Ehliyet muayenesinde renk körlüğü testi?

Renk körlügü yoksa geciyorsun ve ehliyetini alıyorsun
Varsa kalıyorsun. Ehliyet hayallerin suya düşüyor

ağustos ayında aldım ehliyeti renk körlüğü testi yapmıyorlar. Kanun değişmiş. Renk körüyüm ehliyetimde var.

B ehliyette gerekiyo bildiğim kadarıyla ama kimse yapmıo :cherry: kesin a2 dede öledir :cherry:

Uzak ve derinlik algılama olarak yapılıyor göz testi. Sadece derinlik algılamada sorun varsa olmuyor. Onun olmaması için gözün birinin olmaması gerekiyor.

Ohh rahatladım.. şu yuwarlak şeylerden bi türlü numara okuyamıyorum.. yeşil kırmızı kahwerengi birbirine girio xD

Sağlık rağoru alırken,karmaşık renklerle dolu bi defter var ,o renklerin arasından rakamları seçiyorsun,seçebilirsen sorun yok,seçemezsen ne oluyor bilmiyorumm...

6.Madde Renk duyusu ölçme muayeneleri renkli yün yumaklar veya renkli fener testleri ile yapılır. Bu testlerde renkleri ayırt edemeyenler mutlak renk körü kabul edilir. Renk körlüğü olan kişilere sürücü belgesi verilmez.

Kanun böyleymiş.

Son düzenleme:
şimdi trafik lambalarında yeşili kırmızıyı karıştırınca ne olacak:pr:

Peki lambaların yeri değişiyormu? mesela sarı en üstte oluyormu.

arkadaşlar çok hayati ve en önemlisi başkalarınında hayatını ilgilendiren bir konuda geyik yapmayalım

ben renk körleri alamıyo diye biliyorum hatta test yaptıklarında numaraları okuyodum tek tek bi de baktım bişey göremedim meğer oradaki rakamı renk körleri okuyabiliyormuş :)

bence sorun yok yıllardır araba kullanıyorum daha 1 kazam yok ama gece bazen uzun mesafede görmüyorum ince ayrıntıları..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar