Tık sesi marş motoruna yüksek akım sağlayan röle-yani marş rölesinden geliyor.
Bu röle kontakları bozuksa marş motoruna akım gitmez.
Marş motorunun kömürleri bittiyse tıkta demez.
Bu tık yapan röleyi bulun,üzerinde m6&m8 civata ile kalın kablolar bağlıdır.
Bir ucu akünün + kutubuna diğer ucu marş motoruna gider.
sağlam bir tornavida yardımıyla bu rölenin üzerinde ki kalın 2 civatayı&kabloyu kısa devre yapın,aman dikkat şaseye değdirmeden.
Marş motoru dönecektir.
Sonuç röle arızalıysa açıp temizleyebilirseniz ne ala yoksa yenisini alıp takın.
İyi akşamlar.
zamanında aynı sorunu bende yaşamıştım ve yukarıda yazılı olan ları yaptım.gerçekten şak diye çalışıyor.muhtemelen marş motoru takılı kalmıştır.Tık sesi marş motoruna yüksek akım sağlayan röle-yani marş rölesinden geliyor.
sağlam bir tornavida yardımıyla bu rölenin üzerinde ki kalın 2 civatayı&kabloyu kısa devre yapın,aman dikkat şaseye değdirmeden.
Marş motoru dönecektir.
Sonuç röle arızalıysa açıp temizleyebilirseniz ne ala yoksa yenisini alıp takın.
İyi akşamlar.
Tık sesi marş motoruna yüksek akım sağlayan röle-yani marş rölesinden geliyor.
Marş motoru dönecektir.
İyi akşamlar.
akü şarj edildikten sonra ölçüldü mü ? ömrü bitmiş akü şarj tutmaz çünkü.
eğer şarjda problem yoksa marş motoru sıkışmış olabilir,motoru viteste iken (tercihan 2. vites) öne arkaya birez ittirerek varsa sıkışmayı ortadan kaldırabilirsiniz ? marş dişlisinin sıyırmış olabileceğini düşünmüyorum yoksa tık sesi gelmez cızırtılı bi ses gelir.
son bi ihtimal marş motorunun kömürü bitmiş olabilir, akla en yakın ihtimal de bu. herhangi bir elektrikçi rahatlıkla halledebilir.. geçmiş olsun
aynı sorun bendede oldu ve problemi ben halletmek zorunda kalmıştım marş motorunu sök içindeki kömürün yuvasından çıkmış olduğunu göreceksin bi güzel hava ile temizle sonra terar söktüğün gibi tak sorun büyük bi ihtimalle bundan kaynaklı kömürlere baskı uygulayan aparatı çok sert yaptıkları için fazla baskı uyguluyor ve çabuk aşınıyor ve kömür tozundan kurum bağlamış ve yuvasında yan dönmüş onun içinde tam temas etmediği için çok az bi akım ilettiği için tam çevirme yapmıyı idi sendede büyük ihtimalle böyle olmuştur geçmiş olsun
aynı sorun bendede oldu ve problemi ben halletmek zorunda kalmıştım marş motorunu sök içindeki kömürün yuvasından çıkmış olduğunu göreceksin bi güzel hava ile temizle sonra terar söktüğün gibi tak sorun büyük bi ihtimalle bundan kaynaklı kömürlere baskı uygulayan aparatı çok sert yaptıkları için fazla baskı uyguluyor ve çabuk aşınıyor ve kömür tozundan kurum bağlamış ve yuvasında yan dönmüş onun içinde tam temas etmediği için çok az bi akım ilettiği için tam çevirme yapmıyı idi sendede büyük ihtimalle böyle olmuştur geçmiş olsun
Bencede büyük bir sorun olduğunu sanmıyorum neden derseniz şüpheli bir hareket gördümDediler parçalar genelde Gemi ile geliyor fakat sizinkini UÇAKLA getirticez
Yani benim bir özelliğim yok ama madem öyle yapacaklarmış itiraz etmedim.Sadece ek bir ücret ödiyecekmiyim diye sorduumda yok hayı dediler.:cat:Umarım takma parası falan almazlar.Esnaf milleti değilmi hepsinden korkuyorum :bounce::wiinkk::wiinkk: