Dominar 400 Boş vites Sorunu

Motosikleti
DOMİNAR 400
Merhabalar

Bende 2023 model dominar 400 var. 22bin kmde
Video yükleyemediğim için sorunu anlatmayı deneyeceğim.

Debriyajı sıktığım zaman bir sıkıntım yok ama boş viteste iken debriyajı bırakınca motor stop ediyor ve gösterge panelinde boş vites ışığı sönüyor. Debriyajı geri sıkarsam boş vites ışığı geri yanıyor. Bırakırsam sönüyor.

Gidişinde duruşunda ve diğer viteslerde bir sıkıntı yaşamıyorum ama sadece boş viteste bu sorunu yaşıyorum.

Servise götürüp sorduğumda müşürlerde bir sorun olmadığı söyleyip bir şey yapmadan gönderdi ama sorun devam ediyor

Neden olabilir.

debriyaj maneti düşük ihtimal de, debriyaj telinin balataları sıktığı yerlerden kısa devre mi yapıyor acaba? ne biçim sorunmuş o?

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Sanırım vitesteyken çalışmaması için şanzumanda boş müşürü var..
Bir çok motorda var.. Eğer öyleyse müşür arızalıdır..
O değilse , bir çok müşür var..Bence eline kısadevre kablosu alıp kontrolunu kendin yap..Servis uğraşmak istememiş belliki..

Motosikleti
DOMİNAR 400
Sorun bitmez cf de ve bajaj da kesinlikle para vermem
Böyle yorum yapacagina para ver de biz de japon motor alabilelim...
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım vitesteyken çalışmaması için şanzumanda boş müşürü var..
Bir çok motorda var.. Eğer öyleyse müşür arızalıdır..
O değilse , bir çok müşür var..Bence eline kısadevre kablosu alıp kontrolunu kendin yap..Servis uğraşmak istememiş belliki..
Müşür ile ilgili bir kaynak bulamadım. Detay tarif etme ihtimalin var mi

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sanki motor tam anlamıyla boş vitese geçmiyor gibi ya da sistem motor o an viteste olsa bile boşta algılıyormuş gibi.

Peki boş ışığı yanarken debriyaja basmadan motoru çalıştırabiliyor musunuz?

Motosikleti
D400
ikisi de aynı boktanlıkta ama bajaj kullanan baharatlı kardeşlerimiz kendilerini çok üstün görüyor :ROFLMAO:

yav he he :D

bunca yıllık bajaj kullanıcısıyım, gelip de bajaj japon kalitesindedir demedim ; ama kusura bakmayın da cfmoto ile kıyaslamak da cahilliktir bajajı. =)

Bajaj verdiğin paranın karşılıgını büyük ölcüde verir, cf moto yarısını bile vermez.

param olsa zaten bajaja binmem orası ayrı.

Merhabalar

Debriyajı sıktığım zaman bir sıkıntım yok ama boş viteste iken debriyajı bırakınca motor stop ediyor ve gösterge panelinde boş vites ışığı sönüyor. Debriyajı geri sıkarsam boş vites ışığı geri yanıyor. Bırakırsam sönüyor.

Gidişinde duruşunda ve diğer viteslerde bir sıkıntı yaşamıyorum ama sadece boş viteste bu sorunu yaşıyorum.

Servise götürüp sorduğumda müşürlerde bir sorun olmadığı söyleyip bir şey yapmadan gönderdi ama sorun devam ediyor

Neden olabilir.

Peki boş vitese geçtiğine emin misin aletin? stop ettikten sonra ittirmeye calıştıgında hareket ediyor mu debriajı cekmeden?

Motosikleti
DOMİNAR 400
yav he he :D

bunca yıllık bajaj kullanıcısıyım, gelip de bajaj japon kalitesindedir demedim ; ama kusura bakmayın da cfmoto ile kıyaslamak da cahilliktir bajajı. =)

Bajaj verdiğin paranın karşılıgını büyük ölcüde verir, cf moto yarısını bile vermez.

param olsa zaten bajaja binmem orası ayrı.

Peki boş vitese geçtiğine emin misin aletin? stop ettikten sonra ittirmeye calıştıgında hareket ediyor mu debriajı cekmeden?
Bos vitese alıyorum. Debriyaj bırakıyorum. Stop ediyor. İtiyorum gidiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar

Neden olabilir.
Durum guncellemesi: Baska bir servise götürdüm. Müşür kablosunda ezik var bakmak lazım dedi Daha bakmadık ama

Motosikleti
RKS TNT 202
Servisin cevabina hitaben:

Hocam benim km dalgalaniyordu ve durdugum yerde 100 falan gosteriyordu. Yeniden km çarki almam gerekiyodu. Başka tamirciye gittim adam kabloyu takip ederek ezigi buldu ve burayi kendin yaparsin dedi orayi tamamen soydu ortaya cikardi ben de eve dondugumde buldugum bir kablo icinden ek yaptim ve lehimledim fistik gibi oldu.

Mesele kablo oldugu icin anlatayim dedim belki isinize yarar. Sorunu kendiniz de halledebilirsiniz belki

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar