Drift L Ateşleme sorunu

Herkese iyi forumlar,
Yaklaşık 15bin km Driftim var. Makine ilk çalışmada 5-10 dakika sonra ısınınca ateşlemeyi kesiyor ve tekrardan soğuyana kadar çalışmıyor. Soğuyunca tekrardan çalışıp 2-3 dakika gidiyor ve yine ateşleme kesiyor.
Değiştirdiklerim,
Statör
Bobin
Konjektör
Akü
Buji
hala sorun devam ediyor. Var mıdır bir çaresi?

Motosikleti
Ns200 15"
Açıkcası o parçanın ne olduğunu bile bilmiyorum, Statörle birlikte geliyorsa o da değişmiştir.
Baktım şimdi okuyucuda varmış, peki ateşlemenin gittiğinden eminmisiniz? Motor ısınınca yakıt pompasıda ısınıyor olabilir ve pompa yakıt akışını kesiyor olabilir.

Benzin pompasının kontrol etmenizde fayda var.

Baktım şimdi okuyucuda varmış, peki ateşlemenin gittiğinden eminmisiniz? Motor ısınınca yakıt pompasıda ısınıyor olabilir ve pompa yakıt akışını kesiyor olabilir.

Benzin pompasının kontrol etmenizde fayda var.
Şöyle söyleyeyim test amaçlı motor soğukken bujiyi bobine yakın tutarak marşa bastığımda ateşlemeyi görüyorum. Motor 1km yol yapıp ısındıktan sonra aynı işlemi yaptığımda hiçbir ateşleme görmüyorum, ufacık bir kıvılcım bile çıkmıyor. Bundan kaynaklı ilk olarak buji ve bobinde sorun olabileceğini düşünmüştüm ama değiştirince de aynı sonucu aldım :(

Benzin pompasına gelince de, motoru çalıştırırken benzin aktığını duyabiliyorum, o sistem çalışıyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Teker teker denemek gerekir bütün ateşleme sistemini, okuyucudan çıkan sinyalden bobine kadar takip etmekte fayda var.

Statör içinde krank okuyucu var mıydı?
Bildiğim kadarıyla bu sensör krank milinin o an hareket halinde olup olmadığını, yani dönüp dönmediğini varsa ecu, ecu yoksa devir sayacına gönderiyor.

Sorunun ısı sensörünün bozulmuş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ecu'ya, aşmamasına rağmen hararet limitini aşan değer gönderiliyor gibi.

Isı sensörünü değiştirin. Sorununuz çözülecek.

Motosikleti
Ns200 15"
Bildiğim kadarıyla bu sensör krank milinin o an hareket halinde olup olmadığını, yani dönüp dönmediğini varsa ecu, ecu yoksa devir sayacına gönderiyor.

Sorunun ısı sensörünün bozulmuş olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ecu'ya, aşmamasına rağmen hararet limitini aşan değer gönderiliyor gibi.

Isı sensörünü değiştirin. Sorununuz çözülecek.
Okuyucu volan üzerinden aldığı sinyaller ile ateşlemenin zaman sinyalini ve aynı zamanda yakıt püskürtmenin zamanın sinyalini gönderir yani sadece motorun devrini ölçmüyor. Isı müşürü arızalandığı zaman genelde zengin veya fakir karışım yapması gerekir, direkt olarak ateşlememeyi kesmemesi gerekir.

Isı sensörü, volan üzerindeki devir saymayı ve ateşleme zamanını bildiren sensörden ayrı olur ve muhtemelen NTC tiptir kendileri.

Sorun ECU da değil, ısı müşüründen kaynaklanıyor olmalı. Aşağıdaki yolu denemelisin.

Isı müşürünün direnç değerlerini motoru yeni çalıştırdığında (soğukken) ve kendi kendine stop ettiğinde (sıcakken) ölç. Eğer bunu da yapamazsan sensöre giden kablonun bir tanesini kes, motorun artık stop etmeyecek. Ancak, motor yağının eksik olmadığını varsayıyoruz, bunu sakın ihmal etme.

Isı sensörü, volan üzerindeki devir saymayı ve ateşleme zamanını bildiren sensörden ayrı olur ve muhtemelen NTC tiptir kendileri.

Sorun ECU da değil, ısı müşüründen kaynaklanıyor olmalı. Aşağıdaki yolu denemelisin.

Isı müşürünün direnç değerlerini motoru yeni çalıştırdığında (soğukken) ve kendi kendine stop ettiğinde (sıcakken) ölç. Eğer bunu da yapamazsan sensöre giden kablonun bir tanesini kes, motorun artık stop etmeyecek. Ancak, motor yağının eksik olmadığını varsayıyoruz, bunu sakın ihmal etme.
Motor yağımı her hafta kontrol ederek ilerliyorum. Geciktirmeden 1000km'de bir değiştiriyorum. Hafta sonu ısı müşürünün nerede olduğunu tespit edip test ederim.

Konuyu hortlatıyorum fakat hala bir çözüm bulamadım. Bıraktığım 3 farklı motorcuda komple tesisatı sökmeden ne olduğunu bulamayacaklarını söylediler ve ucu açık bir fiyat bıraktıkları için oralarda bırakamadım.
ECU Beynini değiştirdim fakat hiçbir farkı olmadı.
Isı müşrünü söktüm yanlış sinyal veriyordur diye vs. ama yine hiçbir değişen bir şey olmadı.

Motosikleti
Arora kasırga
Eğer şase varsa ve bu şaseden dolayı ECU ısınıp kendini korumaya alıyor ise değiştireceğin tüm parçalar boşuna. Ee iyi güzel de, şase olup olmadığını nasıl anlayacağız? Diyeceksin.
Cevap veriyorum,bobin bağlantısını söküp kontak açık bırak. Kaç dk açık bırakacağını biliyorsundur. Ne kadar sürüş sonrası bu durumu yaşıyorsan aşağı yukarı o sürüş süresi boyunca.
Zaman dolunca bobin kablosunu tekrar takıp marş yap. Çalışmazsa motoru komple soyup hangi kablo birbirine temas ediyor bulacaksın mecbur.
Çalışırsa bu söylediklerimin hepsi çöp değerindedir ve sorun başka yerdedir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar