Bu lastik konusunu biz anlatmaktan bıktık,ama bazı arkadaşar okumaya tenezzül etmedi.
Şimdi bu topiğin ilk mesajına bakıyorum.
Lastikeri 2004 yapımı,mesaj tarihi 2007.Lastik zaten ideal ömrünü tamamlamış.Dişi olsa dahi o lastik dönmekten başka bir işe yaramaz.
Lastik desenini çok beğendim demiş arkadaş,ama desen beğenmekle değil,lastik hamuru ile doğru orantılıdır lastik konusu,yoksa estetikle ancak dikiş nakış işleri olur.
Lastiğin kayması sakız gibi bir deyimdir.Önce bakarsın lastiğine,üretim tarihi neymiş?Kullanmadığın zamanlarda nerede muhafaza ettin,nasıl muhafaza ettin bu lastikleri?
Sonra o kaydığını iddia ettiğin lastikler doğru hava basıncında mıydı?
Hadi diyelim ki lastiklerin üretim tarihi yeni,lastiklerin ısınmışmıydı,hadi diyelim ki kış mevsimi lastikleri ısıtmak mümkün değil,motorun kaydığı anda,acaba hızın ne idi,sen mi duramadın da ani fren yaptın ve kaydın yoksa duracak kadar mesafen vardı da mı duramadın ve kaydın?Yoksa motorunun limitlerinin üzerinde bir durumda mı kaydında kendinde aramadığın yada aramak istemediğin kusuru lastiklere attın?
Duro lastikleri gördüğüm bildiğim ve kullandığım kadarı ile sadece cross ve enduro çeşitlerinde çok başarılı.
Bu arada her yeni yeniyken yenidir.Adı üzerinde ''yeni''.Kalite,sağlamlık ve dayanıklılık gibi kavramlar zaman içersinde çıkar.Diğer bir üreticinin lastiğini 1 kere de değiştirirken duro yada bir başka markanın lastiğini 2 kere değiştirmek ne kadar ucuz oluyor onu da anlamıyorum.Tipik bir eski kafa mantığı.
O kadar lastik devi varken,zaten iki tekere canımızı emanet etmişkten birde üzerine yol ile tek temasımızı sağlayan bu kauçuk kökenli materyalinde ucuzuna kaçmak bence %50 riski daha kontağı açarken üzerine almak demektir.Çok yanlış.Aynı yanlış milyarlarca para veripte aldığımız motorlara binmeden kaskı ucuz alıpta tasarruf yaptığımız anlayıştır..
Çok yanlış çok.Birisi bilgisizce yazıyor,ardından onu destekleyen daha bilgisizler çıkıyor

O kadar yazıyoruz,bir kerede okuyun artık.