Dominar 400 mü CF 650MT mi ?

Motosikleti
DOMİNAR 400
Superlight dan sonra dominar 400 aldım. Şuan dominar ile 10bin km'yi aştım. Arka çanta uzun tur camı sis farı falan var üzerinde.

Dominar 200kg makine ama aksesuarlar ile daha da artacaktır. Bu yüzden şehir içinde çok kıvrak makina değil. Manevra kabiliyeti de o kadar yüksek değil.

Uzun yolda 100 110km/s hızlarda gidersen 100 120 km sonra bir göt ağrısı hissettirmeye başlıyor. 130 gibi hızlardan sonra titreşim rahatsız edici seviyeye gelmeye başlıyor. Uzun süre gidemedim elim uyuşuyor.

Ama en azından makinadan fazla bir beklentin yoksa, apacilik peşinde değilsen uzun yol için kullanılabilecek sahibini üzmeyen bir makine.

Şehir içi ağırlıklı olacak diyorsan naked ya da scoother bir makine almanı tavsiye ederim.

Motosikleti
D400
Superlight dan sonra dominar 400 aldım. Şuan dominar ile 10bin km'yi aştım. Arka çanta uzun tur camı sis farı falan var üzerinde.

Dominar 200kg makine ama aksesuarlar ile daha da artacaktır. Bu yüzden şehir içinde çok kıvrak makina değil. Manevra kabiliyeti de o kadar yüksek değil.

Uzun yolda 100 110km/s hızlarda gidersen 100 120 km sonra bir göt ağrısı hissettirmeye başlıyor. 130 gibi hızlardan sonra titreşim rahatsız edici seviyeye gelmeye başlıyor. Uzun süre gidemedim elim uyuşuyor.

Ama en azından makinadan fazla bir beklentin yoksa, apacilik peşinde değilsen uzun yol için kullanılabilecek sahibini üzmeyen bir makine.

Şehir içi ağırlıklı olacak diyorsan naked ya da scoother bir makine almanı tavsiye ederim.

Rodajına göre değişiyor ama kendi deneyimimi söyleyim (arkadaşta bu aralıklar farklı oluyor)

pofuduk konfor sele al ilk olarak. mesela benım motor 100-110 aralıgında ve 130-140 aralıgında neredeyse hiç titremiyor.

110-120 aralıgında ve 80-100 aralıgında ana evrat sövdürüyor lanet şey :D

Motosikleti
D400
Sünger konfor sele var bende, 1-1,5 saatten sonra tüm etkisini kaybediyor. Pofuduk olanlarda durum nasıl?
*
Tek silindir hintlidense çift silindir çinli iyidir bence her ne kadar distribütör tırt olsa da.

Konfor olarak bakarsanız tabi ki çift silindir her daim daha iyi.

Fakat çin ve hint modelleri teknolojiye girdiğinde bi yerden ekliyorsa bi yerden batırıyor. 650mt sağlamsa (bilmiyorum) bile servis ve yedek parça durumu kötü. ikinci el zaten az değil yok kategorisinde sayılrı.

En azından daha az teknolojik, piyasası az da olsa olan servis ve yedek parçası iyi durumda olan dominar daha mantıklı geliyor. Tek problem tek silindir, onu da bunlar bence tolere ediyor.

Bu arada 300 bine yakın fiyatlara gayet güzel 5-6 yaşlarında japon orta segment alınabilir, nakit para varsa daha mantıklı.

Konfor olarak bakarsanız tabi ki çift silindir her daim daha iyi.

Fakat çin ve hint modelleri teknolojiye girdiğinde bi yerden ekliyorsa bi yerden batırıyor. 650mt sağlamsa (bilmiyorum) bile servis ve yedek parça durumu kötü. ikinci el zaten az değil yok kategorisinde sayılrı.

En azından daha az teknolojik, piyasası az da olsa olan servis ve yedek parçası iyi durumda olan dominar daha mantıklı geliyor. Tek problem tek silindir, onu da bunlar bence tolere ediyor.

Bu arada 300 bine yakın fiyatlara gayet güzel 5-6 yaşlarında japon orta segment alınabilir, nakit para varsa daha mantıklı.
Konfor sele hakkındaki yorumun?

Motosikleti
D400
Konfor sele hakkındaki yorumun?

bende ilk fotodaki var normalde onu kullanıyorum. açıkçası 600 km gittiğim zaman bile bi rahatsızlık vermedi. normal giydirme konfor sele.
bunun üstüne pofuduk konfor sele koymuştum uzun yolda, daha da güzel olmuştu.
fakat kediler yırttıgı için çok su alıyordu o nedenle kullanmıyorum artık.

bajaj-dominar-250---400-konfor-s-resim-148046.jpg

format:webp

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Konfor sele alacaksanız ProofMoto marka olanını alın. Birçok motosiklet marka modeline göre üretimleri var. Büyük alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.
Kılıfları görünüş olarak diğerleriyle aynı gibi duruyor ama kullandıkları malzemeler daha kaliteli. Kesim ve dikim yerleri güzel ayarlanmış oluyor. Kalıp gibi oturuyor. Deforme olmadan daha uzun süreler kullanabiliyorsunuz.

Motosikleti
cbf 150
650mtde kawasakinin 650lilik motoru yokmu? eğer varsa o fiyata o motoru alın geçin.

Motosikleti
D400
eğer kavasakinin bloğu mt deyse kavasakide kimin bloğu var :eek:

ER6'nın motor tasarımıı dogru. Fakat onun motoru değil =) o tasarımı yaptı diye o kalitede olacak diye birşey yok cünkü kendi fabrikasında üretiyor.

yıllarca çin cruiserlar honda nın blok tasarımını kullandı, ama cogu problemliydi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

eğer kavasakinin bloğu mt deyse kavasakide kimin bloğu var :eek:

Mondial :D :D:

Motosikleti
cbf 150
Tabi kalitesi aynı olmaz ama Cf moto sanki bana biraz daha kaliteli bir çinli gibigeldi metalurjik açıdan. ha su pompası vs vs onlar sıkıntılı ama bu mt650 özelinde sorun yaşayan varm ben kurye motoru olarak bile gördüm

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cf Moto 650 Mt - NK ve eski 400 Nk'da kullanılan blok Er6'da kullanılan 650 cc çift silindir bloğun klonudur. Lakin Er6 bloğunun bazı zaaflarını da bünyesinde barındırır. Bunlar; titreşimli çalışma, bol ısılı çalışma gibi sıkıntılardır. 650 Mt ilanlarında 20-30k km'de subap ayarı yaptırılmış eksantrik zinciri değiştirilmiş makineler gördüm, Er6 o km'lerde subap ayarı istemiyordu. eksantrik zinciri değişimine daha binlerce km var oluyordu.

Motosikleti
DOMİNAR 400
Rodajına göre değişiyor ama kendi deneyimimi söyleyim (arkadaşta bu aralıklar farklı oluyor)

pofuduk konfor sele al ilk olarak. mesela benım motor 100-110 aralıgında ve 130-140 aralıgında neredeyse hiç titremiyor.

110-120 aralıgında ve 80-100 aralıgında ana evrat sövdürüyor lanet şey :D
Konfor sele + gidon yukseltme var bende . Konfor sele üzerinde file de var. Fileler batıyor biyerden sonra :d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sünger konfor sele var bende, 1-1,5 saatten sonra tüm etkisini kaybediyor. Pofuduk olanlarda durum nasıl?
*
Tek silindir hintlidense çift silindir çinli iyidir bence her ne kadar distribütör tırt olsa da.
Dominardan sonra MT 650 ya da bütçem yeterse f800 düşünüyorum. Tabi vstorm onerenler de elbet olacak burada :d

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Şehir içi itlik kopukluk yapmak için 400 cc tek silindir Dominar bence daha uygunken uzun yol yapmak isteyen adam Cf Moto 650 Mt'ye yönelmeli.

yec

Motosikleti
Joymax Z+ 250
9 ay boyunca dominar 400 ug kullandım, 40 beygir yazıyor ve yazdığını veriyor bence çünkü motor ile tekerde yaparsın ve ağırlığına bakmaksızın şehir içi yanlayarak belediye otobüsü de sollarsın... bu dediklerimin hepsini yapmış ve çok keyifle sürmüş biri olarak söylüyorum...

Dominar 400 aldığında canını sıkacak şeyleri söyleyeyim; motor titriyor, yani sen sürücü olarak uzun yolda pek önemsemeyebilirsin fakat şehir içinde canını sıkabilir ve artçı da çok rahatsız oluyor şehir içerisinde... Titreşimden sonra ki büyük sorun ise sele konforu, koca bir yaz motor ile kız arkadaşım arkada saatlerce gezdik, annemi de gezdirdiğim oldu bazen ve kıçları ağrıyor öyle söyleyeyim, konfor sele varken hemde... sele bir süre sonra kıçını ağrıtıyor...
.........................................................
yukarıdaki 2 prooblem dışında motoru seversin, 4 litre bandında yakıyor. en sert kullanımda 4,7 litre yaktırdım ve en sakin kullanımda 3,6 litre yaktırdım ben...
.........................................................
tabi artık yetmiyor deyip Dominar 400 motorumu sattım, "cfmoto 650mt" bakıyordum ama yakın arkadaşlarım "sakın alma" dediler... güçlü bir blok bekliyorsun ama 0-100 hızlanması 6 saniye civarı ve motor şehir içi 7 litre yakıyor diyorlar..

motor bloğu yakıt ve performans açısından verimsiz diyorlar, yani yaktığı yakıta göre gidişi iyi değil diyorlar, biraz verimsizlik abidesi diyebiliriz ve bu önemli bir konu bence... ben çok araştırdım ve Dominar 400 den sonra almak 650mt yerine aşağıdaki modelleri araştırdım;
- Tracer 700
- cfmoto 650 mt
- bmw f650 gs
- suzuki v-strom 650
- honda nc 750

başlıca modeller bunlardı ve dikkatli karar vermem gerekiyordu... kriterlerim; güç, verimli yakıt, geniş bakım aralığı, konfor, gösteriş ve karizma bir görünüm, ucuz fiyat...

kriterlerime bakacak olursak yukarıdaki modellerin hepsi zincirliydi ve zincir bakımı bıktırdı artık ve bu yüzden hepsini eledim, şaftlı modeller bakmaya başladım ve aradığım kriterlere en uygun olan "Triumph Tiger 1200" serisi bir modeldi..

yani en başında cfmoto 650 mt bakarken gidip Tiger 1200 aldık, istanbul trafiğinde dur kalk yaparak kullanıyorum resmen, esenyurt-büyükçekmece bölgesinde kilit trafikte 2 km gibi 3 km gibi yürüme hızından bile yavaş hızlarda seyir ediyorum :D

ama pişman değilim, 6,7 litre yaktı en az ve 7,5 litre yaktı en fazla... henüz ekonomik bir kullanış sergilemedim, agresif kullanımda böyle yakıyor.. "cfmoto 650 mt" olsa sanırım aynı yakıtı yakacak ama "tiger 1200" kadar konforlu olmayacak, güçlü olmayacak ve gösterişli olmayacak... 270 kg benim motor ve 0-100 hızlanması 4 saniye bandında, 600 lük racing motorları aratmıyor, ben çok iyi karar vermişim ve memnun kaldım..

ağırlığından dolayı tabi her yere giremiyorsun ve park edemiyorsun ama motor tank gibi resmen, gören herkes "tank gibi" diyor :D hem tank gibi hemde racing gibi gidişi var...

edit: 16 bin km yada senede 1 kez bakıma giriyor, bakım aralığı çok geniş Tiger 1200 serisi. Ben çok sevdim bu motoru, herkes bundan alsın

Şu mesajı alıntılayayım da, kaşıntı başlar yakında bende. Öyle hissediyorum. :D

Motosikleti
İki Teker Havada
Duke 250 lerin yüksek rakımlı bölgelerde sensör hatası verip motoru kapatıyor
Duke 390 ise motor bloğu sorunları mevcut
Ktm demek kullanılan malzemeler çok kaliteli dış görüntüsü güzel
Ama mekaniğe gelince iş ofsayt

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar