İşte tam olarak bu zihniyet yüzünden araç kullanıcıları trafikte motosiklet kullanıcılarından nefret ediyor, saygı göstermiyor... Çevreye zarar vererek gürültü kirliliği yaparak saygı bekleyemezsiniz. Ayrıca motosikletin aydınlatma sistemiyle, kornasıyla vs vs ilgili değişiklik yapanlarada ceza yazılmasına katılıyorum, ve yazılıyorda, (bana sis farından dolayı yazdılar) Ancak elcik koruma, manete katılmıyorum, birinin motoruna taktığı elcik koruma benim hayatımda hiç bişey değiştirmiyor, bana zararıda yok, egsoz olayıyls tutamazsınız. O zaman racing motorlarda benim göz zevkimi bozuyor, ben göz zevkimi bozmak istemiyorum racing motor yasaklansıni, hatta benim göz zevkimi bozan herşey yasaklansın ülkede, kırmızı motorlarda yasaklansın. Yok böyle bişey bu zır cahillik... Bana sorarsanız racing motorların trafiğe çıkmasıda yasaklansın %99 u demiyorum %100 ü egsoz takıyor, yarısından çoğu teker yapıyor ayna katlıyor makas atıyor hepimizin canını tehlikeye atıyor. racing motorlar piste çıkıp yarış yapmak için üretilmiş şehir içi ve uzun yol kullanımına uygun olmayan görüş açısının en az olduğu kaza riskinin en çok olduğu motorlardır.
Egsozda böyle bişey motorun fabrika çıkışı egsozuyla kullanın bende 650 cc kullanıyorum stock egsozuyla, sesinden ne anlıyorsunuz ? Ha ben egsoz ses duymadan yapmam o sese bayılıyorsan çekici ile motorunu götür grand prixe sabahtan akşama kadar gazla kimse ceza yazmayacaktır, şehir içinde gece yatağımda uyurken sen ve senin gibilrin egsoz sesini dinlemek zorunda değiliz.
Ayrıca polis çevirdiğinde senin yüzüne bakıp acaba apaçimi değilmi, şehir içinde acaba gazlıyormu gazlamıyormu, motoru iki silindirmi dört silindirmi nereden bilsin o egsozu takıyosan veya susturucuyu söküyorsan demekki gazlıyorsun, bunu yapmayan adam orjnal egsoz kullanır. Adam alıyor cbr 250 yada r 25 i egsozu takıyor, aynayı katlıyor, sanırsın trafikte hayabusa kullanıyor, garibim bu yaptığını marifet sanıyor, aslında antisosyal kişilik bozzukluğuy olduğunun farkında değil. Sanki bir marifet yapıyor. Elcik korumadır çanta demiridir bunlara gelene kadar en büyük cezayı ayna katlayanlara yazmak lazım, trafiği tehlikeye atıyorlar edsler nerede ?
Trafik cezalarını desteklediğimdem söylemiyorum ama en gerekli cezalardan birisi egsozdur, yiyen arkadaş varsa beter olsun.
Ama emin olun yaptığınız şey doğru olsa yasal olurdu, siz hala trafikte yarım debriyaj gaz vererek egsoz sesiyle trafikte fark edildiğinizi zannedin, insanlar fark ettiğinde küfürden başka bişey etmiyor, araba kullanırken yol vereceğim varsada vermem, aynı şey egsoz takan araba kullanıcıları içinde geçerli, apaçi her yerde apaçi