Arkadaşlar ben bu sınavlarda görev alıyorum ve sınavların uygulanış şekillerinde bölgeden bölgeye farklılıklar olduğunu düşünüyorum. Bu farklılıklara ise sınav görevlilerinin insiyatif farklılıkları diyebiliriz. Yıllardır araç kullanan biri olarak araç stop etmenin 'ben' olabilecek bir şey olduğunu düşünsem de bir başkası böyle düşünmeyebiliyor. Sınavda dikkat edilecek kurallar ise yaklaşık 30 madde ve sürücü kurslarında mevcut ama adaylar bu maddelerden bi haber!! Aday sınava geliyor güzergahı bile bilmiyor. Ya da araç kullanırken her şey nizami ama hiç ikinci vites yok. Yani bazı durumlarda görevliler kanaatlerini sonuca yansıtmak durumunda kalabilir. Ve bu aslında sizlerin ve diğer insanların hayatını korumak için. Kimsenin gözlerindeki gülüşü çalmak bizlerin hakkı değil. Sağlıcakla..
Hocam ben aracı stop ettirmekten çok,stop ettirdikten sonra geri panik yapmadan toparlayabilmenin telaşa vermeden hızlı bir şekilde arabayı düzgün tekrar hareket ettirmenin sürücülerde aranması gerektiğinden yanayım.
Çünkü sınavda ister istemez heyecan oluyor ayak titreyebiliyor vesaire derslerde yapılmayan hatalar sınavlarda karşımıza çıkıyor.
1 saniyelik hatalar yüzünden kalmak insanın gerçekten zoruna gidiyor ben kendim için demiyorum ama örnek vereyim dün parkuru hatasız tamamlayıp park ederken arka tekeri hafif kaldırıma deydi diye parkını tamamlatmadan araçtan indirilen bir arkadaşımızı gördüm gerçekten ona haksızlık yapıldığını düşünüyorum.(Kendisini tanımıyorum)
Ayrıca bu hocaların insiyatif işide bana çok ters geliyor kimi çok ters oluyor kimi çok iyi niyetli yani bir nevide işimiz komisyondakilerin düşünüş şekline bağlı olmuş oluyor.