Dominar 250 sadece 4. viteste gaz kesme

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
motor sadece 4. viteste gaz almıyor gazı açıyorum gaz kolunu anide bırakıp tekrar gaz vermişim gibi kesiyor. Gaz kolunu sabit tuttugum zaman sürekli gazı kesip tekrar veriyor motor hız kesmiyor ama hızlanmıyorda

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Zincir dişli değiştirdikten sonra oldu valla 15bin kmde motor

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Zincir dişli değiştirdikten sonra oldu valla 15bin kmde motor
Bu problem sadece 4. Viteste ise geçmiş olsun. 300 - 500 km sonra o gaz kesme olayı yerini takır tukur sese bırakıcak ve 4. Viteste zincir atar gibi olacak. Sonrasında mecbur şanzıman değişecek. Umarım yanılırım.

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Bu olay oldugundan beri 1 kere kullandım yatırıyorum motoru. Sadece 4. vites dişlisi değişerek çözülemez mi acaba? Ama mekanik bi tökezleme değil ateşlemeyi kesip hemen tekrar açıyor. Öksüre öksüre devirleniyor çok yavaş ivmeleniyor ama yinede ivmeleniyor.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Sadece 4. Viteste gaz verirken hın hın hınn yapıp anlık gaz kesip geri açar gibi oluyorsa dediğim problem. D400 de başıma geldi. Şanzımanı açınca hiçbirşey göremedik. Tertemiz görünüyordu. Vites hilallerini değiştirip tekrar topladık sorun çözülmedi. Sonra tekrar açıp çıkma şanzıman koyduk düzeldi. O yüzden sadece 4. Vites dişlisi değişirse düzelir mi emin değilim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben de ilk başta ufak ufak gaz keser gibi başladı. Sonra motoru kullanmaya devam ettikçe takırtı sesi eşliğinde sanki şanzıman anlık olarak kitlenip geri açılıyormuş gibi olmaya başladı. Bu durumda motor çalışıp yürümeye devam ediyor ama 4. Vites kullanılamaz oluyor. 3. Vitesteyken gaz vermeden seri bi şekilde tık tık 5 e geçirmek gerekiyor. Yada yavaşlarken tam tersi 5 ten 3 e düşmek gerekiyor. Ben epeyce o şekil kullandım yolda bırakmadı.

Son düzenleme:
Sanırım vites seçicide problem var , vites 4 e geçtiğinde 3 yada 5 de geçmeye çalışıyor olabilir , aynı anda iki vites dişlisi mile kilitlenmeye çalışırsa şanzuman sıkışır , motor zorlanır tekler yani gücü zincire hareket ileten sıkışmış mili çevirmeye yetmez..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar