Düşmeyen motorcu

Ben de hiç düşmedim. Allah düşürmesin. :) İlla düşülecek diye birşey yok. Bence çoktur düşmeyen motorcu.

Cbr 250r üzerindeki 20.000 km'lik motosiklet maceramda,
tam evimin sokağına girerken geri geri gelen bir aracın bana dokunması ile un cuvalı gibi yana devrildim.

Bence bu düşmeden sayılır. Ben sıramı savdım :mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Elin yere değdiyse düşmüşsündür. Kazadır. :)

Düşmeyenlere henüz düşmemiş motorcu denir :)

26 yıldır motosiklete biniyorum.

Motosikleti en temel anlamdan , en ileri seviyeye kadar anlatıyor ve öğretiyorum.

Profesyonel işim bu olduğu için yılda ortalama 50.000 km civarında motor üzerindeyim. Toplam kilometemi hiç hesaplamadım ,herhalde epey olmuştur.

Yılda 1-2 kez motoru olduğu yerde yere bırakmak zorunda kalıyorum . Ortalama yılda 1 kez seyir halindeyken kayıp düşme şeklinde düşüşler yaşıyorum.

Allaha çok şükür 26 senedir bir obje ile çarpışma şeklinde kazam olmadı. Olmaması için kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

En iyi motosiklet sürücüsünün , torunlarını motosikleti ile gezdirebilen motorcu olduğuna inanıyorum.

Henüz torunum yok :)

Motosiklet becerinizi ,düşme sayısı ile hesaplıyorsanız;

Dünyanın en beceriksiz sürücüleri arasına Valentino Rossi , Kenan Sofuoğlu v.b. gibi tanıdık isimleri koymanız gerekebilir. CSS in baş eğitmeni ve kurucusu Keith Code a göre kişinin kendi sürüş becerisinin %75 inin üzerine çıkmaması kazaya karışma riskini minimuma indirmekte. Kapasitenizin %75 inin üzerine çıkarak motosiklet kullanıyorsanız risk büyük ölçüde artmakta. Tempoyu arttırmak istiyorsanız ,bilgi ve tecrübenizi adım adım arttırarak bu %75 lik seviyeyi yukarı taşımak en güvenli yol olacaktır. Yukarıda ismi geçen sporcular çok küçük yaşlarda tanıştıkları motosiklet ile uzun kilometreler ve yıllar geçirdikten sonra bu seviyeye ulaşabildiler.

Sevgilerimle

Ben sayarım aga. Yandı gülüm keten sicil!

İstem dışı bilerek vurmadık ya :) ama gel sor güzel bir çıkardık o ayrı konu. Bence herkes ufakda olsa düşmeli ki bilsin, ölmek bayılmak değil :)

600 km/s ile.giderken kendimi atarsam gerçek motorcu olur muyum yeni başlicam motora

2.75-18 arka lastikle köy yolunda ve virajda bu üçlü kombinasyon olursa ustune de limiti fazla zorlarsan sonuç calilikta bitebiliyor

Benim gözümde düşmeyen motorcu , gerçek motorcu demektir.Dikkatli , tedbirli , saygılı...

Motosiklet sahibi olmadan söylemek gayet kolay.

Dediğiniz gibi "sizin gözünüzde" o şekil olabilir.

4 senedir motosiklet üstündeyim. Çok şükür herhangi bir kazam olmadı herhangi bir objeye çarptığım olmadı.

Gel gelelim düşmedimmi düştüm . Hatta bir iki kere de değil. Gerek yol şartları gerek altımızdaki makinadan kaynaklı düşmeler yaşadım

Hergün işe git gel totalde 50-60 km yol yapıyorum .İstanbul E-5 trafiği dahil ara sokaklar yoğun trafik sıkışıklıkları vs. ortamlardan geçiyorum. Daha emniyet şeridinden giderken kornaya basmış değilim. Veyahut sanki kalp ameliyatına yetişecekmiş gibi, emniyet şeridinde 4-5 motor arka arkaya beklerken sol taraftan araçların arasından ilerleyip son gaz egsoz bağırtarak korkuta korkuta üzerimize salan magandalar gibi motor kullanmadım hiç bir zaman.

Bu tedbir saygı ve dikkat kavramlarını düşme ile bağdaştırmak son derece lüzumsuz.

Bir arkadaşın dediği gibi düşmek lazım nasıl olduğunu bilmek lazım. Hatta bazı düşmeler hayatınızı kurtarabilir.

Yine çok uzattım lakin şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum.

Lütfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın.

düşmedim ama düşüyordum yokuş aşagı inerken vites 2de sandım 1 deimiş boşa alındı duvara toluyodun arka frene basmasaydım

Kapasiteni bilip ona göre zorluyorsun bu da bilinçli kullanıcı olduğundandır. %70 kapasiten varsa %80e çıkmadan o denli sınır ihlali yapmamak önemli

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

600 km/s ile.giderken kendimi atarsam gerçek motorcu olur muyum yeni başlicam motora

Jet pilotu olursun

2 kez dustum 5 sene icinde.. bitane eski sevgilimin yaninda (cep degil, gurura zarar) ve bikere kisda 😂

Bir MaşAllah'ınızı alırım demiştim. Gözünüz aydın, dün düştüm :salut: ama şükür motorda çizik bile yok ben de sağlamım. Azcık sol çanak ağrıyor o kadar :cherry:

Çok düşme meraklısı olan arkadaşlar; düşün de düşmenin ne olduğunu bilin diye caka satan saygıdeğwr doatlarım. Versiğiniz öğütlere dikkat edin. Bu meret öyle bişey ki 200km/s hızla düşüp burnu kanamayanı da var, koşma hızında düşüp hayatını kaybeden de var. İlla ki bi tavsiye verecekseniz gidin düşmeli kalkmalı sporlar yapın diyebilirsiniz. Nacizane tavsiyem kış sporları. Snowboard öğrendiğim sezonda düşmeyi pekala öğrendim. Büyük kaalar atlattım. Kask gibi koruma ekipmanlarım sayesinde yara almadım. Arazide de bunu pekiştirdim. Şu anda düşmekten çok düştükten sonra bi yere çarpmaktan korkarım. Motosiklet öyle düşün düşün ehi ehi öyle öğrenilir denecek bir araç değil. Zart zurt düşen birisi iyi bir sürücü değildir. Düştüğünüz zaman da gerçekten motorcu olmuş sayılmazsınız. Eğer bunu trafikte kullanıyorsanız; en az tehlike yaşadığınız zaman iyi bir motorcu sayılabilirsiniz

bayılıyorum ya düşmeyen motorcu düşmemiş motorcu yoktur vs vs laflara :)

15 yıl oldu başlayalı kaç kere düştüm ben bile bilmiyorum. araziye gidiyom düşüyorum artık bu kadar basit. yiyorsa sen düşme. hee son3-4 yıldırda herhalde 3-4 kere olduğum yerde motoru yatırmışımdır onun dışında şükür bir olayım yok :)

ben motora başladığımda eğitim falan diye bir şey yoktu. ön freni haşırtt diye sıkılmayacağını yere kapaklandığımda öğrenmiştim. virajda fren ile oynaşılmayacağını virajda yerin tadına bakınca öğrenmiştim. virajda gaz açılmayacağını yere düştüğümde öğrenmiştim vs vs.

ben motor sürmeyi böyle öğrendim. dedim ya benim zamanımda öyle eğitim falan şimdiki gibi yoktu. hee eğitime gittim mi gittim ileri sürüş geri sürüş yan sürüş artık adı her neyse bunların aldımda bu eğitimlerimi sonradan.

siz şimdi gülüp eğleniyorsunuzda düşmeyen değil düşmemiş motorcu vs vs diye , eğitimlerin asıl amacı zaten sizi düşürmemek. düşersen motorda gider , sende öbür tarafa gidersin. amaç zaten seni öbür tarafa yollamamak.

hee burda gülüp eğlenenlerde 2 gün sonra ayy ben düştüm ayy ben kaza yaptım diyede gelip ağlamasınlar burda. sonra çok dalga geçerler noldu lan asfaltın tadı nasıl dı ? diye.

Sonunda o kervana bende katıldım. Honda en ucuz motoruna lastik yerine naylon poşet takmış. Yerler ıslakken arka frene dokunmamla buz pateni yapmaya başladım. Baktım duramayıp kamyonete arkadan gireceğim bende iyice freni kökledim altımdan saldım motoru. Neyseki ekipman tamdı burnum bile kanamadı. Motorda da tuhaf bir şekilde çizik dahi yok. Hala sapa sağlam kerata :)

Kendi motorumla 1 kere arkadaşların motorla 2 kere 8 sene de elimden gelen bu oldu :( buradaki bazı yazılara göre benim arkadaşın biri ve yegenim devamlı grenaj üzerinde gidiyorlar o zaman onlar en kral motorcu oluyor

Benim tecrübe ettiğim ve dikkat ettiğim bazı noktalar:

1. Türkiye Asfaltına güvenme.
2. Şeridini koru.
3. Kasksız / Aynasız Motorculardan uzak dur. (*)
3a CG'cileri Köy dışında yaklaşmasına izin verme. (*a)
4. Belediye Çöp araçların ilerlediği yol ıslaksa 99% Çöp sabunudur. (*)
5. Motorunu tanı.

Yıldız işaretli sayılar, düşüş anlarıdır. 3+3a aynı Motoru kullanan, sağ eli düz, sol eli 90 derece direksiyonda. Düştükten sonra eve giderken, oram buram sızlarken, yavaşça Belediye aracın arkasında ilerleyip badanajla tekrar yattım ::baaas:: bundan bikaç sene önce.

Son 15000 km de 3-4 defa düşmekten kurtardım kendimi. Ara sıra zorluyorum ama bu işler ummadığında geliyor başına.

Tekeriniz düz bassın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar