düşmekten bir hal oldum

mondial 125cc bir motor aldım bir ay içinde 5defa fren sıkınca düştüm neden sizce

ilk önce geçmiş olsun diyelim..

sebebi. lastiklerin naylon olmasından kaynaklanıyor.. çoğu çin motorunda bu böyle. değiştirip dunlop almayı dene

Arka lastik çok kayıyor bendede var ama ben nazar değmesin hiç düşmedim daha kontrollü fren yap arkayı kitlemene yakın öne bas

Moderatör (forrap)
Frenlerinde bi sorun yoksa,büyük bi ihtimalle fren tekniğinde bi sorun vardır...Yanlış bir şekilde frenleme yapıyor olabilirsin(gerçi bu doğrusunu yapmaktan daha zor:silent: ):cat: Bu arada lastikle çok da ilgili olduğunu sanmıyorum,benim motorumunda lastiği naylon malzeme ama ben 13.100 km yol yaptım ve Allaha şükür bir kazam yok...Eğer frenlerinde ve diğer motor aksamında bi şekilde herhangi bir problem yoksa,problem sendedir...

arka freni birazda olsa gevşeterek aniden kaymasını önleyebilirsin.. ama benden tavsiye fren ayarlarıyla oynamak yerine frenleri daha dikkatli kullan..

boraciner' Alıntı:
ilk önce geçmiş olsun diyelim..

sebebi. lastiklerin naylon olmasından kaynaklanıyor.. çoğu çin motorunda bu böyle. değiştirip dunlop almayı dene

6800km de hiç düşmedim Allaha şükür. ayrıca frenlerim de iyi çin malı olmasına rağmen. 5 kere fren yüzünden düştüysen sen fren basmayı bilmiyosun arkadaşım.:pr:

virajda frene sertçe basın honda yamaha farketmez. frenler diskse kolay sıkışır. ayrıca 2 freni aynı anda kullan. bunun gibi sebepleri var. bizim arkadaş geçen kros motorda düştü lastikler çok iyi tutuyor ama direksiyonu kırıp arka frene bastı kaydı.

geçmiş olsun bu arada.

bana öyle geliyor ki, bu arkadaş dönüşlerde ani olarak ön freni kullanıyor olabilir:silent:

arkadaşım ilk önce geçmiş olsun.:rendeer:

sana bir kaç sorum olacak
1- kaç yıllık motor tecrüben var?
2- iki freni de aynı anda kullanıyor musun?
3- düştüğün yer asfalt,viraj,ıslak,tozlu mu ?
4- fren ayarlarını kontrol ettirdin mi?

sadece ben fren sıktım düştüm olmaz.:bounce:

ya eleman sallamış ilk mesajı baksanıza...uyanmıyosunuzda ...14 yaş civarı bi çocuktur herhalde...

kapatın konuyu...

bende 15 yaşındaym cg 125 var hiç düşmedim. çocuk bilgi isityor bole ogrenmezse kimden ogrenecek.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
mici_ceko_4' Alıntı:
bende 15 yaşındaym cg 125 var hiç düşmedim. çocuk bilgi isityor bole ogrenmezse kimden ogrenecek.

katılıyorum fakat scooter dan başlaman birazdaha doğru olabilir...

değerli mt üyesi arkadaşlar,
burası motosiklet sitesi kardeşlerimizin yaşı küçük konuyu kapatın dalga geçiyor(ki bunu bilemezsin) diye önyargılı olursak arkadaşlar nasıl bilgilenecek, bizler büyükler ve tecrübeliler yardımcı olmamız gerekmiyormu? ayrıca eğitimin ve öğrenmenin yaşı yoktur.
tüm mt. ye sevgilerimle,

arkadaşlar yaşım 30

arkadaşlar evet belki ben tücrübesisim ama bügün a2 egliyeti olan bir abiyle kaza yaptık karşıda çok ufak bir tümsek gelince firen yaptık yemin ediyorum ikimizde çok kötü yaralıyız nedenini anlamadım motorumu çok seviyorum ama gerçekten kafam karıştı belkide bir daha binmeyeceğim fren yaptığında aniden kayıyor ayrıca ikisine atnı anda basacağımı biliyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar