Dominar 400 UG eklentileri hk.

Bir hafta önce, RKS Freccia 150 scooter'ımı, Dominar 400 UG ile takasladım. Görseniz, Maşallah tertemiz. 6000 kmde. Konumuz daha çok aksesuarlar.
1. Gp Kompozitten çanta alacağım. Uzun yol aşığı biri olarak 74 litreliklerden almak istiyordum ama servis, almasan daha iyi olur dedi. Büyüklüğü biraz dengesizleştiriyormuş ve zamanla çantayı motora bağlayan destek yerlerinde esneme oluyormuş. Ben de bundan dolayı 57 litrelik almayı düşünüyorum. Yeterli olur mu? Üstüne demir alıp üstünü de kullansam herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?
2. Lastikler MRF. Emin olmamakla birlikte, kötü olduklarını düşünüyorum. Sizce değiştirilir mi yoksa kışı mı bekleyeyim?
3. Deflektör mü almalıyım tur camı mı? Deflektör yeterli gelir mi? Deflektörün dezavantajı var mıdır? Kafa sallama, ses vs. Yapar mı uzun cam veya deflektör?
4. Gidon yükseltme ile ilgili... Gidon bana çok alçak geldi, boyum 1.84. Duydum ki motorun orjinalliğini bozmak pek iyi değilmiş, hiç bulaşmamalıymışım. Servis, sorun olmuyor dedi. Bilgilendirir misiniz? Çok fark ettiriyor mu bir de?
5. Aynaları hakkında ne düşünüyorsunuz, görüş yeterliliği açısından?
6. Tank padi önemli bir şey mi?
7. Konfor sele de alacağım, selesi oldukça sert. Oldukça.
8.Sizin tavsiye ettiğiniz başka eklenti var mıdır?

Gerçekten çok seviyorum bu aksesuar işini, motor benimmiş gibi hissettiriyor bana. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Motorla alakalı görüşlerim...
Torku çok iyi. Titreme yapıyor arkadaşlar, yüksek devirlerde yapıyor. Bir de 3000-4000 arasında.
Sesi iyi. Ben gerçi pek ilgilenmiyorum sesle, hele ki orjinal egsozu değiştirmeyi düşünmem bile. Ama sesi zaten baya kuvvetli motorun.
Cüsseli. Endişeliydim ağırlığı konusunda. Bir problem olmadı ama şimdiye kadar.
Şanzımanı şıkır şıkır. Vites geçme hissi güzel.
Bence -sanırım- fazla yakıyor.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

Dominarlarda arka çantayı çok yüklersen şasesin arka kısmı kırılabiliyor. Öncelikle bunu söylemek isterim. Arka yolcu peginden destekli çantalar var. Onlardan alırsan biraz daha sağlam olur.

Lastikler kuru ve sıcak havada sorun yaratmıyor ancak ıslakta korkutuyor. Değiştirmen daha iyi olur.

Deflektör yeterli gelmiyor ama tur camı da önermem. Orijinaldeki kısa cam "bence" hayet güzel iş yapıyor. Gögüsteki rüzgarı kesiyor ve sadece kask rüzgar alıyor. Kask rüzgar almayınca ben boğuluyor gibi hissediyorum. O yüzden hiç deflektör ve tur camı takmamıştım.

Gidon yükseltme için debriyaj teli kısa geliyor. Ya telin geçtiği yeri değiştirmek ya da rs200 teli takmak gerekiyor. Rs200 teli tam oluyormuş ama ben takmamıştım.

Aynalar yeterli. Eğer görüşün kötü ise gidon ayarı yapılmamış olabilir. Gidon göbeğini gevşetip gidonu ileri geri ufak ufak hareket ettirerek doğru pozisyonu bulabilirsin. Ben yanlışlıkla motoru devirince gidon açısı değişince farketmiştim. Aynaların çok güzel göstermeye başlamıştı.

Tank pad çok çok önemli değil. Orijinalde üst kısımda geliyor zaten. Yanlar için de alırsan hem motoru tutarken bacakların kaymaz hem de o kısım çizilmemiş olur ancak zaten siyah plastik olduğu için bence çok önemli değildi. Ben sadece bacaklarımla depoyu tutarken kaymasın diye almıştım.

Konfor sele proof moto marka olanı öneririm. Çok memnun kaldım.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Bu motosikleti yeni satın almakla henüz teslim almadım. Servisten yapmasını istediklerim şunlar;
1. Gidon yükseltme
2. Egzoz koruma takozu
3. Orta sehpa taktırabilirsiniz. Ali Cabbar'ın ürettiği ayaklık güzel. Trendyol da Motopark16 satıcısından temin edebilirsiniz. Orta ayaklık istemezseniz yan ayaklığa kaz ayağı takabilirsiniz.
4. Orijinal lastiklerini değiştirttim. Orijinallerini kullanmıyorum bile. İlk işiniz bu olmalı.
5. Arka amortisör ağırlığınıza göre 1-2 kademe sertleştirilmesi. "80kg üstüyseniz."

Bunlarla birlikte; konfor sele istiyor alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.
Aynaları kişiye göre değişir. Eğer arkayı düzgün görmekte zorlanıyorsanız veya aynaların yarısında kendinizi görüyorsanız ayna genişletme aparatı alabilirsiniz. Konforlu oluyor.
Deflektör yerine uzun tur camı taktırmanızı öneririm. Tur camı da yeterli gelmez ise üzerine bir de deflektör takabilirsiniz. Deflektörlerin şöyle bir handikapı var yüksek süratlerde sıkıntı çıkarabilir.
Yüksek süratlerde kafa sallama genelde orijinal lastiklerinden, lastik balansından ve basıncından kaynaklanıyor. Arka çantayı çok yüklemek de kafa sallama yapabilir.
Dominar ların orijinal arka çanta demiri döküm olduğundan kronik olarak kırılmasıyla ünlüdür. Ya az yükleyeceksiniz, ya demire destek attıracaksınız veya özel yapım çanta demiri taktıracaksınız.
Eğer öndeki koruma demirleri orijinalse her iki yana alet çantası takabilirsiniz. 4riders in alet çantası güzel uyuyor. Yüksek hacimli arka çanta ihtiyacınızı biraz azaltacaktır.
Tank pedi ise keyfe keder aksesuarlardan. Çizilmesin, şekkilli olsun isterseniz taktırabilirsiniz. Elzem değil.
Son olarak gece seyehatlerini seviyorsanız sis farı iyi olur.

Cevap için teşekkür ederim. Gece sürüşlerini çok severim. Sis farı, görünüşü arttırmak dışında herhangi bir işleve sahip mi? (Çok önemli olduğunu biliyorum, bilmediğimden dolayı)
Tur camı kafa sallaması yapmıyor mu hocam?
Demire destek attıracağım veya değiştireceğim o halde. Dediğim gibi, uzun yol yapmayı seviyorum.
Kaz ayağı alacağım tavsiyenizle. İşe yarar gibi duruyor.
Gidon yükseltmenin bir dezavantajı var mı ve ne kadar yükseltiyor hocam

Motosikleti
D400
DÜşüncelerimi asagıdaki şekilde belirttim dostum hayırlı olsn

1. Gp Kompozitten çanta alacağım. Uzun yol aşığı biri olarak 74 litreliklerden almak istiyordum ama servis, almasan daha iyi olur dedi. Büyüklüğü biraz dengesizleştiriyormuş ve zamanla çantayı motora bağlayan destek yerlerinde esneme oluyormuş. Ben de bundan dolayı 57 litrelik almayı düşünüyorum. Yeterli olur mu? Üstüne demir alıp üstünü de kullansam herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Solo gezi düşünüyorsanız artçı selesinin üstüne sabitleyebilirsiniz, ben 48 litreden 37 litre gp kompozite düştüm , yemin ederim rahatladım sanki omzumda taşıyormuşum o topcase'i önceden.

2. Lastikler MRF. Emin olmamakla birlikte, kötü olduklarını düşünüyorum. Sizce değiştirilir mi yoksa kışı mı bekleyeyim?

Fikir görecelidir ancak michelin kış lastiği tak; yaz kış kullanırsın. Ben yazın problem olur diye düşünmüştüm ancak birçok tecrübeli abi sıkıntı olmayacağını belirtti (deli gibi viraj yapacaksan başka)

3. Deflektör mü almalıyım tur camı mı? Deflektör yeterli gelir mi? Deflektörün dezavantajı var mıdır? Kafa sallama, ses vs. Yapar mı uzun cam veya deflektör?

Motor aşırı rüzgar alıyor bence öyle böyle değil Deflektör dengeyi bozuyor, ns200 e alıp kullanamadıgım delektörü denedim direk attım. üstündeki tur camı daha hoş görüntü. Güzel bir kask ve ceket ile sıkıntı yaşamazsın bence. ha illa birşey alacagım diyorsan deflektör al en azından istediğinde kolaylıkla cıkartırsın.

4. Gidon yükseltme ile ilgili... Gidon bana çok alçak geldi, boyum 1.84. Duydum ki motorun orjinalliğini bozmak pek iyi değilmiş, hiç bulaşmamalıymışım. Servis, sorun olmuyor dedi. Bilgilendirir misiniz? Çok fark ettiriyor mu bir de?

Gidon yükseltme candır; ancak motoru kullanım şekliniz de önemli. Mesela ns200 de kullanıyordum aşırı rahat etmiştim, d400'e gecince ihtiyac duymadım. motor cok rüzgar aldıgı için daha dik oturmam, kolların daha yukarda olması bence pek anlam ifade etmiyor. Ama yine de denemiş bir arkadaş var ise onun yorumu daha değerli olur.

5. Aynaları hakkında ne düşünüyorsunuz, görüş yeterliliği açısından?

Aynalar yeterli, geniş omuzlu iseniz ya da boy itibari ile görüşünüzde sıkıntı var ise yükseltme takın. bu tamamen bireysel birşey.

6. Tank padi önemli bir şey mi?

Depoda kendinden oluyor zaten; yoksa bence mat ise kesinlikle önemli. ben hem depoya hem de yan taraflara direk aldıgım gibi tankpad taktım.

7. Konfor sele de alacağım, selesi oldukça sert. Oldukça.

Giydirilebilir konfor selelerden al; kıyafet gibi giydiriyor en iyisi onlar.

8.Sizin tavsiye ettiğiniz başka eklenti var mıdır?

Depo koruma takozu; orta sehpa ve özellikle fabrika çıkış topcase demiri kullanıyorsan kırılma yapıyor arka çanta destek demiri al ilave olanlardan.

Öncelikle motorunuz hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

Dominarlarda arka çantayı çok yüklersen şasesin arka kısmı kırılabiliyor. Öncelikle bunu söylemek isterim. Arka yolcu peginden destekli çantalar var. Onlardan alırsan biraz daha sağlam olur.

Lastikler kuru ve sıcak havada sorun yaratmıyor ancak ıslakta korkutuyor. Değiştirmen daha iyi olur.

Deflektör yeterli gelmiyor ama tur camı da önermem. Orijinaldeki kısa cam "bence" hayet güzel iş yapıyor. Gögüsteki rüzgarı kesiyor ve sadece kask rüzgar alıyor. Kask rüzgar almayınca ben boğuluyor gibi hissediyorum. O yüzden hiç deflektör ve tur camı takmamıştım.

Gidon yükseltme için debriyaj teli kısa geliyor. Ya telin geçtiği yeri değiştirmek ya da rs200 teli takmak gerekiyor. Rs200 teli tam oluyormuş ama ben takmamıştım.

Aynalar yeterli. Eğer görüşün kötü ise gidon ayarı yapılmamış olabilir. Gidon göbeğini gevşetip gidonu ileri geri ufak ufak hareket ettirerek doğru pozisyonu bulabilirsin. Ben yanlışlıkla motoru devirince gidon açısı değişince farketmiştim. Aynaların çok güzel göstermeye başlamıştı.

Tank pad çok çok önemli değil. Orijinalde üst kısımda geliyor zaten. Yanlar için de alırsan hem motoru tutarken bacakların kaymaz hem de o kısım çizilmemiş olur ancak zaten siyah plastik olduğu için bence çok önemli değildi. Ben sadece bacaklarımla depoyu tutarken kaymasın diye almıştım.

Konfor sele proof moto marka olanı öneririm. Çok memnun kaldım.
Gidon yükseltme olayı endişelendirdi açıkçası. Hiç buluşmayayım diyorum.
Konfor sele için dediğiniz markayı ben de kullandım önceki motorumda, harikaydı evet.
Gidon ayarını gözle kontrol ederek ayırt edebilirim sanırım, öyle bir sey oldugunu sanmıyorum motor yeni çıktı bakımdan. Aynaların ayarına alışmam gerekecek sanırım kısa bi süre.
Otobanda 140la giderken rüzgar sorun oldu mu, o hızlarda biraz yatarım galiba ister istemez ama 100le giderken biraz zorladı açıkçası rüzgar. Ama diğer alternatifler de kafa sallama yapar mı veya motoru hantallaştırır mı diye tereddüt ettim.
Lastik olayını ilk fırsatta halledeceğim sağ olun. Yani duyduğum kadarıyla arka lastiğin ebatı çok az büyütüldüğünde güzel lastikler alınıyormuş ama bilmiyorum henüz yeteri kadar araştırmadım.
Arka çanta detayı üzdü. Ekstra güçlendirsem yeterli olur mu sizce?
Allah razı olsun hocam teşekkür ederim. Siz de... Tekerinize taş değmesin.

Motosikleti
Ns200 15"
Lastikleri değiştirmeniz en sağlıklısı olacaktır, iyi bir lastik sonrasında motosikletten aldığın geri bildirimlerde anımda değişiyor.

Konfor seleyi bir yandan seviyorum bir yandan sevmiyorum, sevmemin ana sebebi selede hissetmem gereken geri bildirimi törpülemesi ama konfor için iyi bir seçenek oluyor.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Cevap için teşekkür ederim. Gece sürüşlerini çok severim. Sis farı, görünüşü arttırmak dışında herhangi bir işleve sahip mi? (Çok önemli olduğunu biliyorum, bilmediğimden dolayı)
Tur camı kafa sallaması yapmıyor mu hocam?
Demire destek attıracağım veya değiştireceğim o halde. Dediğim gibi, uzun yol yapmayı seviyorum.
Kaz ayağı alacağım tavsiyenizle. İşe yarar gibi duruyor.
Gidon yükseltmenin bir dezavantajı var mı ve ne kadar yükseltiyor hocam
Gece sürüşlerinde özellikle yanları görebilmek sürüş konfor ve güvenliğini artırıyor. Zifiri karanlık yollarda yola hakim olabilmek için taktırmanızı tavsiye ederim.
Tur camı Dominar 400 için 140-150 süratlere kadar sıkıntı çıkarmaz. GP de 59cm lik modeli var işinizi görecektir. "Motosiklet daha hızlı gidebiliyor elbette ama bu sefer yakıtı içmeye başlıyor."
Kaz ayağı özellikle toprak veya yumuşak zeminlerde motoru düşmekten kurtarıyor. Kendi ayaklık ucu biraz sivri kalıyor.
Orta ayaklığı taktırmanızı da öneririm. Gerekçesi şu; özellikle park konumunda meraklı kişilerin motosikleti kurcalaması, herhangi bir çarpma zorlama gibi durumlarda motosikletin yan yatmaması için işe yarıyor. Bir de güvenlik durumu var. Çoluk çocuğun üstüne düşerse motor ağır olduğundan sakatlama vb durumlara yol açabilir. Kafanız rahat eder en azından.
Gidon yükseltme konforunuzu kesinlikle artıracaktır. Zaten hepi topu 3cm civarı yükselecek. Servisi çok güzel ayarlıyor. Uuzun yolu sevdiğinizi de söylüyorsunuz ki sizi bel ağrısından kurtaracaktır.

Eğerki motora arka çanta, yan çantalar vb takacaksanız güçlendirilmiş yanda çanta aparatlarının da hazır olduğu custom demirler var. Orijinalini söker saklarsınız. "Eğer iki kişi veya yüklü kullanmayı planlıyorsanız arka amartisörü 2 kademe kadar sertleştirin faydası olur."

Bilgim dahilinde cevaplıyorum

1. NAL çanta denen çantalar var. Böyle şekilli albenili çantalar değil ama çok kullanışlı ve ekstra aparat olmadan her motora takılabiliyor. Yani yarın öbür gün herhangi bir başka motor alırsan onda da kullanabiliyorsun. Ben kullanıyorum.
2. 15 bin km MRF nin naylongrip lastikleri ns 200 de hala kullanıyorum. Yazın orta kalem yol tutuyor. Kışın soğukta dikkat etmek gerekir ama ilginçtir nemli zeminde hafif yatırınca kayan lastik şiddetli yağmur altında daha iyi yol tutuyor :) Bütün karadenizi 7 gün boyunca aralıksız yağmur altında gezen birisi olarak yazıyorum :) Paran varsa değiştir yoksa da özelikle kışın soğukta dikkatli kullan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar