Düşük devirlerde benzin bitmiş gibi gaz kesme

Arkadaşlar mondial motorumun bi sıkıntısı var.
Kendisi şu an 10700 km de. Motor 4 bin altı devirlerde sanki benzin bitmiş gibi ara ara hır hır ediyor gaz azaltıyor. Yüksek devire çıkınca kesiliyor sorun. Yüksek viteslerde gazı bırakıp tekrar açınca tepkiyi geç alıyor. Gazı açıyorum 1 saniye kadar sonra tepkiyi alabiliyorum hani çekiş kaynaklı bi sorun değil örnek veriyorum 4. vites 50 ile giderken normalde gazı açtığımda açmamla hızlanmaya başlayan motor gazı geç alıyor.

Birde asla yapmazdı bunu yeni yeni yapmaya başladı sabah 5 dakika çalıştırıyorum o şekil biniyorum stop etme huyu başladı motorun.
Gazı açıp sonra durmak için fren yaparken debriyaja bastığımda ani devir düşmesinden dolayı stop etmeye başladı. Ha diyceksiniz ki motor soğuk ondan. 5 dakika çalıştırıyorum motoru bu motor 2 yıldır bende ve her seferinde aynı sürede çalıştırıyorum hareket ediyorum. Bunlar yeni yeni olmaya başladı daha önce böyle bir şey yapmıyordu. Hani kışın sabaha kadar dışarda bekleyip heryeri kar olan zamanlarda bile stop etmezdi ama havanın güzel olduğu bu zamanlarda ediyor bence bunun motorun ısınmasıyla bi ilgisi yoktur bence.

Sorun nedir acaba bi tahmininiz var mı?
Benim tahminlerim siboplar, buji veya karbüratörde pislik v.s olması.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar