İlgi çekici güzel macera olmuş gerisini merak ettim takipteyiz
teşekkür ederim bir aksilik olmazsa bu akşam yükleyeceğim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Biniyorum yola devam bir ara yol tabelasına uzaktan ışığım vuruyor oda ne tabelanın önünde bi hayvan zıplayıp duruyor hassssmittir
[/IMG]
tilkimiydi kurtmuydu tilkidir tilki diyorum kendi kendime bir an gördüm ikinci kez dikkat kesilince kayboldu ortadan ama daha önce ok adar fazla tilki gördüm ki tilki bu kadar büyük olmaz kurt olması da muteber fakat kurtta dağlarda kar olmadıkça insanların yaşadığı yerlere ve yollaRA YAKLAŞMAZLARRRRR! BİR AN KİLOMETRELERDİR İNSAN GÖRMEDİĞİM AKLIMA GELİYOR TIRS TIRS köpeklerden korkmam ama kurt, ayı tırsmamak zor aklımdan türlü türlü senaryolar geçiyor yanımda tüfek var amma parçalı olduğu için öyle bir durumda sapanın olsa daha iyi.
[/IMG]
Benzinde sinyale başladı ayaklar,kollar her tarafım uyuştu yol çalışmasına denk geliyorum kepçeler kamyonlar çalışıyor ama şantiye felan yok ortada Duruyorum VEEEEEE LAMP ÇATIRT ÇUTURT bacağım uyuşmuş karanlıktan ayağım çukura denk geliyor motoru sola yatırıyorum yatırıken güç bela sekip uzaklaşıyorum ama yerede yapıştım tabi
[/IMG]
buradan itibaren sivas-ankara fotoğrafları var anlatım ile fotoğraflar uyumsuz devam edecek bir süre iyi seyirler
[/url][/IMG]
Benzinde sinyale başladı ayaklar,kollar her tarafım uyuştu yol çalışmasına denk geliyorum kepçeler kamyonlar çalışıyor ama şantiye felan yok ortada Duruyorum VEEEEEE LAMP ÇATIRT ÇUTURT bacağım uyuşmuş karanlıktan ayağım çukura denk geliyor motoru sola yatırıyorum yatırıken güç bela sekip uzaklaşıyorum ama yerede yapıştım tabi
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------
[/url][/IMG]
yan çantalardan dolayı elcik korumalığı dışında motorun hiçbir yeri yere değmiyor ama motor çantalarla yaklaşık 200 kg civarını bulduğundan ilk denemede kaldırıyorum fakat belim o kadar zorlandı ki inanılmaz ağrıdı (bu ağrı 2015 ağustosunda yine küçük bir hareketle nüks edip disk kayması sonucunu doğuruyor bana)
[/url][/IMG]
bir önceki duraklamamdan 10-15 km bile yol kat edemedim ama inanılmaz soğuk.
[/url][/IMG]
Tekrar biniyorum güç bela en sonunda bir ışık görüyorum ohh bi çay içer içimi ısıtırım üzerimi değişir düldülün deposunuda doldururum diyorum nerdeeeeeee pompa var benzin varmı diyorum pala bıyıklı bir dayı yoh diyor, ardından mazot varmı diyorum (öylesine) onada yoh diyor pala dayı çayvarmı yooooh dükkan gibi biryer içerde birsürü suriyeli var dayı bir ayak ama ne ayak anlamdım
[/url][/IMG]
fotoğraflarda akdağmadenine varmışım Sivas-Akdağmadeni=132,9 Km 5,17Lt için 25,49 tl ödüyorum
Akdağmadeni-Yozgat=102,5 Km 3,88Lt için 19,09 Tl ödüyorum
[/url][/IMG]
Üst değiştirecek biryer bile göstermiyor binanın yan tarafında üstümü çıkarıp çantadan termal içlikleri giyiyorum üstüne, rüzgarı tam keser diye naylon eşofman takımı, üst tarafıma önce polar sonra takımın üstünü, sonra yelek, üstüne içliğini daha önceden taktığım montu giydim durduğum yerde üst üste 2 sigara oh be biraz ısındım benzini dert etmiyorum sarı bidonda 5 litre benzinim var ama doldurmuyorum sinyal verince deponun nekadar gittiğini az çok bildiğimden biraz daha gideyim baktım olmadı kangala varmadan sağa çeker doldururum diyorum ve yola devam.
[/url][/IMG]
Tam depoyu doldurmak için durmayı aklımdan geçirirken Kangal görünüyor uzaktan ilk benzinliğe giriyorum.
[/url][/IMG]
Motorun kilometre sayacı Kemaliye-Kangal=171,2 km gösteriyor 6,07 litre benzine 30,01 TL Ödüyorum.
[/url][/IMG]
O zamanı hatırlamıyorum ama yakıt istatistiği tuttuğum için yakıt fişindeki saat yanlış deilse 21:16 da yakıt alıp bir sigara içiyorum bacaklarımı açıp biraz yürüyor arkadaşa bilumum tüm bildiğim küfürleri sıralıyorum
[/url][/IMG]
dondum kangalda kalsammı diye düşünürken kızım aklıma geliyor ne kaldı şunun şurasında deyip (92,3) km var devam (yollun en kötü kısmını gece yarısı geçtin) düz yoldamı gidemeyeceksin yol duble basıyorum gaza ama 15 km gitmeden iyiyce hava soğuduğunu belli ediyor sırtım bacaklarım donuyor olmuyacak titremeye başladım haydii çeeek kenara .
[/url][/IMG]
Yağmurlukları giydim alt üst başatan farketti biraz ama zaman geçtikçe tekrara üşüdüm belkide karnım çok aç olduğu için dahada üşüdüm bilemiyorum hızım 100-110 bazen 120
[/url][/IMG]
amacım en kısa zamanda sivasa varmak ulaşıda geçtim.
[/url][/IMG]
Motorda donmuş vaziyette ruh gibi ilerliyorum belim çok kötü ağrıyor.
[/url][/IMG]
Bayındır barajı.
[/url][/IMG]
Hay kafamı derken artık soğun şiddetine dayanamayıp hızımı 70 km/h düşürerek devam ediyorum tıırrrr tırrrr motorun sesini tüm bedenimde hissederken sivasa 30 Km tabela veriyor ha gayret ha gayret.
[/url][/IMG]
Nerdeyse yorgunluktan motorun üstünde uyuyacam
[/url][/IMG]
GÖLBAŞI
[/url][/IMG]
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:39 ----------
Bacanağı arıyorum dükkana gel diye motorun bacanağın kaporta dükkanına bırakıcam orada beklemek istemediğim için evvelden arıyorum
[/url][/IMG]
Şehirin ışıkları gözükeli epey oldu git git varamıyorum 10 km tabelası ve şehire girdim direk Oto Sanayindeki dükkana bacanak gelmiş abi naptın diyor çıldırdınmı Van’dan buraya hangi akla hizmet felan derken ellerimi elciklerden zor ayırdım kaynamış sanki hemen bacanağın arabanın kaloriferine tutup eve gidiyoruz motordan hiçbirşey sökmüyorum öylece bıraktığım gibi eve
[/IMG]
kızım uyumuş kaynanam zor uyuyor uyandırma deyince eşimide kızımıda sabah görüyorum titremem gecede devam etti.
[/IMG]
5 gün kendime gelemedim hep üşürlendim siz siz olun kıyafetiniz kış için üretilmemişse özellikle gece uzun yola çıkmayınız banada ders oldu şehir içinde gezmeye benzemiyor açık arazi çok daha soğuk oluyor
[/IMG]
V e işte kızım neva çok büyümüş tanıyamıyorum.
[/IMG]
5 gün sonra ankaraya doğru yola çıkıyorum kızımın eşyaları ve eşimin vandan istediklerini indirince yüküm biraz daha azalıyor.
[/IMG]
Ertesi gün motordan eşyaları söküyorum sivasta bırakacakları indiriyorum.
[/url][/IMG]
Motorun arka amortisörünü bacanakla söküp ayarını sertleştiriyoruz ve eskisi gibi çökmüyor artık tahtayada gerek kalmıyor ama ne olur ne olmaz zeminden ötürü dengede durmaz diye atmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:52 ----------
koltukta oturuyom

ankaradayım kardeşim hayırdırinşallah.
bu arada son yüklediğim resimler gözükmüyor akşama yeniden düzenliyeceğim inşallah