Ehliyetsiz Kullanım İçin Çözüm

Ehliyet alırken sınavda hangi soruların sorulacağı söylendi, onu geçtik direksiyon sınavında 3 tane kuka koydular onların arasından geçtik ve ehliyeti aldık.
Üstüne üstlük 100cc scooter kullanarak direksiyon sınavına girdim.
Şimdi vitesli 1200 cc motor sürüyorum hiç bir denetleme yok,(ileri sürüş eğitimlerine katılma kararı verdim) pompacı benzini verse ne olur vermese ne olur ben eğitimsiz fakat ehliyeti olan bir sürücü olduktan sonra ya kendi canımı yakıcam yada başkasının..
Bu mudur ehliyet?
Benim ehliyeti olmayan ve yeni bir motorcudan farkım küçücük bir plastik parça ve trafikte edindiğim tecrübe..

Bu işe başından el atmak lazım, ehliyet almak bu kadar kolay olmamalı..

dediğin gibi ehliyet almak bu kadar kolay olamamlı
ve eğer ehliyet almak bu kadar kolay olmazsa
işte o zaman bu topik amacına ulaşır :)

bence yeni bi rant yeni bi rüşvet kapısı daha açılmış olur ülkemize yetmemiş gibi bence hiç geregi yok bu tür düşüncelerin

benim memurum işini bilir memur koymaklada olmas :D ayrıca bidonla benzin almak yasaklandı da ne oldu? ben alıyorum =) hem TR burası adam benzin vermedi diye pompacıyı vurur hızını alamazsa istasyonu uçurur :D mimkin değiL :d

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu konuda avrupada yani burda yeni kanun ve sistem çikarmak üzereler , kanun yerine oturunca Türkiyede'de uygulamaya geçer sanirim .
Yeni kanunu ve Sistem'i siraliyayim.

1 Sigortacilar ehliyetsiz kimseye sigorta yapmayacak yaparsa büyük cezasi var.

2 Ehliyet kartlari çipli olacak , sadece hiz ile degil çipsiz olan tasiti aninda gizli kameralar çekecek, yakalanan tasit sahibi büyük cezaya çarptirilacak hapis yatma bile var.

3 Yol kenarinda bekleyen gizli polis arabalarinda camera bulunacak çipsiz yürüyen tasit kirmizi görünecek ve ilerde bekleyen diger polis arabasi aninda o tasiti durduracak cezasi yine çok büyük.

4 Baska birinin çipli ehliyetini kullanan kisi aninda hapis cezasi ve büyük rakam para cezasi + gerçek çipli ehliyetin sahibide cezaya çarptirilacak , sahibi bilerek yada bilmeyerek verse bile af yok kartina sahip ol denecek.

5 Kimlik ve ehliyet kart tek kartan olmasida düsünülüyor , kimlikler ehliyetli olunca lacivert olacak ehliyetsizler ise yesil .

6 Ehliyetsiz kaza yapan kisi ömrünce ehliyet alamayacak tüm ehliyet kurslarinda siyah listede geçecek adi ve soyadi hatta fotosuda.

7 Her ehliyet karti (çip) ayni sinyal etrafa göndermeyecek A, A2 ,B , C... her biri kendine has bir sinyal gönderecek polis ona göre anlayacak , bu teknolojiyi kopyalama banka soyma kanunu gibi cezaya çarptirilacak.

Neyse bu kanunlar gelince bakalim yine ehliyetsiz kullanan olcakmi? zaten kanun disi burda fazla olmuyor ama yinede isi garantilemek istiyo devlet.

Moderatör
Benzin pompacılarına, ehliyet sorgulama yetkisi verilmesi biraz şaçma. Gelişmiş ülkelerde pompacı bile yok, kendi benzinini kendin doldurup gidip kasaya ödüyorsun paranı.

geçenlerde bir petrol istasyonunda lpg alacak araçların ruhsatlarında lpg işletilmemişse otogaz baslımıyor diye kanuni bir yazı vardı benim aracımda lpg li idi ve ruhsata işlenmemişti ama pompacı bakmadı bile :D eger kanun çiğnenmeyecekse zaten kanun denen bişi olmaz yani devlet dediğin şekilde bir kanun cıkarsada kimsenin ehliyet felan soracağını zannetmiyorum birde unutmadan ehliyetsiz kişilere araç veriliyor emniyette cok yanlış bir uygulama ehliyeti olmayan adamın üstüne araç vermesinler ben motosikletimi aldığımda ehliyetim yoktu ama motosikletiim vardı :D

Son düzenleme:
Valla bizim burdaki pompacılara bardakta götürsen benzin koyarla ne için diye sormaz sağolsunlar hergün benzin ala ala samimi olduk adamlarla :d :queen:

eğer bu bizim orada olacak , ertesi gun haberlere çıkar , benzin vermedi diye motorla sürüdü diye :)

bnm elimden qelse bende doverim .Sacma....

bende ehliyet olmadan nasıl kullanırız yollarını yazacaksın anladım anlayışım kıtmı ne!

bende aynı düşündüm sende bi sorun yok merak etme:) yada varsa ondan bendede var:mrgreen:
Bu konuda avrupada yani burda yeni kanun ve sistem çikarmak üzereler , kanun yerine oturunca Türkiyede'de uygulamaya geçer sanirim .
Yeni kanunu ve Sistem'i siraliyayim.

1 Sigortacilar ehliyetsiz kimseye sigorta yapmayacak yaparsa büyük cezasi var.

2 Ehliyet kartlari çipli olacak , sadece hiz ile degil çipsiz olan tasiti aninda gizli kameralar çekecek, yakalanan tasit sahibi büyük cezaya çarptirilacak hapis yatma bile var.

3 Yol kenarinda bekleyen gizli polis arabalarinda camera bulunacak çipsiz yürüyen tasit kirmizi görünecek ve ilerde bekleyen diger polis arabasi aninda o tasiti durduracak cezasi yine çok büyük.

4 Baska birinin çipli ehliyetini kullanan kisi aninda hapis cezasi ve büyük rakam para cezasi + gerçek çipli ehliyetin sahibide cezaya çarptirilacak , sahibi bilerek yada bilmeyerek verse bile af yok kartina sahip ol denecek.

5 Kimlik ve ehliyet kart tek kartan olmasida düsünülüyor , kimlikler ehliyetli olunca lacivert olacak ehliyetsizler ise yesil .

6 Ehliyetsiz kaza yapan kisi ömrünce ehliyet alamayacak tüm ehliyet kurslarinda siyah listede geçecek adi ve soyadi hatta fotosuda.

7 Her ehliyet karti (çip) ayni sinyal etrafa göndermeyecek A, A2 ,B , C... her biri kendine has bir sinyal gönderecek polis ona göre anlayacak , bu teknolojiyi kopyalama banka soyma kanunu gibi cezaya çarptirilacak.

Neyse bu kanunlar gelince bakalim yine ehliyetsiz kullanan olcakmi? zaten kanun disi burda fazla olmuyor ama yinede isi garantilemek istiyo devlet.

desenize bizim ehliyetler değişecek ve yine trafiğe para bayılacaz:queen:

Pompacılar bir nevi trafik görevlisi gibi olacak yani ama sadece bir düşünce olarak kalır. Türkiye'de böyle bir uygulama olmaz..

bizimkiler daha bu plastik ehliyetleri dogru dürüst yapamıyorlar o çiplileri herhalde bizim torunlar görür ömürleri yeterse =) 2. kez çıkarttım ehliyeti yine fotom kaymış ve kaplama yapışmamış =)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ehliyet kesinlikle olmalı...Fakat makinayı da ehliyet kullanmıyor..

Hangi benzinci pompacı ekmeğine kan doğrar ki bu ülkede? Eyliyet yok sana benzin satamam. Pışşşııık!

bn 8 ksm 93 doğumluyum 8 ksm 2010 dn sonra motosklt ehliyti alablr mym yoksa 1 yıl daa mı bklemm grkli :silent: :silent:

Slm
Aklıma bişey geldi direk yazıyorum salakça bi fikir olabilir ama yararlı olabileceğini düşünüyorum.
Tüm yakıt istasyonlarında yakıt alırken ehliyet gösterme zorunluluğu olsa + yakıt satılan benzeri yerlerde bu zorunluluk olsa ve kontrolü çalışanlar tarafından yapılsa bir çözüm olabilirmi?
Sadece aklıma geldi direk yazdım işin diğer taraflarını düşünmemiş olabilirim:)

Aslında olabilir elbette hemde harika olur.100de%katılıyorum.
Ben biraz daha ileriye götüreyim o zaman olayı.
Sürücü belgeleri özel çipli olmalı ve kişinin tüm bilgileri burada kayıtlı + kişi araç ya da birden fazla aracı varsa bunlarında kayıtları bu çipte olmalı:wiinkk:
Kişinin zaten sürücü belgesi yoksa Akar yakıt istasyonuna gidemeyecektir.
Uzun zamandan beride şişe vs kablarda yaıt satılması zaten yasak.

Bu sayede sürücü belgesi olmayanların % 99u trafikten ayıklanmış olacaktır:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar