Ehliyeti 60 gün geri alınacak, motosikleti 60 gün trafikten men edilecek

geregi-yapildi-uygulamasi.jpg

Bakan Yerlikaya: “Makas Atanların Ehliyetini 60 Gün Geri Alacağız, Araçlarını da Trafikten Men Edeceğiz”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafikte makas atarak can güvenliğini hiçe sayan sürücülere yönelik yeni yaptırımları duyurdu. Yeni Trafik Kanunu Teklifine göre, bu sürücülere hem yüksek para cezası hem de sürücü belgesi ve araç men cezası geliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, trafikte “makas atarak” diğer sürücülerin güvenliğini tehlikeye düşürenlere karşı yeni cezai düzenlemeleri duyurdu.

Yerlikaya paylaşımında, İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde makas atan motosiklet sürücüsü Y.C.K.’nın Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandığını ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, Yeni Trafik Kanunu Teklifi ile bu tür ihlallere çok daha ağır yaptırımlar getirileceğini ifade etti. Yeni düzenlemeye göre:

• Makas atan sürücülere 90 bin TL idari para cezası uygulanacak,

• Sürücü belgeleri 60 gün süreyle geri alınacak,

• Araçları 60 gün trafikten men edilecek.

Yerlikaya paylaşımında, 2024 yılında “makas atma” nedeniyle 128 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 218 kişinin yaralandığını hatırlatarak, “Bu kabul edilemez!” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bakan Yerlikaya, trafiğin akışını tehlikeye atan sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesini isteyerek, “Biz gereğini yaparız.” mesajını paylaştı.

Haberin devamı için tıklayın.

motorcuların alayı trafik terorristi ya....

pzt gunu, ayvalık-istanbul yapıyorum, m.kemalpasa da bir tır diğer tırı sollamaya cıkmış. arkamdan gelen ktm 1290s nt1100 ve gs1250.
ben haliyle tırın sollamasını bitirmesini bekliyorum arkasına geçtim.

bunlar, sollamasına yeni başlayacan tır ile sağdaki tırın arasından gectiler, nt li gerizekalı selektor falan yapıyor sağdaki tıra geberecekti mal.
ahhh kameram olsaydı da koşa koşa emniyete verseydim.

yok abiiii. bu motorcular varyaa alayı dayaklık dfdaf

Motosikleti
XV250 - FZ6
60 Gün işe yaramaz.
Ehliyet iptali ve sağlık muayenesi gerekiyor.

Motosikleti
D400
Makas var makas var.

İstemsiz olarak trafikte ilerlemeye calısırken makas atılıyor 1-2 araçlık ama düzenli makas ata ata ilerleyen tipler var tehlikeye atan.

Trafikte motosiklet kalmayacak :D

Motosikleti
cbf 150

pzt gunu, ayvalık-istanbul yapıyorum, m.kemalpasa da bir tır diğer tırı sollamaya cıkmış. arkamdan gelen ktm 1290s nt1100 ve gs1250.

bunlar, sollamasına yeni başlayacan tır ile sağdaki tırın arasından gectiler, nt li gerizekalı selektor falan yapıyor sağdaki tıra geberecekti mal.

bu hikayede tutarsızlıklar var, 1250 gs 1290 ktm ve 1100 nt zannetmiyorumki senin arkandan gelsinler. ha şöyle olabilir mototransfer araçları var ona yüklemiş istanbula götürüyor olabilirler belki ozaman daha inanılır olurdu hikayen.

Senin o mavi motorunla anca sen tost makinesini geçersin birde utanamda sollamaya çıkıyor.

Cezalar uygulanabilse keşke. Her gün bu köprü yolunda ne tiplerle karşılaşıyorum. Daralmış emniyet şeridinden yanımdan geçmek için sıkıştıranlar, geçemeyince hakaret, el hareketi yapanlar, genişleyen kısımlarda sanki yarışıyormuşlar gibi en öne geçme çabasına girişenler, tek sıra gitmeden 3 şerit yolda her şeridin arasından geçenler, neler neler..

Ya arkadaş, arabalardan avantajlı bir şekilde emniyet şeridinden zaten gidiyoruz. O kadar hız yapıp trafiği tehlikeye atınca egonuz mu tatmin oluyor? Kendinizi en usta şoför, en güçlü, en akıllı mı sanıyorsunuz? Neyin kompleksindesiniz siz?

Genelde de tavşan, kaplumbağa yarışı misali bu şekilde kullanan cisimleri ya ileride trafik polisi durdurup geçiyorum, ya da soldaki şeritlerin aralarından geçerken bir yere sıkıştıkları için geçiyorum. Halbuki tek sıra gitsek polis beni durduracak, diğer şeritte tıkanmayacak.

Son olarak da biraz ağır olacak ama, bu tiplerin kaza yaptığını gördüğümde hiç istifimi bozmadan yoluma devam ederim. Hiç umurumda olmazlar maalesef. Çünkü ben ve benim gibi kurallara uyanların hayatını tehlikeye atıyorlar ve arabacılara karşı imajımızı yerle bir ediyorlar.

Son düzenleme:
Motosikleti
D400
Son olarak da biraz ağır olacak ama, bu tiplerin kaza yaptığını gördüğümde hiç istifimi bozmadan yoluma devam ederim. Hiç umurumda olmazlar maalesef. Çünkü ben ve benim gibi kurallara uyanların hayatını tehlikeye atıyorlar ve arabacılara karşı imajımızı yerle bir ediyorlar.

aynı şekilde zerre acımam devam ederim.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Motorun suçu ne?
motora 60 gün ceza..
Yazık lan... Kimse motorun duygularını umursamıyor :ROFLMAO: :ROFLMAO:

işsizlikten ne yapacaklarını şaşırdılar..
e tabi ülkeyi yönetmek yerine çay içince bayağı boş zaman oluyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660

anladığım kadarıyla 1290 nt110 gs africayı tokatlamış bu da burada ağlıyo

anladığım kadarıyla 1290 nt110 gs africayı tokatlamış bu da burada ağlıyo

olm notunu junk seviyeden ccc cekmiştim tekrar geri junk a indirdim. çöp seviyedesin yanii anlayacağın..
azıcık umutlanmıştım ama burda herseye inanan boomer tayfadan bile bettersin...

bu soylediğine kızdım diye sanma haaa. bana etki edebilmekten cok uzaksın ergen :cool:

Çok eski bir arkadaşımı gördüm .
İş güç sordum .
Belediyedeyiz.
Yatıyoruz be baba sen napıyorsun dedi.
O kadar rahat ki hepsi artık gocunmadan söyleyebiliyorlar.
Milletin parası güzel geliyor.
Zaten o yüzden girmişlerdi kamuya, sıkıntı yok o nedenle.

Yıllar önce bir kamu iktisadı teşkilatına proje yaparken orada çalışanlardan biri çok güzel özetlemişti.
"abi çalışacak olsam ne işim var devlette"

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Selamlar,

Bu arkadaşa bu ceza az bile.
Hatta bu arkadaşın bir daha trafiğe çıkmasına izin vermemek lazım.
Köprü üzerinde, rüzgarın bol olduğu, şeritlerin dar olduğu, trafiğin yoğun olduğu böyle bir yerde neden bu şekilde sürdüğünü anlatsa keşke.

Motosiklet kaza videolarında bazen şu olaya denk geliyorum; bir motorla bir araba kazaya karışınca, arabacı araçtan inince öncelikle arabasına bakıyor ne hasar oldu acaba gibisinden, sonra motorcuya gidiyor, iyi misin, motorda bir şey var mı falan diyor. Doğal olarak da bu davranışı eleştiren çok oluyor; motorcunun sağlığı senin arabandan kıymetli mi falan.

Beni de eleştirebilirsiniz, büyük de konuşmak istemem ama, şu eleman bu şekilde gelip benim arabama çarpsa, ne yanına giderim, ne ambulans ararım, arabayı pert etti pezemenk derim. Kazalar yaşanıyor diyoruz, böyle bir sürüş esnasında yaşanan şeyi adı "kaza" olmaz, intihar diyebiliriz, aptallık diyebiliriz ama kaza diyemeyiz. İnsanın sağlığı önemli, cana geleceğine mala gelsin denir ya, bu eleman bu durumun dışında kalıyor maalesef.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Zaten o yüzden girmişlerdi kamuya, sıkıntı yok o nedenle.

Yıllar önce bir kamu iktisadı teşkilatına proje yaparken orada çalışanlardan biri çok güzel özetlemişti.
"abi çalışacak olsam ne işim var devlette"
Devlette gerçekten çalışanlar benim gördüğüm bi sağlık çalışanları (devlet hastanelerindeki doktorlar, hemşireler vb.) bir de öğretmenler.

Devlette gerçekten çalışanlar benim gördüğüm bi sağlık çalışanları (devlet hastanelerindeki doktorlar, hemşireler vb.) bir de öğretmenler.

Ben maalesef çok fazla sayıda kamu kuruluşu ve kit ile çalışma yaptım/yapıyorum.
Her yerde kendini adamış vatan evlatları var, üzülüyorum hallerine. Ancak azınlıklar tabii. Onun dışında hemen herkes rahatlığının peşinde.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben maalesef çok fazla sayıda kamu kuruluşu ve kit ile çalışma yaptım/yapıyorum.
Her yerde kendini adamış vatan evlatları var, üzülüyorum hallerine. Ancak azınlıklar tabii. Onun dışında hemen herkes rahatlığının peşinde.
Bu dediğin bir nebze de büyük kurumsal holding gibi yerlerde de geçerli.
Her işi dışarı yaptırıyorlar, kendileri outlook mühendisi olmuşlar, bir de iş yapıyor görünmek için habire raporlar, toplantılar falan. Geçen dayanamadım bir konu için 2 saat öyle mi yapalım böyle mi yapalım toplantısı yaptılar, sonra işi yapacka olanlarla yarım saatte hallettik, toplantıda bu kadar konuşana kadar halletmiştik zaten nasıl yapılacağına biz yapacak olanlar karar verdik dedim ama dinletemedim. :)))
Habire top çeviriyorlar sonra her işi dış kaynaktan hizmet alıp yaptıralım noktasına geliyorlar.

Bu dediğin bir nebze de büyük kurumsal holding gibi yerlerde de geçerli.
Her işi dışarı yaptırıyorlar, kendileri outlook mühendisi olmuşlar, bir de iş yapıyor görünmek için habire raporlar, toplantılar falan. Geçen dayanamadım bir konu için 2 saat öyle mi yapalım böyle mi yapalım toplantısı yaptılar, sonra işi yapacka olanlarla yarım saatte hallettik, toplantıda bu kadar konuşana kadar halletmiştik zaten nasıl yapılacağına biz yapacak olanlar karar verdik dedim ama dinletemedim. :)))
Habire top çeviriyorlar sonra her işi dış kaynaktan hizmet alıp yaptıralım noktasına geliyorlar.

Çünkü bu toprakların hastalığı hiç bir şeye derinlemesine bakmamak.
Her işi in-house yapmayın, dışarısı ile işbirliği geliştirin falan anlatısını böyle yorumluyorlar :)
Bazen de o 30dk'lık iş tekrar ettiği zaman bu sefer 10dk sürsün diye ilk seferinde 5 gün planlama yapmak gerekebiliyor. Ama bunu da yine derinlemesine düşünmeyip her iş böyle olmalıdıra çeviriyorlar, falan filan.

Özel sektörde de elbette gebeş var, ama oran olarak çok daha azlar. Daha çok, aşırı büyümüş şirketlerde böyle tipler olabiliyor, hasbelkader girmiş, ne iş yaptığı da belli değil öyle ömür çürütüyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar