Dizel Motosiklet

Saygıdeğer Motorsiklet tutkunları;mevcut benzinli motorsikletlerin uygun olanları üzerine (mesela MZ 250 ve 301,Jawa,Dnepr,Ural,BMW gibi)dizel motor takıp kullanmak uzun zamandan beri üzerinde kafa yorduğum bir konudur.Bu konu ile ilgili tecrübesi olan arkadaşlar varsa burada aktarabilir mi?mesela www.dieselbike.net adlı site sırf bu konu ile ilgili ancak ülkemiz şartlarında mevcut tecrübelerden faydalanmak en iyisi diye düşünüyorum.topladığım bilgilere göre üzerine dizel motor takılabilecek en uygun motor MZ 250 ve 301 modelleri görünüyor.takılacak dizel ise titreşimi az olması ve ucuzluğu nedeni ile çin dizeli KAMA KM 186 serisi dizel motorlar diye düşünüyorum.Ancak bu motora uygun bir şanzıman bulabilmiş değilim aradığım ve ilan da verdiğim halde bulamadım.Bu konularda bilgilerinizden faydalanmak isterim.Saygılar sunarım

mekanik bilginiz varsa yapılması mümkün Fakat evrak problemi yaşamanız kaçınılmaz. Şanzuman için size tavsiyem şimdilik vitessiz mobilet tarzı kayış aktarmalı daha basit bir yol En azından dizel motorun vibrasyonu hakkında deneyim kazanmış olursunuz Kolay gelsin...

Biodizel organik yağların baz ve alkolle karıştırılarak dizel yakıta çevirilmesi sonucu elde edilen üründür. dizel motorlar biodizeli yakar ama motorun ömründen yer

bu ömründen yer kelimesi lpg li araçlardada çok kullanılır (dı). ve ömür denilen rektefiye ise bir araçta rektefiye 400-500 bin km civarında yapılır hadi lpg li araçta 300bin km de yapılsın kim 300bin km binerki bir araca. aynı şey dizel ve biodizel için gecerli sen bioyu bakkal ahmet amcaya yaptırırsan senin motorunu değil gençliğini bile yer.

Arkadaş,
öncelikle şunu belirteyim ki zor bir uğraşa girmek istiyorsun:cat: Tercih ettiğin çinli Dizel motorlar gerçekten çok kötü. Fiyatlarına aldanıp teknelerine takanlar oldu ve 3. günü söküp garantiden defalarca tamir ettirip en sonunda atanları gördüm. Bu yüzden tavsiye etmiyorum, hayır sonunda emeklerine yazık olacak diye korkarım:) Bulacağın dizel motorunun Tork Güç eğrileri şemalarını bulman ve incelemen gerekir. Genelde benzin makinelerine göre daha düşük devirlerde çalışırlar ve bulara akuple edebileceğin şanzumanlar da düşük devirli Chopper tipi motorların şanzumanları olabilir. Şimdiden bu uğraşında başarılar dilerim.:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar