. Önce eğitim, ben Honda'ya 200 ytl vermek zorunda değilim ehliyet kursuna 400 veririm aynı eğitim mecburi olmalı aynı zamanda sınavlar da bu düzeyde olmalı ki ehliyet bir işe yarasın, yoksa zaten b sınıfın varsa paşa paşa 200ytl veriyoruz kursa kocaman bir hiç için, çoğu kursun motosikleti bile yok eminim. (Bütün kursları demiyorum elbet ama istisnalar kaideyi bozmuyor muhakkak) .Ehliyetsiz kullanıma cezalar getirilirken bunlarda göz önünde tutulmalı diye düşünüyorum ama çoğu insan gibi sadece düşünüyorum...