Sağ elcikteki "engine off" yani motoru stop etmeye yarayan, büyük kırmızı tuş iptal edilmiş.
Muhtemelen farların röleye bağlı olarak pır pır pır yanmasına da sargı sayısını artırarak çözüm bulmuşlardır.
Honda CBF150 Yenilendi !.. konusunda daha önce makyajlı kasa ile ilgili yazmıştık ama HondaTR yapmış yapacağını ve bu seferde vites göstergesinden çalmış.
Ayrıca bu model Euro-3 normlarına uydurulmak için biraz motor gücünden ödün verilmiş olabilir. 0,5 ile 1 bg. arasında bir güç kaybı olacağını tahmin ediyorum.
CBF 150 kullandım eskiden ama hiç devir saatinin eksikliğini hissetmedim. Otomobilde de bakmam. Sürücü motorun sesini dinler , devir saati gereksiz bir aksesuar olmasa da olur. Onun yerine hararet göstergesi koysalar çok daha yararlı olurdu.
bu motorda enjeksiyon var ise ismi neden cbf150i yada cbf150pgmfi değil?
Aydoğan benimde korktuğum mevzu o inşallah güç kaybına gitmemiştir makina, ancak aşşağıdaki susturucuya bakınca gidilmiş olabileceği akla geliyor, senin daha önceki açtığın konuda karbüratöründe yenilendiği söyleniyordu acaba modelde karbüratörmü var ben enjeksiyon olacağını pek sanmıyorum???
Evet, mevcut karbüratör sisteminin geliştirilmiş hali, tamamen bir enjeksiyon olayı yok benimde bildiğim kadarıyla.
Innova'nın yeni enjeksiyonlu gelince kocaman 125i ve PGM-FI ibaresini motorun grenajlarına koydular ve sitedeki teknik özellikler kısmına da "PGM-FI elektronik yakıt ateşleme sistemi " ibaresini eklediler.
Bu durumlar da gösteriyorki sadece karbüratörde bazı gelişmeler yapılmış ama bir enjeksiyon sistemi yok.
Konu başlığının ilk mesajında Metahan'ın bahsettiği gibi şu euro-3 normalarına uyma zorunluluğu olmasa bu modeli de göremeyecektik sanırım.