- Konu Yazar
Bu bütçelerde alınacak en mantıklı motosikletler Hero nun modelleri arasından yapılabilir
Ancak konuyu açan arkadaş bu konuda oldukça bilgisizmiş ve bu kadar bilgisiz olmasına ragmen rehber niteliği taşıyacak bi konu açmak da oldukça cahil cesareti gerektirecek bir durum
Ben en azından kendi birikimlerimle Hero için birkaç düzeltme yapayım. Diğer markalar için de elbette konu sahibinden daha fazla deneyimim var ancak o markalar için tavsiye yazacak haddi kendimde bulamıyorum
1) Yazdığı modellerde en son gelen motosikletler 2016 modeldir ve 2019 da bile sıfır 2016 modelleri sattılar . 2017-2018 model yok yani
2) Hero da ikinci el alacak birisi için dikkat etmesi gereken en öenmli nokta modeli değil garantisinin devam edip etmediğidir. Garantisi devam eden motosikletlerde yedek parça ve servis desteğini Nazillideki fabrikasi sayesinde ücretsiz olarak diğer hiçbir firmada olmayan hızla sağlamaktadırlar. Bu garanti güvencesinde motosiklet kullanmayı emin olun hiçbir seye değişmezsiniz
Hero motosikletlerine 5 yıl garanti vermektedir ve bu garantinin devam etmesi için de motosikletin düzenli olarak servis bakımına girmesi şartı aramaktadır.
İkinci el ilanlarındaki Hero motosikletlerin çogu da bakımları aksatmış olmasından dolayı garanti dışı kalmıştır. Örnek vermek gerekirse Karizma modeli için Garantisi devam eden temizleri 7.000TL civarından başlamaktadır.
(110.000KM Hero kullanıcısı olarak haddim olmasa da bunları yazdım. Lütfen Hero hiç kullanmadan sagdan soldan duyduğu bilgilerle birşeyler söylecek olanlar hiç tenezzül etmesin)
Saygılarımla..
Öncelikle konuya ilgin için teşekkür ediyorum. Benim de cevaplamak istediğim birkaç söylemin var:
1- Haklısın ve sen de bilirsin ki biz Adanalılar'da cesaretin her türlüsünden bolca bulunur. Sen de aynı cesaretle gelip mevzuyu anlamadan vurup öldürmüşsün bizi resmen. @arnoldstirru gereken cevabı vermiş kendisine teşekkür ediyorum.
2- Hazırladığım listede trafiğe çıkış/garantinin başlama yılını düşünerek model yazdım. Yanlış bir tanımlama o konuda haklısın. Yukarıya bunu da not olarak düşerim.
3-Hero Karizma'yı senin kadar olmasa da almayı düşünüp, dataylıca araştırıp, sonrasında vazgeçtiğimden ben de biraz bilirim. Hero'nun diğer motosikletleri gibi sağlam bir motor bloğuna sahip ve parça kalitesi nispeten yüksek. Fakat atladığın ve düşüncelerini merak ettiğim durumlar var. Sanırım artık üretilmiyormuş, bundan mıdır bilmem yedek parça fiyatları uçuk düzeydeymiş. Diğer bir mevzu lastik durumu, motosikletin lastik boylarını google'da aratınca o genişlik ve yanak kalınlığında bu jant çapı için ya scooter ya da cross lastiği çıkıyor. Öyle görünüyor ki bu motora Türkiye'de üretim tarihi yeni, kaliteli bir set lastik almak neredeyse imkansız. Garanti ve parça durumuna da gelirsek malesef herkes nazillide yaşamıyor kaldı ki Türkiye'nin bir çok ilinde bu adamların doğru düzgün yetkili servisi yokmuş.
Sonuç olarak verdiğin bilgiler ve görüşlerin benim için değerlidir. Yalnız motorum şöyle sağlam böyle gidiyor demektense bakın bu motor sağlam ama böyle böyle sıkıntıları da var bunları göz önünde bulundurun alırken ya da almayın demek çok daha değerlidir. "En azından konuyu rehber niteliğine taşıyabilmek adına..." Umarım kalbini kıracak bir şey yazmamışımdır.
Saygılarımla...