Desmosedici RR En İyisi

Ducati Desmosedici RR, Robb Report “BEST OF THE BEST” ve Cycle World “BEST SUPERBIKE” ödüllerine layık görüldü.

Lüks yaşamla ilgili oldukça prestijli ve popüler bir yayın olan Robb Report ‘un “Best of the Best- Sport Bike” En iyi Spor Motosiklet seçiminde zirveye üst üste ikinci kez bir Ducati oturdu. 2007 yılında 1098 S Superbike ile bu onura ulaşan Ducati bu yıl Desmosedici RR modeli ile en iyi seçildi.

Dünyanın en çok okunan dergilerinden Cycle World yıllık “10 Best” listesinde Superbike kategorisinde zirveye Ducati Desmosedici RR modelini koydu.

Kaynak: http://www.motoaktuel.com/blog/index.php/desmosedici-rr-en-iyisi/bolumler/sektorel-haberler

bu ödülü hakediyor bence. gerek işçiliği gerek tasarımı on numara bir makine

bence kapalı grenaj daha gusel ama bununda kafa grenajı harıka gorunuor yaaa bayıldım doorusu...

bilmiyom ben bu ducatilerin tasarımını bi türlü sevemedim (allah var motoruna söylicek söz yok)

belki dediğiniz gibi japonların açık grenajlarını göre göre onlara alıştım

peki bu makinede mi 2 silindirli

Insaalah bu sene MCA Motor Izmir olarak,Türkiye pist sampiyonasinda bu Motorla yarisacagiz.
Sizleride davet ediyoruz,Böylelikle bu motorun hayrani olan arkadaslarimiz canli görme imkani olacak.

Motorun kafa grenaji tam bir kisilik yantisiyor. Buram buram tasarim kokuyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ben herzaman söylüyorum motosiklet İtalyan işidir diye:cat:Ducatı mükemmel,eyvah benim Aprilia darılmasın sende mükemmelsin koçum benim :p

1000cc 4 Silindirli ve 200 Beygirlik Bir Canavar :p

Engine
Type L-4 cylinder, liquid-cooled, DOHC, Desmodromic, 4 valves per cylinder, gear driven camshafts
Displacement 989 cc
Power* 147,1 kW - 200 cv @ 13.800 giri/min
147,1 kW - 200 hp @ 13.800 rpm
Torque* 11,8 kgm - 116 Nm @ 10.500 giri/min
11,8 kgm - 85,55 lb-ft @ 10.500 rpm
Fuel injection Four 50 mm Magneti Marelli throttle bodies, 12-hole "microjet"with injectors over throttle, manual idle control
Exhaust '4 into 2 into 1' vertical exit exhaust/silencer
Emissions Euro 3
Trasmission
Gearbox 6-speed; Cassette type
Clutch Dry multi-plate slipper clutch, hydraulically actuated
Vehicle
Body Full carbon fibre bodywork
Frame Tubular steel trellis hybrid, carbon fibre seat support, aluminium swingarm
Front Suspension Ohlins FG353P forks 43 mm pressurized, with preload, rebound and compression adjustment, TiN coated sliders
Front Wheel Marchesini forged and machined magnesium alloy wheels, with 7 spoke design as GP6
Rear Suspension Ohlins rear shock, with rebound, low/high speed compression adjustment, and hydraulic preload adjustment
Rear Wheel Marchesini forged and machined magnesium alloy wheels, with 7 spoke design as GP6
Tyres Bridgestone, front 120/70 R17- rear 200/55 R16
Front Brake Two Brembo radial "monoblock" callipers with four 34 mm pistons; two semi-floating 330 mm x 5 mm discs
Rear Brake 240 mm fixed disc, calliper with two 34 mm pistons
Tank Aluminium alloy
Dry Weight 171 Kg / 377 lbs
Instruments New lightweight Corse electronic multifunction LCD dashboard with tachometer, speedometer, trip/odometer, trip fuel, clock, air temperature, engine temperature, lap time, anti-theft immobilizer, and several warning lights: fuel reserve, indicator lamps, oil pressure, neutral, high bean lamp, EOBD,overrev; complete error list.
Versions
Colours Two colour versions:
1) Desmosedici RR: painted in 'Rosso GP', with a white number plate on the tail section
2) the Desmosedici RR 'Team Version' - painted in 'Rosso GP', and as with the factory Corse bikes, with broad white stripe on the fairing

Şaka gibi Ama Agırlıgı Sadece 174 Kilo!

Son düzenleme:
Her zaman İtalyanların farkı ortada :cat: Karizma işte :mrgreen:

Olayın teknolojik yönünü bırakıp birazda maddi yönüne bakalım. Topic'deki arkadaşın söyledigine göre bu motorun avrupadaki satış fiyatı 58.000 € . Türkiye'ye geldiginde vergilerle beraber satış fiyatı yaklaşık 75.000 € civarı olur.

Peki bizim ülkemizdeki japon 1000cc ss'lerin fiyatı nekadar? 25-30.000YTL .

Bİr tarafta 140.000 ytl'lik motor diger tarafta ise 30.000 ytl'lik motor. Bİz bunları karşılaştırıyoruz. Arkadaşlar biraz insaf yahuu:)

japonlar makul fiyata olabildigince saglam ve güçlü motosiklet üretmeyi hedef edinmiş üreticiler. İtalyanlar ise sadece teknolojiye bakıyor motosikletin fiyatının nekadar arttıgı onlar için okadar önemli degil.

Bugün kaç kişi r1,1000rr ,gsxr1000 vs. vs. gibi motorların ducati'den daha iyi olup fiyatının 130-140.000 ytl olmasını isterki.

Kısaca japonların şuan ürettigi motorların desmosedici rr'dan daha iyi olmamasının nedeni japonların teknoloji olarak daha geride olduklarından degildir. Japonlar daha fazla tüketiciye ulaşabilmek için ürettigi malların fiyatlarını belli bir aralıkta tutmaya çalışıyorlar. Teknoloji yönünden kimin üstün oldugu hiçbirşeyi ile standart olmayan motogp deki motorlar ile belli olur. Arada gerçekten söylediginiz gibi teknoloji yönünden bir uçurum olsaydı şuanki motogp yarışlarını ducati'den başka kazananın olmaması gerekirdi. Fakat görüldügü gibi yıllardır lider olan japonlar.
Japonlar kesenin agzını açınca italyanlardan daha kaliteli motor ürettigini düşünüyorum:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
ABD satış fiyatı 72.500 $

abi walla param olsun alırım kafa grenajı ne ole yhaa sankı bırıne kızmış gıbı bakıyo walla harıka bısıy bıde 1000 lık ne ses cıkar ondan bılıon mu

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar