bu ayki motosiklet dergisinde testini yayımlamışlar gpr racingin.bayaa da bir övmüşler ama benim aklıma takılan bir nokta var.o da testte aynen soyle diyordu.motor aslında 13 bg.avrupa normlarına uyması için bu şekilde yapılmış.ancak selenin altında bir sigorta kutusu var.orada da boş bir sigorta.işte eğer siz o sigorta yerine sigortasını alıp takarsanız 13lük alet oluyor 23 bg.ikinci bir elektronik ateşleme sistemi devreye giriyormuş.valla ben derginin yalancısıyım.
bu arada cbr 125 r ile ilgili görüşlerimi de belirtmek istiyorum.bence bu 2 motoru birbiri ile boşuna kıaslıyoruz burda.sonuçta biri 2 biri 4 silindir. biri doğasından dolayı kısa yıllar, diğeri uzun yıllar sahibine sorunsuz hizmet eder.biri çok diğeri az masraflı.
neyse benim düşüncem şöyle.eğer ben 16 yaşında deli dolu bir genç olsam ve hiç para problemim olmasa ve avrupada yaşıyor olsam gpr 125 alırdım.ama türkiyede yaşıyorum ve bana hiç sorunsuz uzun yıllar hizmet edecek, servisi parçası bol, masrafı az, konforlu(eşim ve ben yorulmadan keyifli seyahatler yapabilmeliyiz) ve alış fiyatı da hesaplı bir motosiklet lazım.bu bazda da cbr hatta ybr bile bu motora tr için satış yönünde fark atacaklardır.yani kimse o gelince cbr ın yüzüne kimse bakmaz demesin, sadece kendini kandırır ki eğer gidip o motoru alırsa bu şahış, benzinciye yatırdığı paraları hesapladıktan ve türk işi servislerle muhatab olduktan sonra asıl kendinin kandığını anlar.o servisler honda da yok mu da demeyim.yıllardır genişleyen bir servis ağının yanında piyasaya yeni giren aletlerin servislerinin az zamanda çok kişiye hizmet verme endişesi ile kimlere verildiğini siz de benim kadar iyi biliyorsunuz.
haydi kalın sağlıcakla.
hangi motoru alırsanız alın, onu kullanmaktan tamamıyla keyif alın.en önemli nokta bu... :bounce: