Düşük devir

Merhaba arkadaşlar. 15 bin kilometrede mondial driftl motorum var. Ben motoru uzun ömürlü olsun diye düşük devirde kullanıyordum. Sonradan bana düşük devir gitmenin zararlı olduğunu söylediler. Aklım karıştı. Yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim iyi forumlar

Motosikleti
Ns200 15"
Motor alt devirlerde vuruntulu bir şekilde gitmediği sürece bir problem olmaz. Ne kadar az devir o kadar uzun ömür demek.

Motor alt devirlerde vuruntulu bir şekilde gitmediği sürece bir problem olmaz. Ne kadar az devir o kadar uzun ömür demek.
Hocam öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Drift l yi göz önüne alırsak. Düz bir yolda 5. Vites kaç bin devirde gitmem motor sağlığı açısından daha iyi olur.

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Drift l yi göz önüne alırsak. Düz bir yolda 5. Vites kaç bin devirde gitmem motor sağlığı açısından daha iyi olur.
Redline’dan 2 tık aşağası benim tercihimdir. Mesela Pulsar ile yola çıktığımda 8.000 devirde giderdim.

Redline’dan 2 tık aşağası benim tercihimdir. Mesela Pulsar ile yola çıktığımda 8.000 devirde giderdim.
Hocam 8 bin devir ile gitmem zararlı olmaz mı. Artı olarak son viteste yüksek devir kullanmak, düşük vites yüksek devir kullanımının zararları aynı mıdır

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
en ideali tam ortası yani motor kaç bin devir çeviriyorsa onun tam yarısı ben genelde 5500 deviri geçmem 7binde vites yükseltirim tabi motorun karakterine göre değişiyor mesela yeni honda 500ler 11bin devir çevirebilecekken 9500 devir çeviriyor ister istemez daha yüksek devirde kullanılır

en ideali tam ortası yani motor kaç bin devir çeviriyorsa onun tam yarısı ben genelde 5500 deviri geçmem 7binde vites yükseltirim tabi motorun karakterine göre değişiyor mesela yeni honda 500ler 11bin devir çevirebilecekken 9500 devir çeviriyor ister istemez daha yüksek devirde kullanılır
Drift l ile düz yolda 6-6.5 civarı gitsem bir zararı olur mu hocam 6 kilometrelik tünelli bir sahil yolunda

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
"kadınlardan araba alınmaz" derlerdi, çünkü çok düşük devirde kullanıp motoru erkenden öldürüyorlar..

dostum 9 bin devir çeviren bir motorun varsa max torq 5500 devirde ise sen o motoru 4 bin ile 7 bin devir arasında kullanırsan o motorun ömrü maksimum olur..

5. viteste 5 bin devrin altına inme pek, inersen 4. vitese düş.

Motosikleti
Ns200 15"
Hocam 8 bin devir ile gitmem zararlı olmaz mı. Artı olarak son viteste yüksek devir kullanmak, düşük vites yüksek devir kullanımının zararları aynı mıdır
Kaç bin devir çevirdiğine bağlı olarak değişir, 12-13.000 devirde kesiciye giriyorsa problem olmaz. Redline’da uzun süre gitmediğiniz sürece genelde problem yaşanmaz.

Uzun süre yüksek devir kullanımlarında motor yağında eksiltme yaşanabiliyor, işin özü kullandığınız yağın kalitesi ve basınç altında dayanımı.

düşük devir kullanımda silindir içinde kurum tutuyor. yüksek devir kullanımda ancak içi temizleniyor silindirlerin. biraz ondan biraz bundan karışık yap işte ortaya.

"kadınlardan araba alınmaz" derlerdi, çünkü çok düşük devirde kullanıp motoru erkenden öldürüyorlar..

dostum 9 bin devir çeviren bir motorun varsa max torq 5500 devirde ise sen o motoru 4 bin ile 7 bin devir arasında kullanırsan o motorun ömrü maksimum olur..

5. viteste 5 bin devrin altına inme pek, inersen 4. vitese düş.
Yorumun için teşekkür ederim. Göstergede 12 bin deviyor diyor 10.5 da kesiciye giriyor hocam
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kaç bin devir çevirdiğine bağlı olarak değişir, 12-13.000 devirde kesiciye giriyorsa problem olmaz. Redline’da uzun süre gitmediğiniz sürece genelde problem yaşanmaz.

Uzun süre yüksek devir kullanımlarında motor yağında eksiltme yaşanabiliyor, işin özü kullandığınız yağın kalitesi ve basınç altında dayanımı.
10.5 da kesiciye giriyor hocam buna göre 6 bin devir civarı gitmem uygun olur değil mi

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motorun kullanma klavuzunda max tor verdiği devir yazıyordur o devir civarında gez ama ara sıra 30 saniye de olsa yüksek devirde sürmek lazım ki kurum birikmesin.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
İngilizce sorunu olmayanlar için şöyle güzel bir video bırakayım:

Özet: Düşük devirde değil ideal devirde kullanın, yük altındayken düşük devir yapmak da motoru zorlar. (Motoru dinleyin ve hissedin; hangi devirlerde mutlu olduğunu size söyleyecektir...)

Son düzenleme:

Özet: Düşük devirde değil ideal devirde kullanın, yük altındayken düşük devir yapmak da motoru zorlar. (Motoru dinleyin ve hissedin; hangi devirlerde mutlu olduğunu size söyleyecektir...)
Burada ki abi takometrenin hepsi için ödeme yaptınız hepsini kullanın diyo ama bu da hem doğru hem yanlış yağsız kalan veya uzun süredir değişmeyen yağda kullanılan motosikletlerde sıkıntı çıkartabilir. En iyisi doğru devirde ilerleyip arada sıkıştırarak kullanmakta.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150

Aynen öyle ama bu motordan motora değişir, mesela 50-110 arası vitesli cublar 5 binden sonra çok titriyor, ideal devirleri 2-5 arası.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Düşük devirlerde alttan tor tor vurmadığı sürece kullanılır. İşin ölçüsü o tor tor vurması. :)
Benim motorda mod muhabbeti var, şehir içi ve yağmur modunda 3-6, spor modunda 6-9 bin devir arası diyor. Bir motor kendi devir aralığını nasıl bu kadar çok değiştirebiliyor? Tork verdiği aralıkta hissedilir şekilde değişiyor çünkü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar