Doğu Karadeniz Gezisi Ağustos 2010

Merhaba arkadaslar yazın iki arkadas yaptıgımız dogu karadenız gezisini sizlerle paylaşmak istedim herkesin ölmeden önce görmesi gereken güzellikte yerler..ben aslen orduluyum karadenıze yabancı degılım arkadasımda profesyonel tur rehberı bu bölgeyi cok iyi biliyordu...

Gezimizin rotası gezdiğimiz gördüğümüz yerler[/SIZE]Ankara-Ordu-Trabzon-Rize-Artvin-Sarp-Batum-Borçka-Macahel,Efeler Köyü-Borçka-Beyazsu yaylası Karcal dagı tırmanışı - Borçka - Çamlıhemşin - Zilkale,Elevit,Trovit ve Palovit Yaylası - Pokut Yaylası,Ayder yaylası,Sal Yaylası,Avusor yaylası,Huser yaylası,Palovit şelalesi dönüş zaman darlıgı yuzunden tekrar sahıl yolundan gerceklestırdık

IMG_0142.JPG
[/IMG]

IMG_0150.JPG
[/IMG]

IMG_0168.JPG
[/IMG]

IMG_0218.JPG
[/IMG]

IMG_0272.JPG
[/IMG]

IMG_0323.JPG
[/IMG]

IMG_0324.JPG
[/IMG]

IMG_0325.JPG
[/IMG]

IMG_0326.JPG
[/IMG]

DEVAMI VAR....

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada fotograflar herhangı bır duzen ıcınde yer almıyor ayrıca fotografları eklemek işkence :pr: yavas yavas basarmayı umuyorum fotoların altına acıklama eklmeyede calıscam

Adana İl Temsilcisi
Bende devamını,tecrübelerinizi,önerilerinizi merakla bekliyorum.

MaCahel
IMG_0347.JPG
[/IMG]

IMG_0363.JPG
[/IMG]

Macahel Efeler Köyü yolu
IMG_0408.JPG
[/IMG]

Meshur macahel karakovan balı ıhlamur agırlıklı bır bal tamamen dogal olarak yapılan kıymetlı bır baldır, efeler koyunde yer alan bumbulay pansıyonda kalırsanız bu balı kahvaltınızda yiyebilirsiniz :)
IMG_0486.JPG
[/IMG]

karakovan balı
IMG_0522.JPG
[/IMG]

PALOVİT YAYLASI YOLU RİZE
IMG_1234.jpg
[/IMG]

IMG_1489.jpg
[/IMG]

HUSER YAYLASI
IMG_1733.jpg
[/IMG]

ORDU BOLAMAN İLÇESİ BURDA PİDE YEMEDEN GECMEYİN DENİZ KENARINDA COK GUZEL GERCEK KARADENİZ PİDESİ YERSİNİZ YENİ YOLA SAPMADAN DEVAM EDŞCEKSİNİZ AYRICA DEVAMIN YER ALAN BOLAMAN ORDU ARASI SAHIL YOLU GÖREBİLECEGİNİZ EN GUZEL VİRAJLAR VE MANZARAYA SAHİPTİR.
IMG_7661.jpg
[/IMG]

TAŞBASINDAN ORDUYA BAKIŞ
IMG_7669.jpg
[/IMG]

ORDU SEHRİ GİRİŞ
IMG_7678.jpg
[/IMG]

BATUM BOTANIK PARK
IMG_7690.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:
Adana İl Temsilcisi
her KARADENİZ gezisi resimlerine baktığımda içim kıpır kıpır oluyor.şu vakitle nakiti bir denkleştirirsem yapmak istiyorum bu geziyi.yoksa içimde ukte kalacak.

Devamını heyecan ile bekliyorum şimdiden emeklerinize tekerlerinize sağlık :rendeer:

her KARADENİZ gezisi resimlerine baktığımda içim kıpır kıpır oluyor.şu vakitle nakiti bir denkleştirirsem yapmak istiyorum bu geziyi.yoksa içimde ukte kalacak.

Bora abi bende niyetleniyorum valla karadenize şöyle boydan boya bir karadeniz turu hiçte fena olmaz hani :cherry:

BOTANIK PARK
IMG_7697.jpg
[/IMG]

DEVASA OKALIPTUS AGACI
IMG_7713.jpg
[/IMG]

BOTANIK PARK
IMG_7721.jpg
[/IMG]

BOTANIK PARK SAHİL KIYISI
IMG_7723.jpg
[/IMG]

BATUM DA GECE DENIZ KENARINDAKİ IŞIK GÖSTERİSİ GERCEKTEN COK GUZELDİ..
IMG_7740.jpg
[/IMG]

MACAHEL EFELER KÖYÜ BUMBULAY PANSIYON,COK GUZEL BIR YERDE COK GUZEL INSANLARIN SİZİ AGIRLADIGI KALINABILCEK EN GUZEL YER
IMG_7778.jpg
[/IMG]

KATIR
IMG_7795.jpg
[/IMG]

BURASI MACAHEL EFELER KOYUNDEN AKAN DERE YAZIN O SICAGINDA GERCEKTEN MUTHIS BIR ZEVK AYRICA BU DEREDEKI SUYU GONUL RAHATLIGI ILE ICEBILIRSINIZ O DERECE TEMIZ VE SOGUK
IMG_7801.jpg
[/IMG]

IMG_7836.jpg
[/IMG]
BEYAZSU YAYLASI KARCALIN ETEKLERI
IMG_7861.jpg
[/IMG]

BEYAZSU YAYLASI IHTIYAR HEYETİ :)
IMG_7861.jpg
[/IMG]

IMG_7874.jpg
[/IMG]

KARÇAL DAGI ETEKLERINDE YAYLALAR
IMG_7882.jpg
[/IMG]

IMG_7893.jpg
[/IMG]

IMG_7921.jpg
[/IMG]

IMG_7939.jpg
[/IMG]

IMG_7945.jpg
[/IMG]

IMG_7960.jpg
[/IMG]

IMG_7962.jpg
[/IMG]

IMG_7965.jpg
[/IMG]

IMG_7973.jpg
[/IMG]

IMG_7975.jpg
[/IMG]

IMG_7995.jpg
[/IMG]

IMG_8009.jpg
[/IMG]

IMG_8037.jpg
[/IMG]

Fotografların yarısına geldık arkadaslar yaklasık 45 adet daha kaldı onuda basarcam :) merak ettıgınız her seyı sorabılırsınız yardımcı olmaya calsıırım bu gezı benım ılk uzun gezımdı o nedenle acemılıklerım olmustur.Ayrıca dogada gezıceksenız yanınıza ıkı tısort ıkı don alın yeter gerısı fazlalık ayrıca yan canta alacaksanız softcase yeterlıdır aslında ona bıle gerek yok her sey daglarda fazlalık gelıyor size.uyku tulumu ve cadırda paraya kıyıp hafıf ve kapalı boyut oalrak ufak malzemelerden secmenız sıze yer acısından cok avantaj saglar.ayrıca trıngıa kamp ocak setı cok kullanıslı her ısı goruyor az yer kaplıyor....iyi seyirler size umarım fotoların hepsı acılıyordur ınternet agır calsııyor :(

ille de memleketim diyorum (08) :)
karadenizin heryanı ayrı bi güzel, seyrine doyamadım. çok güzel kareler yakalamışsınız, ellerinize sağlık.
*motorla karadeniz turu benim de hayalim bu arada.*

RİZE ÇAMLIHEMSİN
Picture%20002.jpg
[/IMG]

Picture%20008.jpg
[/IMG]

ZİLKALE ARKADASIMIN DEDIGINE GÖRE RESTORE EDILMEDEN ONCEKI HALI COK DAHA GUZELMIS KALENIN TEPESINDE AGACLAR VARMIS ANCAK HEPSI YOK OLMUS
Picture%20040.jpg
[/IMG]

Picture%20043.jpg
[/IMG]

Picture%20047.jpg
[/IMG]

CAMLIHEMSİN ELEVİT YAYLASI YOK YOK BAKKALIYESI GERCEKTEN YOK YOK ANCAK BIRAZ KAZIK BURDAKI AMCAM, SIZE YERINIZ YOKSA KALABILIRSINIZ DERSE KANMAYIN KALIRSANIZ KESİN SAGLAM UCRET ALIR SON ANDA FARKETTIK DERE KENARINA CADIRLARIMIZI KURUP YATTIK :)

Picture%20050.jpg
[/IMG]

ELEVİT YAYLASINDAN TROVİT YAYLASINA GİDİŞ
Picture%20060.jpg
[/IMG]

Picture%20069.jpg
[/IMG]

TROVİT YAYLASI DEVAMINDA PALOVİT YAYLASI GELİYOR
Picture%20071.jpg
[/IMG]

Picture%20085.jpg
[/IMG]

TROVIT YAYLASINDAN YUKSELEREK CIKIYORSUNUZ COK GUZEL BIR MANZARA ESLIGINDE PALOVIT YAYLASINA DOGRU 2700METREde PALOVIT GECİDİNE KADAR TIRMANIYORSUNUZ VE GECİTTEN KUŞBAKISI PALOVIT YAYLASINI GOREBILIRSINIZ
Picture%20087.jpg
[/IMG]

PALOVİT GECİDİ RAKIM 2700 METRE
Picture%20101.jpg
[/IMG]

PALOVİT YAYLASINDAN SAMİSTAL YAYLASINA YENI ACILAN BU YO L SAYESINDE GECEBILIRSINIZ
Picture%20110.jpg
[/IMG]

PALOVİT YAYLASI KUŞBAKISI GECİTTEN
Picture%20111.jpg
[/IMG]

PALOVİT YAYLASINDAN DÖNÜŞTE ELEVİT YAYLASI UZERINDEN MUHTESEM GUN BATIMI MANZARALARI
Picture%20121.jpg
[/IMG]

Picture%20128.jpg
[/IMG]

Picture%20132.jpg
[/IMG]

Picture%20123.jpg
[/IMG]

Kardeş yüreğine sağlık, fotoların devamını bekliyoruz:cherry:
Bende olduğu gibi herkesin içinde bir ukte galiba bu Karadeniz turu:)
Türkiyemin her yeri ayrı bir Cennet sanki ; ama Karadeniz başka bi güzel fotolardan gördüğüm kadarıyla:cat: İnş. herkes bu isteğini yakın zamanda gerçekleştirir:rendeer:

HUSER YAYLASI AZ BILINEN UZERINDE PEK YERLESIMIN OLMADIGI MUHTESEM MANZARALI BIR YAYLADIR BIR TARAFTA DENIZI BIR TARAFTA KACKAR SIRADAGLARININ PANORASINI VE AYNI ZAMANDA ALTIPARMAK DAGLARINI GOREBILIRSINIZ..
Picture%20160.jpg
[/IMG]

AYDER YAYLASINA AKAN UFAK SELALERIN TEPEDEN GORUNUSU
Picture%20173.jpg

Picture%20182.jpg
[/IMG]

Picture%20182.jpg
[/IMG]

HUSER YAYLASINDAN HAZENDAK YAYLASI
Picture%20213.jpg
[/IMG]

KACKAR DAGLARI VE AYDER YAYLASINDA BOGA GURESLERININ YAPILDIGI ALANI GOREBILIRSINIZ ADINI UNUTTUM MAALESEF..
Picture%20213.jpg
[/IMG]

Picture%20246.jpg
[/IMG]

Picture%20258.jpg
[/IMG]

Picture%20261.jpg
[/IMG]

PALOVİT SELALESI
Picture%20293.jpg
[/IMG]

Picture%20302.jpg
[/IMG]

POKUT YAYLASI
Picture%20306.jpg
[/IMG]

POKUT YAYLASI
Picture%20314.jpg
[/IMG]

SAL YAYLASI GUNBATIMI DENIZIN UZERINDE
SAL VE POKUT YAYLASI KARSILIK YAYLALAR COK YAKINLAR GEZI BOYUNCA YOLU EN BOZUK OLAN YAYLALAR
Picture%20340.jpg
[/IMG]

SAL YAYLASINDAN KACKAR MANZARASI GUN BATARKEN
Picture%20346.jpg
[/IMG]

SAL YAYLASINDAN POKUT YAYLASI MANZARASI
Picture%20378.jpg
[/IMG]

Picture%20400.jpg
[/IMG]

Picture%20409.jpg
[/IMG]

MIHLAMA:queen:
Picture%20412.jpg
[/IMG]

HUSER YAYLASINA GIDEN YOL
Picture%20417.jpg
[/IMG]

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:25 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:19 ----------

Arkadaslar biz bu gezıyı yaparken hava konusunda cok sanslıydık turkıye kavrulurken yaylalarda sıcaktan yanıyordu oglen saatlerı derelerde serınledık yagmur yagmadı hıc noramlde bu kadar acık hava bulutun cısenın olmadı hava yaylalarda az bulunur ama sans işte :) ozellıkle dogu karadenız ve yaylaları gezmek ıcın parca parca bolmenız lazım artvın ayrı rıze ayrı trabzon ayrı gibi gercekten böle bır gezı ıcın en az 15 gun ayırın..rızede yaylalar ve yolalr bırbırıne yakın ancak artvın öle degıl ve artvınde bırcok yaylanın yolu yok asıl o bolgeyı yuruyerek trekkıng yaparak gezmek lazım,mesela macahelden karcal dagına ordan savsat karagöle yuruyerek gecebılırsınız ancak dıger turlu yol yok bu nedenle artvınde yaylalar cok uzak ve ulasması cıddı zaman alıyor.borckadan cıkıp savsat karagole gıtmenız demek bır gunu harcamanız demek bız oraya bu nedenle gecemedık ancak o bır gunde rızede 3 tane yayla gorebıldık.ıyı seyirler umarım faydalı olur fotograflar herkes icin paylaşmak güzel..

Tek kelimeyle muhteşem...:cat: Bizlerin hayal ettiğini sizler gerçekleştirmişsiniz tebrik ederim, darısı bizim başımıza...

idolümsün abi

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:44 ----------

işe giriyim mototru yenileyim beraber gideriz artık:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kelkit vadisine inmemişsin fazla fakat güzel gezi olmuş yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar