Doğu Karadeniz Turu - Tavsiye , öneri lütfen

Deerli argadaşlar,

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/132885-6-gun-2300-km-bati-orta-karadeniz-gezisi-2014-a.html linkinde belirtildiği üzere Batı ve Orta Karadeniz turunu daha önce yapmıştık.

Kadroyu bozmadan "Kostok" ile birlikte bunun doğu versiyonunu da yapmayı planlıyoruz. Kuvvetle muhtemel önümüzdeki hafta yola çıakcağız. Başlangıç noktası ORDU olacaktır ve oradan artvin hatta fırsat bulursak bir batum vs düşünüyoruz.

Bunun için Ordu - Artvin arasında "pampa şu kısmı atlama" diyeceğiniz yerler varsa önerilerinizi bekliyoruz.

Motosikleti
Henüz yok.
Trabzona da yaylalar a çıkabilirsiniz, uzungöl, sümela manastırı, Atatürk köşkü, Boztepe, Ayasofya, zigana dağı bunlar geliyor aklıma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ünye, Akkuş, Niksar, Reşadiye, Koyulhisar, Mesudiye, Gölköy, Ordu Merkez, Piraziz, Bulancak, Ülper, Duroğlu, Dereli, Tamdere, Şebinkarahisar, Alucra, Hacıhasan, Şiran, Kelkit, Ünlüpınar, Yeniyol, Gümüşhane, Torul, Özkürtün, Kürtün, Doğankent, Tirebolu, Eynesil, Beşikdüzü, Akçabat, Trabzon merkez, Trabzon çömlekçiler, Maçka, Hamsiköy, Zigana, Akşar, Bayburt, Dünyanın en tehlikeli yolu, Çaybaşı, Çaykara, Rize merkez

bunları yapmazsan karadenizi gezmemişsindir bu rotayı yaptım müthişti yanlız giresunda şebinkarahisar ve şiranda terör var dikkatli gidin

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Artvin Merkez yerine Hopa'yı tercih edin.Hem gezilecek yerler bakımından hem de Batum güzergahı olması sebebiyle.O coğrafyada gidilecek yer aramak absürt çünkü nereye gitseniz hangi köyüne girseniz sizi şaşırtacak bir şeyler elbette bulacaksınız.

rotaya kastamonu yuda dahil edersen cide güzel bir yer ayrıca cideden gideros koyuna giden harika virajlı yolları var tavsiye ederim yalnız 4 üncü dakkadaki viraja dikkat et sonra allah muhafaza uçurumdan aşağı uçmanı istemem çok kaza oluyo orda :)

Trabzon/akçaabat
Çal mağarası.
Mutlaka ziyaret etmelisiniz.

rotaya ekledim, teşekkürler :rendeer:

rotaya kastamonu yuda dahil edersen cide güzel bir yer ayrıca cideden gideros koyuna giden harika virajlı yolları var tavsiye ederim yalnız 4 üncü dakkadaki viraja dikkat et sonra allah muhafaza uçurumdan aşağı uçmanı istemem çok kaza oluyo orda :)
https://www.youtube.com/watch?v=Z_eDxd2K7Bc

http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/132885-6-gun-2300-km-bati-orta-karadeniz-gezisi-2014-a.html
arkadaşlar arasında batı - orta karadeniz fatihi olarak bilinirim. Tavsiye için teşekkürler. O yol torunumun torununa vasiteimdir, kimse geçmesin oradan :mrgreen:

Ardahana gidip gurcistana oradaki sinir kapısından geçebilirsiniz. 1 gece tifliste kalıp oradan batuma geçebilirsiniz.

Ardahana gidip gurcistana oradaki sinir kapısından geçebilirsiniz. 1 gece tifliste kalıp oradan batuma geçebilirsiniz.

Gürcistana araç ile değil taksi kiralayarak gitmeyi düşündük, vekaleti vs derken kendi aracımı götürmem sıkıntı olacak.

1 veya 2 gün kalabiliriz, batum mu tiflis mi desek ?

Şavşat Karagölü mutlaka gör.Dün oradaydım resimler orayı o yollar anlatmaya yetmiyor

Gürcistana araç ile değil taksi kiralayarak gitmeyi düşündük, vekaleti vs derken kendi aracımı götürmem sıkıntı olacak.

1 veya 2 gün kalabiliriz, batum mu tiflis mi desek ?

Ben Tiflisi daha çok beğendim fakat benden başka Gürcistan'a giden herkes Batum'un daha güzel olduğunu söylüyor :) Yani subjektif. Ardahan'dan Gürcistan'a kendi arabamla geçmiştim, sorun olmamıştı. Türkgözü sınırkapısından Tiflis'e giderken nüfusuun çok az olduğu ve hiçbir turistin olmadığı köylerden ve ilçelerden geçiliyor. Etrafını bitkilerin sardığı Sovyet yapıları var. Sanki 80'li yıllara dönmüşüm gibi hissetmiştim. Tiflis'te ise çok güzel mimari doku var, sokaklarında gezmek zevkli. Biraz daha vakit ayırsanız, Gürcistan kuzeyinde bol virajlı, güzel asfaltlı ve manzaralı doğal parklar var. Motosiklet ile bir gün mutlaka gideceğim. Siz taksi ile gidecekseniz Batum'u öneririm. Hem yakın hem de yine gidenlerin beğendiği bir yer.

Yarın sabah Ankara'dan Ordu'ya geçeceğim. 1hafta kadar orda olucam. Belki ben de takılabilirim size. :)

Yarın sabah Ankara'dan Ordu'ya geçeceğim. 1hafta kadar orda olucam. Belki ben de takılabilirim size. :)

topla gel milleti, konvoy yapalım :mrgreen:

Ben Tiflisi daha çok beğendim fakat benden başka Gürcistan'a giden herkes Batum'un daha güzel olduğunu söylüyor :) Yani subjektif. Ardahan'dan Gürcistan'a kendi arabamla geçmiştim, sorun olmamıştı. Türkgözü sınırkapısından Tiflis'e giderken nüfusuun çok az olduğu ve hiçbir turistin olmadığı köylerden ve ilçelerden geçiliyor. Etrafını bitkilerin sardığı Sovyet yapıları var. Sanki 80'li yıllara dönmüşüm gibi hissetmiştim. Tiflis'te ise çok güzel mimari doku var, sokaklarında gezmek zevkli. Biraz daha vakit ayırsanız, Gürcistan kuzeyinde bol virajlı, güzel asfaltlı ve manzaralı doğal parklar var. Motosiklet ile bir gün mutlaka gideceğim. Siz taksi ile gidecekseniz Batum'u öneririm. Hem yakın hem de yine gidenlerin beğendiği bir yer.

Zahmet edip anllattığınız için teşekkür ederim.

Bende bu konuyu okuma sebebim Gurcistan Batum-tiflis yol geçişler ücretler trafik durumu nu okumakti..

Not: pek çok yerde forumda blog ta yazılmış kesinlikle yardim edeyim diye gelen türk ve türkçe konuşan kişilerden uzak durun..
Elektronik ürünler baya ucuz ama tax free (KDV geri alım için) 3gun kalmak gerekli ödemeyi dolar isteyin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar