Grev yapıyorlar diye suç duyurusunda bulunun.
Belliki adam zaten hesaplarına göre erken varacakmış, sırf laf sokmak için yazdığın cümlenin başından belli oluyorİnsanlar sınavı kaçırmamak için 1 saat öncesinden orada bulunup olanı biteni izliyor.
Kendi yaptığınız hesapsizlik hatasını devletten veya orada ki memurlardan çıkarmayın. 1 saat veya yarım saat önce yola çıksaydin kardeşim orada ki memuru yolda grev olması falan ilgilendirmez. Sınav saati belli mi? Belli. geç kalmış mısın? Kalmışsın o zaman olay bitmiştir
Yukarida cevabi aciklanmis,polemige gerek yok artik hersey online. Resminizi cekip sinav zamaninda baslatiyor 5 dk sonra baslatma secenegi yok. Hatta benim 2 tur atmamiza ragmen biraz erken bitmisti 5-10 dk bekledi erkenden onaylaninca soruyolarmis parkur belli sure belli neden daha once onayladiniz diye. Yapacak birsey yok sizin disinizda gelisen bir olay, hayirlisi olsun belki simdi girip alsaniz basiniza kotu birsey gelecekti birde bu yonden dusunun. Gelecek sefer icin bol sans![]()
Geçmiş olsun. Yazdıklarından sınav kurallarından haberin olmadığı anlaşılıyor. Kurs eğitmenin sana gerekli bilgileri vermemiş. Senin bilmemen normal. Kurs hocan alakasız bir tipmiş. Sınava 1 dakika bile geç kalamazsın. Yer değiştirme ise mümkün değil.Malesef gelmeyen olsa bile bir sonraki sınava girecek kişi kendi saatini bekliyor. ama 10 dakikaya kadar sorun olmaz denmişti bu güne kadar eylem grev falan derken tıkanmıştı heryer.
Ulkede herhangi bir isci kesimi hakkini aramak icin grev karari aldiginda bu isten etkilenmeyen insanlarin nefretini anlamiyorum.
Kamu sirketinin ortak oldugu bir A.S. sirketinin iscilerine verdigi maastan ve iscilerin bu maas artisini istememesinden siz neden rahatsiz oluyorsunuz? Niye bu dusmanlik? Derseniz ki "toplum zorlaniyor" evet grevin temel amaci budur. Hizmetin yavaslatilmasi/yapilmamasi yontemiyle yonetim kadrolarinda baski kurmaktir grev, musterinin/halkin zararina olsun diye degil.
Grevden etkileniyorsaniz bakmaniz gereken her neden iscinin maasi oluyor her seferinde? Neden kotu yonetime, haksizliga vs. gozunuzu kapatiyorsunuz anlamakta zorluk cekiyorum. Adam gelmis grev yapip hakkini arayan insana sovelim diyor.
Bir nokta da, asagida yapistirdigim metinde de goreceginiz gibi, makinistler ve vardiyali calisanlar ek tazminat istiyor. Ama burokratlar diyor ki makinistte ayni parayi alsin muhasebeci de. Ben kendi adima herhangi bir iscinin maasini digeriyle karsilastiracak kadar vicdansiz olmadim, olmayacagim da. Kaldi ki ben de is kanununa gore isciyim ve sendikam bile yok.
Ayrica grev ile ilgili kanunlarda "grev kiriciligi" suctur, ancak IZBAN A.S. grev karari alan makinistlerin yerine egitmen kadrosunda, grev yapmayan, calisanlarini calistiriyormus, bu basitce grev kiriciligi.
IZBAN grevini bilmeyenler icin;
--
İzmir'de Aliağa-Selçuk arası banliyö taşımacılığını işleten ve kent için ulaşım ana arterlerinden olan TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortak şirketi İZBAN AŞ bürokratları ile Türk-İş'e bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında süren toplu sözleme görüşmeleri tıkanınca grev kararı asıldı.
İZBAN'da makinist, tekniker, teknisyen, istasyon operatörü, gişe çalışanı 338 işçiyi yakından ilgilendiren ve haziran ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir kez daha anlaşma sağlanamadı. 63 maddelik TİS taslağında taraflar ücret zammı, ikramiye ve sosyal haklar gibi ekonomik açıdan önemli 24 maddede uzlaşamadı. Demiryol-İş sendikasının yüzde 28 zam talebine karşı bürokratların, enflasyon oranının altında olan yüzde 12-16 arasındaki zam artışı önermesi görüşmeleri tıkadı. Sendikanın 112 gün ikramiye önerisine karşı İZBAN bürokratları 90 gün ikramiye önerisinde bulundu. Sendikanın sürüş tazminatı ve vardiya tazminatı talebi de hiçbir şekilde kabul görmedi. 60 günlük süreçte anlaşma sağlanamazsa İZBAN'da bir kez daha seferler duracak.
bırak hocam bu kuru şovları. o maaşlar şartlar şimdi mi akıllarına geldi? baştan neden kabul ettiler? ayrıca onlar hak arayacak diye niye ben mağdur oluyorum gidip haklarını alabilecekleri yerin önünde protesto yapsınlar. grevmiş. senin bir yakının ambulansta olsa ve o kargaşa yüzünden hastaneye yetişemese böyle hümanizm kasacak mısın?
bazen bu hümanistlik bu pollyanacılık çok kuru gürültü geliyor bana. boş konuşuyorsun.
Umarım bir gün senin de hakkın yenmez, maaşın ödenmez, tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmazsın. Öyle bir durum olursa bakacaz artık kim hümanist.
Kötüye kullanılmasına karşıyım, bu güne kadar hiç grevle işim olmadı, herhangi bir sendika üyeliğim yok, Türkiye de sendikacılık doğru yapılmıyor, lakin tüm bunlara rağmen; Grev vir HAKTIR.
hala boş hümanistliğe devam ediyorsun hocam geç bunları. oturacaklar işlerini yapacaklar. şirket sahibi değil bu adamlar kamu görevlisi kamuya hizmet etmek zorundalar. iş aksatma vs olamaz. Ben yetkili birisinin yerinde olsam tek tek tespit edip direk yasalara göre tazminatsız kovarım. Memlekette işsiz adam çok bir ilan yayınla 1 haftayı bulmaz hepsinin yerine birisi bulunur. ama onlar bir haftaya öyle bir iş bulamaz. böyle zorunda oldukları halde bu neyin nazı anlamıyorum. hayır baksan birşeyleri de eksik değil onun bunun dolduruşuyla gaza geliyorlar. olan halka oluyor.