Drift L karbüratöre çevirme

2023 model enjeksiyonlu Mondial Drift L'ye sahibim performans olarak tatmin etmediği için 150'lik karbüratör takmayı düşünüyorum. Motor ustam volantı taşlayalım diyor fakat öyle yaparsak pek performanslı olacağını sanmıyorum 0 Volant almayı düşünüyorum MH Driftin volantı benim motora uyar mı? ek olarak benim motorun orijinal statörü 18 sargı mh drift volantı 8 sargı için. Acaba hangi volantı takabilirim

2023 model enjeksiyonlu Mondial Drift L'ye sahibim performans olarak tatmin etmediği için 150'lik karbüratör takmayı düşünüyorum. Motor ustam volantı taşlayalım diyor fakat öyle yaparsak pek performanslı olacağını sanmıyorum 0 Volant almayı düşünüyorum MH Driftin volantı benim motora uyar mı? ek olarak benim motorun orijinal statörü 18 sargı mh drift volantı 8 sargı için. Acaba hangi volantı takabilirim
bence karbüratörü boşver adam gibi bi delorto çok para ve karb ayarlarına gelene kadar başka şeylerin de ayarları lazım o yüzden bu işin hilesi kaliteli lastik , tak lastiği ol kral ... yemin ediyorum on okka fark eder ki zaten performans ayar işine gireceksen o makine ya eski bir japon / euro iki zamanlı skuter olacak yada çok parçası olan sporting birşey olacak mesala eski bir CB yada GV bak genelde eski ve uzun süre üretilmiş olması gerekiyor çünkü zilyon tane arka katalog parçası olsun bi de kalite lazım çünkü motorda modifiye daha da ince çünkü bizdeki en baba motor hacmi 1400cc ve kompresyon rakamlarımız hep yüksek yani makinelerimiz hep sitress altında o yüzden tak lastiği bitir işi kral ol

saygısızlığım varsa özür dilerim

not : onların feet'i , yard'ı varsa bizim okkamız var :cool:

Motosikleti
Ns200 15"
İkisinin krank yapıları farklıdır diye düşünüyorum ve volanın uyacağını düşünmüyorum, karbüratörlüye çevirmek sandığınız kadarda basit iş değil, volan, elektrik tesisatı ve depoya işlem yapmanız gerekmektedir. Karbüratörlüye çevirmeniz içinde benzin pompasını iptal etmeniz gerekmektedir aksi halde karbüratöre gelen fazla basınç karbüratörü kısa zamanda bozup karbüratör taşmasına sebep verecektir. Bununla uğraşmaktansa daha büyük enjektör aramanız daha iyi olacaktır fakat silindir hacminiz büyüttüyseniz bu işlemi yapmanız doğru olacaktır aksi halde bir manası olmayacaktır.

125 lik motora 150 karbüratör takarsan motorun bogulur gidiyomus gibi hissedersin üstüne yakidin da artar

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Ben rx3 evo yu karbüratörlüye çevirmiştim. Volanta falan hiç dokunmadım gayet güzel çalışıyordu.

Motosikleti
Drit L 125
Bende de 2023 drift var bu konuları bayağı bir araştırmıştım

karbüratöre çevirmek istiyorsan eğer orijinal beyin ile yapıcaksan, benzin pompası iptal edilecek pompadan benzin musluğu çekilecek musluktan karbüratöre benzin borusu çekilecek sonra gaz teli ve karbüratör montajı yapılacak ateşlemeyi orjınal beyin yapıcak.

volan işine girilirse volanda ki okuyucular zımparalanıp tek bir tane okuyucu kalıcak ayrıca statör veya akü beslemeli beyin takılacak, senin anladığın yeni ateşleme tesisatı değişecek ayrıca mh drift serisinin volanı ve statörünü kullanamazsın 2023 driftin volanının içindeki mıgnatıs sayısı ile mh serisinin volanının içindeki mıgnatıs sayısı aynı değil elektriksel problem olur.

Benim sana tavsiyem enjeksiyonlu olarak motoru 160cc yapman, YouTube ta bir kanal vardı o yükseltme kiti falan satıyor YouTube a drift l 200cc yaz çıkar.

Not: ben motoru orjinal kullanıyorum sadece meraktan bu konuları araştırıyorum.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Motor orjinaliyle oynarsan şakır şakır calisir motorun bence cc yüksek bi motor al hic ugrasma degmez

Motosikleti
Drift,Ybr
Benzin pompasını iptal edip düz hortum çeksen enjeksiyon parçalarını rolanti sensörü gaz kelebeği sensörü enjektör kablosu bunları söküp enjeksiyonu çıkarıp mh driftin manifoldu bide karbüratör taksak bence çalışır orjinal beyinide hiç ellemesek mantıkta ateşlemenin gitmemesi lazım ama avans konusunda ne olur bilemem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar