"DSLR" Fotoğraf makinesi yardım !!!

Arkadaşlar bir DSLR fotoğraf makinesi almak istiyorum...

Canon 550d mesela...

Uploaded with ImageShack.us

Ama bunlar bütçe olarak biraz dara sokabilir insanı... :pale:

Ki tek tercihim Canon 550d değil, HD video çekebilen bu özelliklere yakın aletler tavsiye edebilirsiniz...

Bir arkadaşımın abisi Japonyada iken çok uygun fiyata almış aleti... ABD, Japonya gibi yerlerden bu aleti getirtme konusunda yardımcı olabilecek ya da daha uygun fiyata alım konusunda başka alternatif yok önerecek var mı?:silent:

Şimdiden teşekkürler...

hd video olayını katmasaydın nikon d90 dicektim gerçekten harika bi makina:cat:bence dslr makinalarda video olayına fazla girmemek gerek video için ayrı cihaz şart eğer maksat video ise:cat:

fotoğraf için nikon d90 öneririm..

Tamam tamam HD şart değil :p

D90 da çok güzel alet bu arada...

Bir de ABD, Japonya gibi yerlerden daha uygun fiyata alım ya da altenatif alım konusunda fikir verebilir misiniz?

Tamam tamam HD şart değil :p

D90 da çok güzel alet bu arada...

Bir de ABD, Japonya gibi yerlerden daha uygun fiyata alım ya da altenatif alım konusunda fikir verebilir misiniz?

bu aralar bende d90 arayışındayım bi arkadaşımda var bady ve 17.70 lens 1.400 e aldı normalde sadece bady bu fiyatlarda ne kadar uygun bulunabilsede bu fiyatlar çok geliyo yinede:)o yüzden bende yurtdışından baktırıyorum almanya gibi ülkelerde aynı fiyat sordurdum bide amerikada arkadaş var haber bekliyorum sende bulursan uygun fiyata burda paylaşırsan sevinirim:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bence dslr makinalarda video olayına fazla girmemek gerek video için ayrı cihaz şart eğer maksat video ise:cat:

Birkaç yabancı dizi bizim fotoğraf makinesi dediğimiz dslr makinelerle çekiliyor. Yani video çekmenin ötesine geçip dizi çekiyorlar :mrgreen:

Birkaç yabancı dizi bizim fotoğraf makinesi dediğimiz dslr makinelerle çekiliyor. Yani video çekmenin ötesine geçip dizi çekiyorlar :mrgreen:

çekilmez demedim ama foto kalitesi farklı bu iki makinada:cat:ben sadece fotoğraf için d90 öneririm dedim fotoğraf kaliteside yarı profosyonel makinalar gibi:cat:

birde heralde o makinaların fiaytlarıda biraz tuzludur..sadece fotoğraf için d90 çok iyi seçim bence tabiki..

Son düzenleme:
bu aralar bende d90 arayışındayım bi arkadaşımda var bady ve 17.70 lens 1.400 e aldı normalde sadece bady bu fiyatlarda ne kadar uygun bulunabilsede bu fiyatlar çok geliyo yinede:)o yüzden bende yurtdışından baktırıyorum almanya gibi ülkelerde aynı fiyat sordurdum bide amerikada arkadaş var haber bekliyorum sende bulursan uygun fiyata burda paylaşırsan sevinirim:rendeer:

Tamam uygun biyerde uygun fiyat bulursak haberleşelim, umarım bu başlıkta buna vesile olur :mrgreen:

eyz

Pentax k-x bakbilirsi fiyatıda uygun ben mennun olmayan hic kimmse görmedim kendimde kullanıyorum.manuel lenslerle muhtesem videolar cıkra biirsin video örneklerine bi göz at istersen

Ben nikon d5000 kullanıyorum.. 5 dk HD video kaydı yapıyor video formatını değiştirdiğinizde tabiki süre artıyor. 12.3 mp kendileri.. Hareketli lcd ekranı var ki bu bazı çekimlerde çok çok kolaylık demek.. Nikonların bi eksisi lenslerinin motorlu olması.. Body.de motor yok bu yüzden lensleri biraz daha pahalı oluyor.. Gece çekimleri çok aşırı iyi değil ama güzel. Manzara çekimleri, hareketli çekimleri iyi. Ben kampanyadan iyi bir fiyata aldım yanlış söylemiym ama sanırım 1499 tl idi..Veya 1599 ama sanırım 1499 daha yakın..
Nikon d5000 bady+18 55 normal lens+ 70 300 Sigma macro lens toplamı...

Bende de nikon d5000 var , aslında bende 550d alacaktım ama babam doğum günümde hediye olarak bunu aldı gayette memnun kaldım ama my91 in dediği doğru lensler pahalı , sahibindene gir yurt dışından getirip satanlar var hali hazırda elinde bulunanlar , bir de hayyama gidip bakmanı tavsiye ederim . 550D başlangıç için gereğinden iyi makinadır ancak bütün bütçeyi makinaya ayırma gerekirse bi düşüğünü al , artanla farklı boyutlarda lens al yapacağın cekime göre.

arkadaşım ben D90 ve EOS550D adlı iki makineyide kullandım. Marmara üniversitesinde gazetecilikte okuduğum için iki makine ile çekim yapma şansım oldu. ve bu iki makine ile ilgili bir dergi için yazı yazdım. İlgili yazının bütününü buraya yapıştırcam, umarım yardımcı olur sana veya bşka insanlara =)

Her iletişim fakültesi öğrencisinin hayalini süsler; profesyonel fotoğraf makineleri...

Fotoğrafçılığa başlamak için yüzlerce fotoğraf makinesi var piyasada ama başlangıç için en uykun fotoğraf makinesi iki tanedir. Bunlardan biri Nikon D90, bir diğeri ise Canon EOS550D.

Fotoğrafçılar arasında hangi markanın daha iyi olduğu tartışılır ve bu yüzden Nikoncular ve Canoncular diye ikiye ayrılır fotoğrafçılar. İki markanın da kendilerine özgü özellikleri var.

Nikon D90 ve Canon EOS550D’yi fotoğrafçıların çoğu başlangıç için önerir ve bu makineler başlangıç için idealdirler.

Nikon D90

Elinize ilk aldığınız ağır bir makine olduğunu hemen hissedeceksiniz. Makinenin üzerinde pili, hafıza kartı ve kılıfı olmadan ki ağırlığı 620 gram. Makinenin gövdesi elinize rahatça oturması bu ağırlık sorunu birazcık azaltmış ancak uzun süreli çekimlerde elleriniz yorulabilir. Ağırlığı yüzünden fotoğraflar titreyerek çıkma ihtimali var.

Standart olarak D90’nın üzerinde 18-105 mm’lik lens bulunmaktadır. Bu lens, fotoğrafçılığa yeni başlayan kişiler için oldukça idealdir. 18-105mm’lik lens aralığı kullanıcıya hem geniş açıdan fotoğraf çekme imkanı sağlar hem de 105mm ile tele lens görevi görür. Yani uzağı yakın yapabilecek güçte bir lenstir. Ayrıca D90’nın üzerindeki lenste titreşim önleyicide bulunmaktadır.

3.0 inch’lik monitörü ile çektiğiniz fotoğrafları anında inceleme fırsatı sunmaktadır ama fotoğrafı gerçekten incelemek isterseniz bilgisayarınızdan bakmalısınız. Bilgisayara fotoğraflarını atarken size 2.0 usb desteğiyle hızlı bir aktarım sağlamaktadır.

Eliniz ve gözünüz alıştıkça daha güzel fotoğraflar çekeceksiniz, 12.3 mega piksellik kamerasıyla D90 size güzel bir performans sağlayacaktır. Aslında güzel fotoğraflar çekmek için sadece kendinizi geliştirmeniz gerekmektedir.

Fotoğraf çekme özelliği yanında D90 size video özelliği de sunmaktadır. Tabi fotoğraf çekmek için alınan bir makineden video çekmek ne kadar doğrudur bilemem. Video özelliği rakibi Canon EOS550D kadar iyi değil ne yazık ki. 1280x720 boyutuna kadar video çekebilirsiniz. Görüntü kalitesi idare edecek durumda diyebiliriz.

Nikon D90’da ki çekim modları kullanıcıya oldukça yardımcı olmaktadır. Çeşitli dijital program Otomatik, Otomatik [Flaş kapalı], Portre, Manzara, Spor, Yakın çekim, Gece portre çekimi gibi modlar bulunmaktadır.

D90 standart olarak 1800- 2200 TL arasında bir fiyata sahiptir. Sunduğu özellikler ve üzerindeki 18-105mm’lik lensi ile bu fiyat aralığı normaldir. Fiyat/performans açısından piyasadaki çoğu rakibinin önünde yer almaktadır.

CANON EOS550D

Canon EOS550D oldukça hafif bir fotoğraf makinesi, D90’ı kullandıktan sonra 550D’yi elinize aldığınızda sanki bir oyuncak tutuyormuşsunuz gibi hissedeceksiniz. Uzun süreli fotoğraf çekimlerinde makinenin hafifliği önemlidir tabi. Bu hafifliğin bir dezavantajı da var. Hafif olduğu için makinenin dış gövdesi zayıf, olurda yere düşürürseniz gerçekten size büyük masraflar açabilir.

EOS550D 18 mega piksellik bir kameraya sahip. Üzerinde standart olarak bulunan 18-55mm’lik lens sınıfının en düşük performanslı lenslerden biri. 18 mega pikselin hakkını vermek isterseniz ayrıca bir lens almanız gerekmektedir. 18-55mm’lik lens rakibi D90’a göre daha düşük bir aralık sunmaktadır. 18-55mm’lik lens ile daha çok yakın çekimler yada geniş açılı çekimler yapabilirsiniz.

Nikon D90 gibi EOS550D de video çekebilme özelliğine sahip. Rakibine göre oldukçada üstün video konusunda. EOS550D size Full HD video ve stereo ses kaydı özelliklerini sunmaktadır. Ayrıca makineye harici mikrofon seti de takılabilinmektedir. 7x zoom özelliğiyle lens değiştirmeden uzun mesafeli video kayıtları yapabilirsiniz. EOS550D alırken fotoğraf makinesi ve video kamerayı bir arada alıyorsunuz.

3.0 inch’lik ekranı oldukça tatminkar. Canon’un hızlı kontrol ekranı kullanıcıya kolaylıklar sağlamaktadır. Özel bir düğmeyle erişilen bu ekran sık kullanılan fonksiyonlara kolay erişimi sağlar ve her an fotoğraf çekmeye imkan verir.

EOS550D 1600-2000 TL arasındaki fiyatlara satılıyor. Fiyat/performans açısından size yetebilir ama üzerinde bulunan 18-55mm’lik lens yetersiz kalıyor. Makineyi aldığınız zaman yanında başka bir lenste almalısınız. 18 mega piksel kamerayı tam performansı ile çalıştıracak lensler ise oldukça pahalı. EOS550D size masraf çıkartabilir, makineyi gerçek performansı ile kullanmak isterseniz tabi.

İki makinenin de üstün olduğu özellikleri var. Sadece fotoğraf çekeceğim ve uzun sürede bana masraf çıkarmasın diyorsanız Nikon D90 sizin için ideal bir makine. Hem fotoğraf olsun hem de kaliteli bir video çekimi olsun diyorsanız Canon EOS550D’yi almalısınız. Full HD video kaydı ve hafifliği sayesinde video çekimleriniz daha rahat olacaktır.

Öncelik ne istediğinize karar vermelisiniz yani, iki makinede birbirinden üstün özelliklere sahip, ikisi de kendini dünyaya kanıtlamış makineler.

Aykut İLHAN

dostum GOLD BİLĞİSAYARDAN almada nerden alırsan bir kazık yedik sormayın nikon d3100 aldım fena çarptılar adamlar dikkat edin kendi türkiye bayilerinden alın.....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben samsung wave2 cep telefonu kullanıyorum.Ayrıyetten fotoğraf makinesi taşıma gereği duymuyorum.Tabiki DSLR fotoğraf makinesinin yerini tutmaz ama 720p 30 fps HD kayıt yapabilme özelliği var.106 ekran LCD televizyonumda çektiğim videoları izledim.Gerçekten çok üstün bir çekim kalitesi var.Wave2 benim için hem fotoğraf makinesi , hem HD kayıt yapabilen bir video kamera , hem navigasyon cihazı , hem telefon , hem kolaylıkla internete girebildiğim bir cihaz.Kesinlikle tavsiye ederim.Hepsi bir arada.Daha özelliklerini saymaya kalksam çok uzun sürer.

Fiyat performans olarak Pentax K-x DSL in üzerine giriş seviyesi dslr yoktur. 1975 den beri üretilen tüm lensleri de bu makinede kullanabilmen cabası. araştır derim. Bende ne mi var. Nikon D300 o beklentilerinin üzerinde olabilir diyerek önermedim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar