Devir Saatli 2011 CBF 150 ler Bayilerde. (Foto)

olay budur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:50 ----------

olay budur...fiyat ne oldu acaba?...

Çok beğendim çok güzel olmuş vites göstergesi olmasın illaki çalacaklardı biyerlerden kaçınılmaz:)Tekrar cbf e dönecek olmak beni sevindirdi:cat:

bende çok beğendim ve kıskandım.özellikle enjeksiyonlu olması çalıştırma sorunlarını asgariye indirirdi.

Honda'nın sitesinde 3 Ocak'ta güncellenen fiyata göre 4140 TL olan fiyat 4250 TL'ye yükseltilmiş, henüz sitesinde yeni kasa gözükmüyor.

Yeni kasa ile birlikte 4250 liraya ek olarak bi zam daha gelecekse çok kötü olur.
3ocak.jpg

Bide bişiy dikkatimi çekti metehanın çektiği resimlerde yakıt göstergesinin ibresi nerde ???

CBF 150 Sahipleri sevinmemeli,en azından ileride satmayı düşünenler.
Zira geliştirilmiş üst modeller, ikinci el fiyatlarını bayağı aşağıya çekecektir

Sağ elcikteki "engine off" yani motoru stop etmeye yarayan, büyük kırmızı tuş iptal edilmiş.

Muhtemelen farların röleye bağlı olarak pır pır pır yanmasına da sargı sayısını artırarak çözüm bulmuşlardır.

Honda CBF150 Yenilendi !.. konusunda daha önce makyajlı kasa ile ilgili yazmıştık ama HondaTR yapmış yapacağını ve bu seferde vites göstergesinden çalmış. :)

Ayrıca bu model Euro-3 normlarına uydurulmak için biraz motor gücünden ödün verilmiş olabilir. 0,5 ile 1 bg. arasında bir güç kaybı olacağını tahmin ediyorum.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:25 ----------

Ayrıca enjeksiyon sistemi değilde "gelişmiş karbüratör" demek daha doğru olabilir sanırım.

Üstteki mesajımdaki konuyu incelerseniz yenilenen karbüratördeki farkları görebilirsiniz.

Sağ elcikteki "engine off" yani motoru stop etmeye yarayan, büyük kırmızı tuş iptal edilmiş.

Muhtemelen farların röleye bağlı olarak pır pır pır yanmasına da sargı sayısını artırarak çözüm bulmuşlardır.

Honda CBF150 Yenilendi !.. konusunda daha önce makyajlı kasa ile ilgili yazmıştık ama HondaTR yapmış yapacağını ve bu seferde vites göstergesinden çalmış. :)

Ayrıca bu model Euro-3 normlarına uydurulmak için biraz motor gücünden ödün verilmiş olabilir. 0,5 ile 1 bg. arasında bir güç kaybı olacağını tahmin ediyorum.

Aydoğan benimde korktuğum mevzu o inşallah güç kaybına gitmemiştir makina, ancak aşşağıdaki susturucuya bakınca gidilmiş olabileceği akla geliyor, senin daha önceki açtığın konuda karbüratöründe yenilendiği söyleniyordu acaba modelde karbüratörmü var ben enjeksiyon olacağını pek sanmıyorum???

CBF 150 kullandım eskiden ama hiç devir saatinin eksikliğini hissetmedim. Otomobilde de bakmam. Sürücü motorun sesini dinler , devir saati gereksiz bir aksesuar olmasa da olur. Onun yerine hararet göstergesi koysalar çok daha yararlı olurdu.

radyatörsüz araçta hararet göstergesi ne arasın :p

tasarımı eskimiş bi motoru daha fazla satmak için yapılmış bi pazarlama taktiği ama bir çok kişiyi mutlu edeceği kesin :)

Sinyaller şeffaf olmuş+devir göstergesi+enjeksiyon+stikerler değişmiş+devir saati..

-vites konumu sadece "N" 'yi gösterecek şekilde yapılmış.
-benzin göstergesinin çubuğunu göremedim? çokmu dipte kalmış acaba?

Aydoğan benimde korktuğum mevzu o inşallah güç kaybına gitmemiştir makina, ancak aşşağıdaki susturucuya bakınca gidilmiş olabileceği akla geliyor, senin daha önceki açtığın konuda karbüratöründe yenilendiği söyleniyordu acaba modelde karbüratörmü var ben enjeksiyon olacağını pek sanmıyorum???

Evet, mevcut karbüratör sisteminin geliştirilmiş hali, tamamen bir enjeksiyon olayı yok benimde bildiğim kadarıyla.

Innova'nın yeni enjeksiyonlu gelince kocaman 125i ve PGM-FI ibaresini motorun grenajlarına koydular ve sitedeki teknik özellikler kısmına da "PGM-FI elektronik yakıt ateşleme sistemi " ibaresini eklediler.

Bu durumlar da gösteriyorki sadece karbüratörde bazı gelişmeler yapılmış ama bir enjeksiyon sistemi yok.

Konu başlığının ilk mesajında Metahan'ın bahsettiği gibi şu euro-3 normalarına uyma zorunluluğu olmasa bu modeli de göremeyecektik sanırım.

Evet, mevcut karbüratör sisteminin geliştirilmiş hali, tamamen bir enjeksiyon olayı yok benimde bildiğim kadarıyla.

Innova'nın yeni enjeksiyonlu gelince kocaman 125i ve PGM-FI ibaresini motorun grenajlarına koydular ve sitedeki teknik özellikler kısmına da "PGM-FI elektronik yakıt ateşleme sistemi " ibaresini eklediler.

Bu durumlar da gösteriyorki sadece karbüratörde bazı gelişmeler yapılmış ama bir enjeksiyon sistemi yok.

Konu başlığının ilk mesajında Metahan'ın bahsettiği gibi şu euro-3 normalarına uyma zorunluluğu olmasa bu modeli de göremeyecektik sanırım.

Fotoğraflarda enjeksiyonu görebiliyorum. Egsoza takılacak her susturucu veya katalizör mevcut motor gücünün azalmasına neden olabilir kabul. Ama Enjeksiyon sistemi, karbüratöre göre motorun üzerine daha stabil ve akıllı yakıt hava karışımı göndereceği için hem yakıt sarfiyatı hemde performans artışı olabilir diye düşünüyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Rulo tip kürbütör ve egsatntrik tasarımlı krank kullanılmış.

Test verileri burada.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Maks. Güç (kW@dev/dak) 8.3 / 7000 (11.3 PS)
Maks. Tork (Nm @ dev/dak) 12.7 / 5250

iken

maksimum gücü 8.8 / (7000 ± 350) kW / (r / dak)
4500rpm ~ 5000rpm de benzinli motorlar, CBF150 dış özellikleri ya da öylesine göre 13Nm bir maksimum tork

Yakıt tüketimi

CBF150 çok olmalıdır (aşağıya tahmin 1.7L/100KM) verimli yakıt eğer. Ancak, sportif sürüş tarzı (sık hızlanma ve yavaşlama arasında 40 ~ 100km / h hızda) uyarınca, CBF150 gerçek otoyol yakıt tüketimi 2.0 ~ 2.2L/100KM ulaşabilirsiniz

Kaynak.aynı.

eğer gerçek enjeksiyonsa ben motorumu satıp 2011 almayı kafaya koyarım :).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar