Ehliyet Sınavı

Merhaba arkadaşlar sınavdan kaldım.Şöyle oldu yerde micir vardi parkuru tamamladım en sonda ani fren yerinde hızlı geldim arka frene dokunmamla yere düşmem bir oldu hocalara dedim tamam hizli geldik de yerinde kusuru yokmu dedi bide bana en az 20 km hizla gel dedi ani dönüşte sansami desem kontrayıimi verdim desek cok iyi yaptim ama en sonda micirda firen yapinca yere yapistim :) Sonuc olarak bi tur daha attirmadilar ve kaldım.
2. sınav icin nekadar ucret ödeyeceğim ?
Kaldigim sinav 6 subat 2016.
2. sinav tarihi neye göre belirleniyor ?

Kaldığın için 2 saat daha zorunlu ders alıyorsun.Tekrar sınav ücreti ve o 2 dersin ücretini ödeyeceksin.Geçmiş olsun.

@superboycu
@onurhan D
Arkadaslar linkteki parkur eksik ve 8 çizme slalom ve demir plakanin ustunden gecmede sikinti yok.Ani dönüş ve ani fren etabinda cok hizli geldigim için dustum hocalar da 1 tur daha atmama izin vermedi :)Bana 3 saat egitim verdiler toplam 12 zorunlu heralde ben kusa desem beni terslerlermi yoksa ucret almadan egitim verme olanağı varmi ? Birde ilk sinava gelen gozetmenlermi geliyor 2. sinava ?

Sözümü yanlış anlama aslında senin düştüğün yer kolay yer aslında millet hep 8 ve slalomdan korkuyor o yüzden sağdece o bölümleri çektim

yanlis anlasilacak ne varki :) Düştüm elendim bidaha girerim tek sikinti 2. defa para vermek istemiyorum. :) Motor almadan zaten yamaha riding academy den egitim almayi planlıyorum bulunduğum sehirde böyle eğitim veren bir yer olmadığı için Yazin Istanbulda egitim alacağım :) Kursların verdigi egitim sadece motoru ilerletmeye yariyor bildiginiz gibi.Motoru iyi kullanacak tecrübeye sahip değilim zaten.Ilk kursta bindim desem vitesli motora yeridir. Sinadan kalmakta koyuyor yani birde düşüp kalinca 2. ye azim ettim :) Birde bu ani yerlerden yavas gecsek gene birakirlarmi ?

eğer yardımcı olcaksa bende amatorce cekmiştim sinava girmeden önce

https://www.youtube.com/watch?v=YdZcdRtiCxM

Sadece ön yada arka freni kullanma frenin ikisinede bas ama sert basma
Düştüğün için mecburen bırakırlar ben yanlış güzergaha saptım uyardılar sadece ama okulun içindeki parkurda yapılan hataları affetmiyorlar çünkü mebde seni denetleyen kişilerin üstü var

Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ederim.
Youtubedeki parkur videolarının bir çoğunu izledim parkurda sınav anına kadar da sıkıntım yoktu ama bugün parkuru değiştirmislerdi bende değişen yerde düştüm zaten.Ani manevra ve ani firen engellerini parkurun ortasına almışlardı.Ben geldığımde de sınava gireceğim motorun benzini bitmişti zaten ve sınav yerine önceden de gitmiş olmama rağmen antreman yapamadım ve sonuç olarak elendim.2 freni de kullan yazmışsınız haklısını ama yer kışın kar yağınca belediyenin attığı küçük çakıllarla dolu ve yağmur suları da parkura biriktirmiş.Donerken bile ani hamlede ön teker kayıyor bu yüzden arka freni kullandım bende kusur yok demiyorum hızlı geldığimin farkına düştükten sonra vardım ve frene basarken motor kayınca dreksiyonu refleks olarak büktüm yaparken hicbirinın farkında değildim o anki heyecandan ve sonuç hüsran :)
Birdahaki sınav ne zaman olur sizce ?
2. sınava da aynı gözetmenler mi geliyor ?

Merhaba farkli gozetmenler verilir. Ders i para ile veriyorlar ve genelde 14 gunde bir yapiyorlar. Parkuru tamamlarsan trafikte cok zor birakirlar. Her sinav icin 110 yada 130 lira aliyorlar.

@Hubalahubhub Eyvallah kardeşim Trafikte zaten sikinti yok hoca dedi trafikten gecersin diye parkurdan da gecersin dedi ama sınav heyecanı mi bilmiyorum motoru yatırdık :)
Ilgilenen herkese teşekkür ederim.

sınav sistemi değişmiş ben alırken 8 cizilen alan çok dar bi alandı şimdi baya bi geniş
kaldığın için tekrardan o parayı vereceksin .
inşallah 2. sınavında allah nasip eder kardeşim.

@xsinanx28 Insallah geceriz ya eğitim icin biriktirdigim paradan verecegim 2. sınavin parasını.Kalacağımı hesaplamamistim bu paralari bir kenara koyarken :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------

Arkadaslar kurs bu gun mesaj atti 200 tl para istiyor bunun 70 tl si sinav ücreti 130 tl de 2 ders icin istediği para bu parayı dusurmemizin bi yolu varmı ? Babam zaten motora binmeme karsi bu parayi da vermek istemiyor.Ne yapabilirim 200 tl sizce de fazla değilmi kurslarin verdiği egitimi biliyorsunuz.Kursla konussam birseyler olabilirmi babam dosyayı kapattirmak istiyor bunu yapabilirmi ?Direkt araba ehliyetini almami motordan uzak durmami istiyor.Sice ne yapmalıyım ?

Direksiyon sınavından 5 dk önce hazırlık yapıyordum sınavım resmi olarak başlamadan tur atıyordum parkurda arka fren tutmuyormuş motosiklette platformanda tapagaz geçtim sonra sadece arka freni sıkınca yere yapıştım ayağımla sürte sürte durdum.Sınavda 20 ile gidiyodum mecbur hızlanamadım trafikte sadece ön fren tutan bi motosikletle ani fren bile yaptım.Sonuçta şansına geçtim.

B ehliyetini çok iyi olmama rağmen 4 te aldım motosiklette yetersizdim 1 de aldım hayat bi nevi dengeliyo işte

Hocam sikinti yok o kunu da ben istedikleri paranin fazla olmasindan yakiniyorrum

Bence kesinlikle cok o para iki ders dedigi uarim saatten en fazla o da 1 saattir. Ayni parayi honda ya vs verebilir tam anlamiyla egitim almis olursun. Bence kursunuz fazla ucmus istanbul avrupa yakasinda bile en fazla ders basina 35 lira aliyorlar.

Eğer kursa devam edeceksen 200 tl parayı vereceksin onun kaçarı yok. Resmi ödemen gereken tutar o. Sen şimdi kursla konuşuğ birşeyler yaptıramazmıyım yerine keşke kursa yazılırken sorsaydın ya. Kaç saat eğitim veriyorsunuz, Motorunuz hangisi model görebilirmiyim diye. Senin için söylemiyorum yanlış anlama ama Hep en ucuz kurs neresi var diye araştırılıp oraya kayıt insanlar sonrada ben kaldım napacam oluyor. Zaten 1 kere kaldınmı 200 tl daha veriyorsun üste adam gibi eğitim veren yere kayıt sırasında 100 tl fazla ödemek zor geliyor insanlara.
Baban dosyayı kapattırmak istiyor bunu yapabilirmi derken hangi manada sordugunu anlamadım ama ikisinide cevaplayım. 1. sen kapattırmak istemiyorsun baban sana kızıp kapattıracaksa eğer (ki ben sorma şeklinden bunu anladım) kayıt esnasında imzaları kim attıysa dosyayı da o kapattırabilir. Başkası kapatamaz. 2. ehliyeti almaktan vazgeçtiyseniz kursa olan borcunuzu kapatıp dosyayı kapattırabilirsiniz. Aksi taktirde ileride başka bi kursa kayıt yaptıramazsınız dosya kapatılmadan.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------

Bence kesinlikle cok o para iki ders dedigi uarim saatten en fazla o da 1 saattir. Ayni parayi honda ya vs verebilir tam anlamiyla egitim almis olursun. Bence kursunuz fazla ucmus istanbul avrupa yakasinda bile en fazla ders basina 35 lira aliyorlar.

ders başı 35 tl bundan 2 ay önceydi. yürürlüğe giren yeni ehliyet yasasıyla bitti o iş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar