Öyleyse bir tane de benden : )
Sorular karmaşık gelebilir:
Yasal olup mantıklı olmayan nedir;mantıklı olup yasal olmayan nedir;ne mantıklı ne de yasal olmayan nedir?Fıkra Ali Durmaz'dan geldi:
Üniversite son sınıf öğrencisi son dersinin son sınavından kalınca hocasına gidip,"Beni sınıfta bırakarak hayata atılmamı önlüyor ve beni çok ağır bir şekilde cezalandırıyorsunuz.İşin bu yanını hiç düşündünüz mü"diye sorar.Hocanın yanıtı"Tabii düşündüm.Çünkü benim görevim bilgiyi ölçmek ve yeterli olmayanı sınıfta bırakmak"yanıtını verir.Bunun üzrerine öğrenci"Ben de size bir soru sormak istiyorum.Doğru cevabı verirseniz,ben kötü notumu kabul edip sınıfta kalcağım.Bilemezseniz,notumu düzelteceksiniz"der.Hoca öneriyi keyifle kabul eder.
Öğrenci sorar:"Yasal olup,mantıklı olmayan nedir;mantıklı olup,yasal olmayan nedir;ne mantıklı,ne de yasal olmayan nedir?"
Hoca yanıtı bulamaz ve öğrencisi mezun olur.Ama aklı bu soruda kalmıştır.En iyi öğrencisini çağırır,olayı anlatır ve sorunun yanıtını bilip bilmediğini sorar.
Öğrenci hemen cevap verir:"Siz 65 yaşındasınız ve 23 yaşında bir kadınla evlisiniz;bu yasal ama mantıklı değil.Karınızın 25 yaşında bir sevgilisi var;bu mantıklı ama yasal değil.Siz karınızın sevgilisini,zayıf alıp sınıfta kalması gerekirken iyi not verip mezun ediyorsunuz;bu ise ne mantıklı,ne de yasal."