26 yıldır motosiklete biniyorum.
Motosikleti en temel anlamdan , en ileri seviyeye kadar anlatıyor ve öğretiyorum.
Profesyonel işim bu olduğu için yılda ortalama 50.000 km civarında motor üzerindeyim. Toplam kilometemi hiç hesaplamadım ,herhalde epey olmuştur.
Yılda 1-2 kez motoru olduğu yerde yere bırakmak zorunda kalıyorum . Ortalama yılda 1 kez seyir halindeyken kayıp düşme şeklinde düşüşler yaşıyorum.
Allaha çok şükür 26 senedir bir obje ile çarpışma şeklinde kazam olmadı. Olmaması için kendimi geliştirmeye devam ediyorum.
En iyi motosiklet sürücüsünün , torunlarını motosikleti ile gezdirebilen motorcu olduğuna inanıyorum.
Henüz torunum yok
Motosiklet becerinizi ,düşme sayısı ile hesaplıyorsanız;
Dünyanın en beceriksiz sürücüleri arasına Valentino Rossi , Kenan Sofuoğlu v.b. gibi tanıdık isimleri koymanız gerekebilir. CSS in baş eğitmeni ve kurucusu Keith Code a göre kişinin kendi sürüş becerisinin %75 inin üzerine çıkmaması kazaya karışma riskini minimuma indirmekte. Kapasitenizin %75 inin üzerine çıkarak motosiklet kullanıyorsanız risk büyük ölçüde artmakta. Tempoyu arttırmak istiyorsanız ,bilgi ve tecrübenizi adım adım arttırarak bu %75 lik seviyeyi yukarı taşımak en güvenli yol olacaktır. Yukarıda ismi geçen sporcular çok küçük yaşlarda tanıştıkları motosiklet ile uzun kilometreler ve yıllar geçirdikten sonra bu seviyeye ulaşabildiler.
Sevgilerimle