Arkadaşlar ; belki şimdi yazacağım şeyden dolayı herkes beni karşısına alacak ama size gerçeklerden bahsetmek istiyorum...
Yasaların doğru dürüst işlemediği bir ülkede yaşıyoruz.Adam işlediği bir suçtan dolayı hapse girip 3 ay sonra çıkıyor.
Cinayet suçundan içeri girmiş ve 3 ay sonra çıkmış bir insandan herşey beklenir.
""Zaten devlet benim yanımda..."" diyip suç işleyecek , potansiyel katiller aramızda geziyor..Heryer akıl hastası , tinerci , sarhoş...
Gasp , kapkaç suçları , artık sayalmaz bile , kimse bunun önüne geçemiyor.
Polisin yetkileri kısıtlı , asker müdahale ettiği zaman da ""ihtilal oldu"." deniyor.
Bu suçların ve suçluların heryerde kol gezdiği bir ülkede yaşıyoruz.Büyük şehirlerin suç potansiyeli oldukça yüksek.
Ben gece yarısı dışardayken , hangi köşeden sarhoş çıkacak , tinerci çıkacak diye korkuyla yürüyorum.
Bu duruma , isterseniz ; TEKSAS diyin , isterseniz IRAK ...
Ben size bunları anlattım diye , silah taşıdığım veya silah tarafçısı olduğumu söylemedim...Kesinlikle ben de silah olayına karşıyım.
Adam ; esnaf , tüccar , işadamı , avukat...Gecenin bir yarısı para dolu kasa bekliyor , yada mafya babasını savunuyor.Bu insanlar , böyle bir ülkede tabiki kendini ve malını korumak isteyecek.
Siz,aklı yerinde insanlarsınız ; size kötü bir örnek = İRAN da neden gasp , kapkaç yok?? Çünkü o suçun cezası İDAM , ama kapalı kapı arkasında , basına gösterilmeden değil , herkesin gözü önünde İDAM...
Biz , 1 kişiyi idam etmeyelim diyoruz , ama gasp , kapkaç yüzünden yılda onlarca insan ölüyor...
Hep batıyı mı örnek almamız lazım , doğuyu neden örnek almıyoruz???
Şimdi sıra geldi , alkol olayına , herşeyin fazlası zarardır...Kararında bırakacaksın..(crazy_devil kardeşim bana kızmasın)
Umarım bu mesajımdan sonra ; burada , birbirinize değil , yasalara , uygulamalara yorum yaparsınız....
Saygılar