Ehliyetsiz motor kullanırsak ne olur ??

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ehliyetsiz olmaaaaaaaaaaaaaz. Kardeşler ehliyetimizi alalım b ehliyetim vardı, 33 yaşından sonra hayallerimi gerçekleştirmişim motoruma biniyorum. Hayalimin gerçekleşmesi uğruna 300-500 ytl vermişim çok mu? Doya doya rahat rahat biniyorum... Ehliyet şaaaaaart. :cat:

Evet benim başımada geçen sene cok kötü bir olay gelmişti. Sizlerle paylaşmak isterim. İstanbul'u bilenler bilir. E5 Avcılar istikametine giderken. Küçükçekmecede shell var onun az ilerisinde köprünün altında uygunsuz sohpet ve pazarlıkların olduğu bir yervarmış... Bende motorumla Beylükdüzüne doğru giderken telefonum çalmaya başladı. Bizim hatunda bi hayli kıskanç olduğundan telefonumu açmadığım için başımın etini yer biliyorum. Bende olacaklardan habersiz motorumu kenarı çektim ve telefonla konuşmaya başladık bi süre sonra polis baskın yaptı ve benide oraya uygunsuz işler peşinde koştuğumu sandı... Sonrasın anlatmasam iyi olur... O günden sonra hemen kursa yazıldım. İyikide almışım. Valla bana bin nasihattan iyi geldi...

kaskı tak polis molis çevirmıyo hatta altında ki racing yada soğle sekil bişeyse durdurup kaça aldın özellık lerını felan soruyolar :) o yuzden salla ehlıyetı :) ama alın :)

nasıl olacak?

Ehliyet tamam bastır 250 ytl al
ama ben malesef: :utangac: motor kullanma konusunda da deneyimsizim
şimdi hemen bi motor almak da kolay değil malumunuz,
ayrıca hemen motoru alıpda öğrenirken haşat etmek ya da 600 ytl :sunny: gibi cezalar ödemek de istemiyorum.
şimdi öğrenmek istediğim şudur ki ehliyet alana kadar hem motor sürüşü konusunda deneyim elde etmemi sağlayacak hem de ehliyet almamda yardımcı olacak önerileriniz var mı?
Fazla yüksek maliyetli olmaması da tercih sebebidir tabii
bana kiralık motor olabilir gibi geliyor ama kim motorunu bana kiralar ki acemiliğimi atmam için:p
Rasyonel önerileriniz varsa sevinirim, şimdiden teşekkür ederim:)

bu arada BMW F 650GS hakkında yorumlarınız varsa yeni başlayan benim gibi bi çömez açısından değerlendirirseniz sevinirim

Ciddi bir sürüş eğitimi almadan F650GS almak ve ehliyetsiz trafiğe yakalanmak aynı kapıya çıkan şeyler.
Sonuç ikisi için de büyük ihtimalle hüsran olur.

Sürüş eğitimi konusunda keşke daha fazla çalışma yapılsa ve maliyetleri bu kadar yüksek olmasa ama ne yazık ki oldukça maliyetli.
Örnek olarak Honda'nın sürüş eğitimi; 2 günlük eğitim 200ytl. Oldukça yüksek bir rakam.
2 kur alındığı düşünülürse, eğitimin toplam rakamı 400ytl'yi buluyor.
Çok daha düşük maliyetli bir eğitim için özel hoca tutmak (bulunabilirse) veya eşten dosttan yardım istemek düşünülebilir. (bu eş dost mümkünse, uzun yolda ve büyük hacimli makinelerde oldukça tecrübeli olmalı)

ben korktum arkadaş..ya bu yeni trafik kanunu ne zaman çıkacak..B sınıfına serbest olacakmış..onu bekliyorum.

Arkadaşlar geçen yaz ehliyetsiz olarak Boğaziçi köprüsünde yakalandım.Motoru bağladılar...Tam tamına 750 milyonuma mal oldu bu iş...aman diyorum ehliyetsiz sakın binmeyelim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlasmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
T.C. veya uluslararası yasalara aykırı eylemleri haber veya duyuru olarak yazmak, eylem tür ve türevlerini öğreti olarak anlatmak, terör olaylarında kullanılabilecek bomba veya benzeri maddelerin yapım ve
temini hakkında bilgi vermek, suçluların hırsızlık veya benzeri yasadışı olaylarda kullandıkları ve herkes tarafından bilinmeyen yöntemleri ve/veya aletleri kullanma ve temini hakkında bilgi vermek.
Forum içerisinde illegal oyun, film, mp3, warez, crack vermek, bu tür içeriklerin bulunduğu sitelere link vermek ve konu olarak açmak kesinlikle yasaktır ! (PM dahil)

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: BBRR **************

Moderatör tarafında düzenlendi:
brock' Alıntı:
yasalara uyalım, uymayanları uyaralım..... abi iyi yazmıssın ama yinede ehliyetsiz kullanımın önüne gecilemez. herkes bana bise olmaz, ben yakalanmam der bi yakalanır görür.... ama bu topic site içinde ehliyetsiz kullanıcı varsa korkutmaya yeter gibi.
korktum walla

ya ben 16 ımdayım haziranda 17 olup hemen başvurucam ama bir kaç ay ehliyetsiz gezmek zorundayım bu cezaları görünce çok kötü oldum :(d

Ay sonunda vergi iadesini aliyorum o parayi aynen ehliyet kursuna yatiriyorum ve yazilacam bu korku bana cok , her seferinde polislerin hos gorusunu guvenemem ve hataliyiz bu konuda. Alacam taksitle ehliyetimi ve bu yaz pasalar gibi binecem motoruma.Tavsiye ederim.

B sınıfı ehliyetim var ama A2 yok işte. Ehliyet kac lira olursa olsun hemen kaydolamak istiyorum ama ne yazıkki nisandaki sınav kayıt dönemini kaçırdım vede en yakın teorik sınav 1 temmuzda. direksiyon sınavıda temmuzun sonunda. Bu da hersey yolunda giderse A2 ehliyeti Agustos bası alacagız demektir. Ama tam olarak 3 aydan fazla var. Ne yapacagım bilmiyorum. Ötv yüzünden acele ettim motor alma konusunda ama ehliyet dönemini kacırdık. İstanbulda ehliyetsiz nasıl kullanacagım bilmiyorum. Belkide ehliyeti alana kadar cok sık kullanmamak en iyisi.

bu motor ehliyet kursları hakında bilgi sahibi olan v armı ortalama ne kadar fiyatı var ve ne gibi aşamalardan geçiliyor?

beni geceg yeşil vadi gezısınde polis durdurdu önce bı durakladım sonra baktım kımse durmuyo tam yanıma geldi basyım gittim plakamı almıs olabılırmı bısey cıkarmı bu olaydan ...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar