Derbi hakkındaki Görüşleriniz

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
tip olarak yarmış ama ön far tasarımı pek hoşuma gitmedi.2zamanlı motor kullanıcıları tarafından raabet görür.fiyatının cbr125 ten aşşağısı olmasını beklememek gerek bence.sonuçta avrupa bi makine.çin malları gibi düşük bi fiyattan satılmasını beklemem.ayrıca servis ve parça olanakları olarak honda tabiki önde.bekleyip görmekte fayda var. :bounce:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Derbi 125 lik çok hoş görünümlü bir makina fakat hiçbir zaman Honda CBR 125 kadar tutulmaz ve satmaz CBR 125 çok sevildi çok tutuldu.Derbi nin en büyük handikaplarından biri iki zamanlı olması iki zamanlı motor şurup gibi benzin içer,zamanla eksoz çok yağlanır devamlı yağ koymak zorundasın ve en pisi eksozdan çıkan duman bence şehiriçi kullanımı için kesinlikle idaal olmayan bir makina.Honda CBR 125 gerçekten güzel hiç tartışmasız. :thumleft: :thumleft: :cat: :cat: :cat:

zeronero' Alıntı:
mastergenie ben 112 km hızı ybr ile cok rahat yapıyordum. cbr, ybr den daha devirli bir motora ve 6 vitese sahip ve su ana kadar motorum yeni oldugu için zorlamadan 135 i gördüm. neden 150 yapamasın. sürücünün kilosuda önemli. ben 75 kiloyum, 60 kilo bir adam binerse farklı olur.

Sürücünün kilosu tabiiki önemli.
Ben verdiğim rakamları bir 125cc grup testinden aldım. Tüm motorları eşit şartlar altında test ettiklerini varsayıyorum.
En azından, verdiğim rakamları karşılaştırma amaçlı kullanabilirsin. Yani Derbi'ler CBR'dan çok daha yüksek performanslı diyebiliriz.
Ama bahsettikleri sert sürüş problemini unutma, iyi bir test sürüşünde fayda var diyorum ben hala.

125 cc lik bir motora bu kadar para vermeye degermi sizce? :cyclopsani:

bence de değmez ayrıca honda cbr 125 bisiklet abicim üzerine kim binerse binsin farketmiyo harbi harbi bisiklet gibi duruyo ayrıca 50 kere söledim racıng bir makine de o ebatta lastik olmaz one öle mobilet lastiği gibi güven denen bişey yok o makinede ve bence cbr ismine bu denli ufak zayıf bir motor çıkararak biraz piyasasını ve ismini düşürdüler ben onaylamıyorum bu motoru hiç........ abi cbr dedinmi en azından 600 dür bumudur buduuuurrrrr :cat:

Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
- Forum sayfalarinda altalta ayni icerikli veya ayri icerikli mesaj atmak yasaktir. Akliniza sonradan birsey gelirse mesajinizi sag ust kosesindeki DEGISTIR butonuna tiklayarak o mesajına ekleme yapiniz... Arka arkaya iki-üç defa mesaj atmayalim, eksik yazmissak birinci mesaja ekleyelim. Tekrari halinde kullanicida art niyet tespit edilirse altalta atilan mesajlar forumdan silinecektir...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
- Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
- Şikâyetler için... [email protected]
+*******************************************+

EgeKnn, haklısın cbr'ın lastikleri görünüşte zayıf kalıyor. ama kardeşim biraz insaflı ol sen de.. o motosikleti tasarlamak ve üretmek için belki konusunda uzman 1000 tane mühendis çalışıyor. senin bu söylediklerini belki milyon kere düşünmüşlerdir. ve sonuçta o motosikletin üzerinde o lastikler varsa, o motor en iyi o lastiklerle yol alıyordur. yakıt tüketimi, yol tutuş, performans gibi ve daha aklımın ermediği bir çok konu üzerine düşünülüp, hesaplar yapılıp o ince bisiklet lastiği dediğimiz lastikler tercih edilmiştir. yani adamların aylarca uğraşıp tasarladıkları şeyleri bu kadar insafsızca eleştirmemek daha doğru olur.

- Forum sayfalarinda altalta ayni icerikli veya ayri icerikli mesaj atmak yasaktir. Akliniza sonradan birsey gelirse mesajinizi sag ust kosesindeki DEGISTIR butonuna tiklayarak o mesajına ekleme yapiniz... Arka arkaya iki-üç defa mesaj atmayalim, eksik yazmissak birinci mesaja ekleyelim. Tekrari halinde kullanicida art niyet tespit edilirse altalta atilan mesajlar forumdan silinecektir...
- Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
bu ayki motosiklet dergisinde testini yayımlamışlar gpr racingin.bayaa da bir övmüşler ama benim aklıma takılan bir nokta var.o da testte aynen soyle diyordu.motor aslında 13 bg.avrupa normlarına uyması için bu şekilde yapılmış.ancak selenin altında bir sigorta kutusu var.orada da boş bir sigorta.işte eğer siz o sigorta yerine sigortasını alıp takarsanız 13lük alet oluyor 23 bg.ikinci bir elektronik ateşleme sistemi devreye giriyormuş.valla ben derginin yalancısıyım.
bu arada cbr 125 r ile ilgili görüşlerimi de belirtmek istiyorum.bence bu 2 motoru birbiri ile boşuna kıaslıyoruz burda.sonuçta biri 2 biri 4 silindir. biri doğasından dolayı kısa yıllar, diğeri uzun yıllar sahibine sorunsuz hizmet eder.biri çok diğeri az masraflı.
neyse benim düşüncem şöyle.eğer ben 16 yaşında deli dolu bir genç olsam ve hiç para problemim olmasa ve avrupada yaşıyor olsam gpr 125 alırdım.ama türkiyede yaşıyorum ve bana hiç sorunsuz uzun yıllar hizmet edecek, servisi parçası bol, masrafı az, konforlu(eşim ve ben yorulmadan keyifli seyahatler yapabilmeliyiz) ve alış fiyatı da hesaplı bir motosiklet lazım.bu bazda da cbr hatta ybr bile bu motora tr için satış yönünde fark atacaklardır.yani kimse o gelince cbr ın yüzüne kimse bakmaz demesin, sadece kendini kandırır ki eğer gidip o motoru alırsa bu şahış, benzinciye yatırdığı paraları hesapladıktan ve türk işi servislerle muhatab olduktan sonra asıl kendinin kandığını anlar.o servisler honda da yok mu da demeyim.yıllardır genişleyen bir servis ağının yanında piyasaya yeni giren aletlerin servislerinin az zamanda çok kişiye hizmet verme endişesi ile kimlere verildiğini siz de benim kadar iyi biliyorsunuz.
haydi kalın sağlıcakla.
hangi motoru alırsanız alın, onu kullanmaktan tamamıyla keyif alın.en önemli nokta bu... :bounce:

tamam cbr ye göre baya küzel bi kötüntüsü var ama ne zaman gelecek yaa
yoksa gidip alacağım cbr yi kalacam sonra ortada aaaaaahhhh keşke acele etmeseydim diye :pr: merakla benkliyorum geleceği zamanı

kullanımı olarak cbr 125 ten daha iii değilmiş die duymuştum ama kullanmadıım için ne desem boş

FUARA KADAR SABIR

25 MART'taki CNR dakifuara yetiştirecekler sanırım.125GTR ı...

BIR FORUM DA OKDUĞUMA GÖRE FİYATI 8.500 ytl olacakmış 125 cc lik bir motor hem iki zamanlı hemde gücü fazla bu demektir ki kesinlikle fazla benzin yakacak tabi 125 cc lik bir makinaya 8.500 vermek biraz garip olacak ehliyeti kasımda alacağım galiba biraz daha bekleyip fuarda tekerlek sayısını ikiye indireceğim ulaşımda :)

derbi 125 hakkında

arkadaslar dun fuarda derbi 125 diye bir motor gordum ispanyol malıymış türkiyeyede ferco motor getiriyor fiyatına peşin 6300 tl dediler görünüşüde çok güzel tek eksisi 2 zamanlı oluşu

»»»»»» Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.»»»»»»
Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.

icon2.gif
Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.

icon2.gif
Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.

icon2.gif
Şikâyetler için...
[email protected]
************** Site Yöneticisi: EgeKnn **************

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar