E5 Karayolu Sol şerit

Arkadaşlar Ben Kartalda Oturuyorum Işyerim Altunizadede Işe Motorla Gidip Geliyorum E-5 Den Gidip Geliyorum Ve En Sol Seritteki Motorun Gecebileceği Yerden Gidiyorum Ve Baya Bi Motorcu Arkadas Da Oradan Gidiyor.ve Gelene Kadar Belki Bin Kere Korna Calıyorum Araclar Yavas Yavas Alısmaya Basladılar Artık Sola Fazla Yanasmıyorlar Sizden Ricam Oradan Giden Arkadaslar Aracları Devamlı Korna Ile Uyarın Farlarınız Acık Olsun Yolunuzda :) Birde Ben Ordan 100 120 Km Arasında Geciyorum Bazı Motorcu Lar Yol Vermemekde Direniyor.gerek Yok

yol vermeyen arkadıslar ayıp etmis biz motorcular olarak birbirimizi tutmazsak arabacıların bizleri soktuğu zor durumlarıda sikayet etmememiz gerekecek

motor herzaman arabadan üstündür :)

Arkadaşlar Ben Kartalda Oturuyorum Işyerim Altunizadede Işe Motorla Gidip Geliyorum E-5 Den Gidip Geliyorum Ve En Sol Seritteki Motorun Gecebileceği Yerden Gidiyorum Ve Baya Bi Motorcu Arkadas Da Oradan Gidiyor.ve Gelene Kadar Belki Bin Kere Korna Calıyorum Araclar Yavas Yavas Alısmaya Basladılar Artık Sola Fazla Yanasmıyorlar Sizden Ricam Oradan Giden Arkadaslar Aracları Devamlı Korna Ile Uyarın Farlarınız Acık Olsun Yolunuzda :) Birde Ben Ordan 100 120 Km Arasında Geciyorum Bazı Motorcu Lar Yol Vermemekde Direniyor.gerek Yok

Çok möhim bir mesele bu anlaşıldı:cat: O yol vermeyen arkadaşlar demekki en az senin kadar süratli yol alıyorlarki sen geçemiyorsun yanlarından! olamazmı?
120 km/s yetmez F650 mutlaka 175-180 ve daha fazlasını yapar ha gayret:silent:

Biraz espirili yaklaştım konuya fakat başka birşey gelmedi aklıma! ne gerek var ''O'' trafik sıkışıklığında 120km/s hız yapmaya:silent: sen millet vekilisin ve dokunulmazlığınmı var:bounce:
Yapmayın böyle şeyler arkadaşlar üzülmek istemiyoruz artık!

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Orda 120 km gitmek çok tehlikeli üstadım, aman diyim Sana, bir keresinde de kaza oldu kuryenin biri oraya girmek istedi garibim sandı ki benden başka kimse gitmez ordan sonra kafa kafa ya kütt allahtan fazla bişi olmadı yola devam ettik :):cat:

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Arkadaşım yolun en solundaki o dar boşluğu kullanmayın. Ben de aynı güzergahtan gidiyorum. Yolun tam da o bölgesinde toz ve çamur var. Lastiğiniz Allah korusun kayar, dengeniz falan bozulur çok zor anlar yaşarsınız. Karşı yön ile yolu ayıran beton blokların üzerleri hep çizik ve darbe izi ile dolu. Nedeni de kaza yapan araba ve motorlar. Sıkıştırılmak için kendinize davetiye çıkartmayın. Aheste bir şekilde arabaların arasından gitmeniz bile o taraftan geçmekten kat kat daha güvenlidir.

Ayrıca hem o yolu takip ediyorsunuz, bir de önünüzde giden arkadaşları mı sıkıştırıyorsunuz arkadan? Pes doğrusu.

Orası motosikletler için yapılmış özel bir yol falan değildir. Tabi ki bundan sonra da olmayacakta. Kimse kimseye öyle bir ayrıcalık tahsis etmez. Kendinizi kandırmayın ve o yolu lütfen kullanmayın. Bazen görüyorun uçarak gelen enduro ya da ss motorulular oluyor en soldan. Cidden çok tehlikeli!!!

Tam aksine motosiklet sürücülerinin kesinlikle solun solu tabir edilen kısmı kullanmamaları gerektiğini düşünüyorum ve kullanmıyorum. Zaten aynalarını kontrol etmekten aciz araç sürücüleri sol şeride geçtiklerinde sol aynalarına bakmayı düşünmüyorlar. Kaldıki yukarıda arkadaşların da dediği gibi toz, toprak, arabalardan atılan çöpler hepsi orada birikiyor, (sahilyolunda gördüğüm bir örneği söylemek gerekirse solun solunda topladıkları otların poşedi duruyordu)
Aynı zamanda saygı beklediğimiz diğer sürücüleri kornayla gereksiz taciz etmemeliyiz (farkedilmek için çaldığımız kornalara istinaden). Hele ki sizin gibi 120km/h ile gidemeyen bir motosikletli dostumuzu kesinlikle sıkıştırmamalıyız, (e5 üstünde su, şarj aleti, çicek satıcılarını da yabana atmamak lazım)

Dostum sanırım o şeritte hiç sıkıstırılmadın?bende 1-2 kere o şeritten gittim ama ciddi tehlikeler atlattım.arabalar o tarafta birşey olmadığı için hiç dikkat etmez aniden dalarlar.bence en güvenlisi sol ve sağ şeridin ortası.o kısımda arabalar diğer arabları kolladığı için fazla yanaşmıyorlar birbirlerine.yinede dikkatli ol derim.

trafik sıkısık oldugunda eskiden hep orda giderdim arkadasın dedigi gibi artık suruculer alıştı ordan motorların gitmesine bazen ordan gidebilecegini sanan salaklar arabalarını sokmaya calışınca motorların onunu kapaması dısında toz ve pislik durumuna gore dıkkat edildiginde 90-120 arası cok sorun teskil etmez o yol gayet geniş motorun hareket kabiliyetine gore

ama artık cok kullnmıyorum eskiden scooter oldugunda dizlerim içerde kaldıgı için tas bariyere surtsemde bsy olmuyodu artık dizlerim bariyere cok yakın oldugu için orta seritleri tercih ediorum 3-5 dakka gec olsun ama daha guvenli olsun:)

Dostum sanırım o şeritte hiç sıkıstırılmadın?bende 1-2 kere o şeritten gittim ama ciddi tehlikeler atlattım.arabalar o tarafta birşey olmadığı için hiç dikkat etmez aniden dalarlar.bence en güvenlisi sol ve sağ şeridin ortası.o kısımda arabalar diğer arabları kolladığı için fazla yanaşmıyorlar birbirlerine.yinede dikkatli ol derim.

hocam oradada arabalar zırt pırt makasa giriyor en azından en sol şeritte öyle bi durum yok.sonuçta ikisininde kendine göre tehlikesi var,kim nerede kendini güvende hissediyorsa ordan gidiyor işte

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
En sol şeritteki araba sürücüsü için sol ayna yok demektir. Öyle sivri zekalılar var ki trafik sıkışınca en sola dayanıyorlar, belki boşluk bulurum geçerim edasıyla. Siz de yukarıdan kaptırmış geliyor iseniz ve böyle bir sivri zekalı 4 teker sürücüsüne denk gelirseniz işiniz cidden zor demektir. En soldan ve en sağdan giderken önüne bir aracın kırması nedeniyle kaza yapan birçok motor sürücüsü var. Ben şahsen emniyet şeridini bile kllanmıyorum. Hergün köprüden motorla işime gidip geliyorum ve emniyet şeridinde oluşan kazalar da azımsanmayacak kadar çok.

Lütfen dikkat!

Büyük cesaret! Tıkanmış veya ağır ilerleyen trafikte,aslen yol bile sayılmayan yerden 120km/h'la gitmek.Ben yapamam şahsen.Yapanada mani olmam.

Aferim aferim böyle devam edin doğru yoldasınız !!!

En sol şeridin solundan yani bariyerle araç arasındaki daracık alandan sıkışık trafikte 120 ile gitmek he :cyclopsan Arkadaşım sen hiç kaza yapmadın heralde, yada canın kıymetli değil veya evde bekleyenin yok ! Herhangi bir kaza anında karşı şeride geçme ihtimalinide düşündünmü bunları yaparken ?

Böyle devam edin emniyet şeridindende 200'le gazlayın sonrada biz araç sürücülerinden saygı bekleyelim. :pr::pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar