Düşmeyen motorcu

Avel avel motor kullanıp düşüyonuz sonra düşmemiş motorcuya motorcu demem diyonuz.
Ha ben düşmedim mi? Arazide defalarca kez düştüm. Çünkü limitleri orada zorluyorum. Tavsiyemdir limitlerinizi trafiğe açık alanlarda zorlamayın düşmeyin. Ha bazı turşular çıkıp "düşmemiş motorcuya motorcu demem ben" diye çıkarlar. Onu çok şeyyapmayın. Onu söylemelerinin nedeni kendi avelliklerindendir.
Limit zorlamadan düşülmüyor mu? Olay sadece limit zorlayıp düşmek olsaydı kimse bu kadar makara yapmazdı,geçmiş olsunlar,fatihalar gezerdi yorumlarda :) ben mesela çok eskiden fren yaptığım sırada yerdeki kumu farketmediğim için düşmüştüm. 3-4ay öncede u dönüşü yaparken 10-15km/s ile düştüm fakat yere yağ boşalmış ve belli bile olmuyordu.. Büyük konuşmamak lazım,motor sürüyoruz,kalp ameliyatı yapan doktor değiliz her salise pür dikkat olunamayabilir.

Benim arkadaşım. Scooter kullanır yaklaşık 10 yıldır ve hiç kazası yok. Nazar değmesin!

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
18 bin kilometreyi geçti motor tecrübem. 3. motorumu kullanıyorum ve 12 bin küsür kilometrem sadece bu 3. motorla yaptım. önceki iki scooter motorumda dahil düşme hiç yaşamadım ve trafikte kaza yapmadım.

hatta bir önceki mondial 150zc motorum da motor düştü ben yine düşmedim :p bu motor tamircisinin suçuydu ve motor yerde 3 metre küsür sürüklendi ama dediğim gibi ben arkada sürüklenen motoru izledim. motordan attım kendimi.

tamirci uzaktı ve elimde götürüyordum 150zc motorumu, şansmıdır artık yoksa talihsizlik mi desem ki yoldan tamirci geçiyordu arabasıyla. durdu ve yardım etmek istedi. sonra motora halatı bağladık ama ön amortisörün tekie bağladı halatı.

ben adamı uyardım böyle olmaz diye ama adam bir şey olmaz dedi, yavaş gidicem zaten dedi ve bende vardır bir bildiği dedim ses etmedim. sonra adam arabaya binde ve gaza bir bastı namuzsuz herif ve o ilk hızlanmasında direksiyon direk yan tarafa döndü ve motor altımdan uçtu gitti.

bunun dışında düşme kalkma yok.

bu arada bende 2014 ağustos ayında başladım motora.

Hayatımda hiç motosiklet kullanmamış biri olarak arabayı satıp gidip motor aldım. Öyle ki kullanmayı bilmediğim için kargo ile evime getirdiler ve minibüsten motoru indiren arkadaşlar anahtarı uzatıp "abi senin dairenin otoparkı hangisi ise al oraya" dediklerinde "ben kullanmayı bilmiyorum, şu karşı 96 yazan yere alın bir zahmet" diye cevap vermiştim :) Aynı gece 6 km yol yapıp depoyu fulleyip eve geri geldim :) 19.000km oldu ve hala yatma, düşme, kazam yok çok şükür. Ama bu şimdilik böyle :) Bir "Maşallah'ınızı alırım" artık :))

Son düzenleme:
Hayatımda hiç motosiklet kullanmamış biri olarak arabayı satıp gidip motor aldım. Öyle ki kullanmayı bilmediğim için kargo ile evime getirdiler ve minibüsten motoru indiren arkadaşlar anahtarı uzatıp "abi senin dairenin otoparkı hangisi ise al oraya" dediklerinde "ben kullanmayı bilmiyorum, şu karşı 96 yazan yere alın bir zahmet" diye cevap vermiştim :) Aynı gece 6 km yol yapıp depoyu fulleyip eve geri geldim :) 19.000km oldu ve hala yatma, düşme, kazam yok çok şükür. Ama bu şimdilik böyle :) Bir "Maşallah'ınızı alırım" artık :))

Tü tü tü tü... TÜFF!! TÜFF!! PUUUUUUUUUU!!!!!

6 aydır kullanıyorum. Düşmedim ama açıkçası düşmekten de korkuyorum.

Gerçek bir motorcu değilsin sen. Derhal bırak motoru ve terket bu forumu ::11122::

Cbr 125r - 13000 km
R25 - 9200 km
Xj6 - 4000 km
600f - 6000 km
Nc 700x - 15000km
Xj6n (2011 kasa suankı motorum) 1200 km

Hiç düşmedim hiç kaza yapmadım. Bunda aldıgım egıtımler yaptıgım calısmalar bazen dikkatim bazı zamanlar şans faktörü devrelere girdi, saçma sapana düşmeyen motorcumu olur yeaa diye yorum atmadan önce 2 kere düşünün. He bende düşerim sakat kalabilirim yada ölebilirimde ama düşme kaza vs olaylarını 0 da tutmaya calısıyorum ki trafikte limitleri zorladıgım cok zamanlar oluyor.

uzun bir süredir düşmüyorum. bunda aynı motora binmemin de etkisi var. farklı daha güçlü ağır bir motora binsem kesin düşerdim :D

1 kez yeni yağmur yağmış, dalgınlıktan ve takip mesafesini iyi ayarlayamamaktan önümdeki aracı farketmemle frene basıp düşmem bir oldu. Bir diğerinde önümdeki arac aniden yol kenarındaki arkadaşıyla muhabbet etmek için durdu ve ben yine düştüm. Bir başka kazamda asfalttaki ağır araçlar tarafından oluşturulmuş çıkıntıya denk geldim ve düştüm, çatlak bir omuzla tüm bayramım rezil oldu. Epey düşmüşüm ben de :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benim gözümde düşmeyen motorcu , gerçek motorcu demektir.Dikkatli , tedbirli , saygılı...

Ben 7 aydır motosiklet kullanıyorum.Trafikte hiç düşmedim,kazam olmadı.Sadece arkadaşla kapalı alanda fren limitlerini zorlarken düştüm.

Ooo şöyle bir hesap ettim de ben de düşmeyeli yaklaşık 20-21 yıl olmuş. Ondan öncesinde bir kez ciddi bir kaza geçirmiştim, ama 1 haftada toparlamıştım, Allah düşürmesin şimdi 1 ay yatarız öyle düşsek herhalde.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
26 yıldır motosiklete biniyorum.

Motosikleti en temel anlamdan , en ileri seviyeye kadar anlatıyor ve öğretiyorum.

Profesyonel işim bu olduğu için yılda ortalama 50.000 km civarında motor üzerindeyim. Toplam kilometemi hiç hesaplamadım ,herhalde epey olmuştur.

Yılda 1-2 kez motoru olduğu yerde yere bırakmak zorunda kalıyorum . Ortalama yılda 1 kez seyir halindeyken kayıp düşme şeklinde düşüşler yaşıyorum.

Allaha çok şükür 26 senedir bir obje ile çarpışma şeklinde kazam olmadı. Olmaması için kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

En iyi motosiklet sürücüsünün , torunlarını motosikleti ile gezdirebilen motorcu olduğuna inanıyorum.

Henüz torunum yok :)

Motosiklet becerinizi ,düşme sayısı ile hesaplıyorsanız;

Dünyanın en beceriksiz sürücüleri arasına Valentino Rossi , Kenan Sofuoğlu v.b. gibi tanıdık isimleri koymanız gerekebilir. CSS in baş eğitmeni ve kurucusu Keith Code a göre kişinin kendi sürüş becerisinin %75 inin üzerine çıkmaması kazaya karışma riskini minimuma indirmekte. Kapasitenizin %75 inin üzerine çıkarak motosiklet kullanıyorsanız risk büyük ölçüde artmakta. Tempoyu arttırmak istiyorsanız ,bilgi ve tecrübenizi adım adım arttırarak bu %75 lik seviyeyi yukarı taşımak en güvenli yol olacaktır. Yukarıda ismi geçen sporcular çok küçük yaşlarda tanıştıkları motosiklet ile uzun kilometreler ve yıllar geçirdikten sonra bu seviyeye ulaşabildiler.

Sevgilerimle

Limit zorlamadan düşülmüyor mu? Olay sadece limit zorlayıp düşmek olsaydı kimse bu kadar makara yapmazdı,geçmiş olsunlar,fatihalar gezerdi yorumlarda :) ben mesela çok eskiden fren yaptığım sırada yerdeki kumu farketmediğim için düşmüştüm. 3-4ay öncede u dönüşü yaparken 10-15km/s ile düştüm fakat yere yağ boşalmış ve belli bile olmuyordu.. Büyük konuşmamak lazım,motor sürüyoruz,kalp ameliyatı yapan doktor değiliz her salise pür dikkat olunamayabilir.
Motosikletin tehlikesinin farkındaysanız pür dikkat olmak zorundasınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar