Orhan çok saol. Motor otobüs bagajlarına nasıl sığıyor ben de anlamadım =) Karton kutular, naylonlar falan kullanıp yatırıyorlar da olabilir.
Benim bu buji tırnağı kırılmasıyla ilgili şöyle bir teorim vardı. Motor tek silindirli olduğundan dolayı, buji kırıldığı anda ateşleme duracak ve motor ikinci bir patlama dahi yapmayacak. bu nedenle silindir zarar görmeyecek.
Demin arkadaşla yine konuştuk (ismi Çağlar) motoru İzmir'deki Ferco Motor Yetkili Servisi'nden hemen çıkartmış ve Muğla'ya götürmüştü. Orada kendi güvendiği ustasıyla görüşmüş. Buji tırnağı kopunca ateşleme kesilmesine rağmen motor, devirini durduruncaya kadar silindirde bi çizik oluşmuş ve pistonun üstünde bir sürü iz bırakmış. Pistonun üstü çiğnenmiş sakıza benziyormuş. Gömleği çok ince bir rektefiye için İzmir'de güvendikleri bir yere göndermişler ancak şimdi bir piston gerekiyor.
Burada tavsiyeleri alayım =) Piston için şimdi Ferco'yu arayacağım. Bunun dışında nereden bulunur? Kimleri arayayım? Doğrudan DT125 pistonu bulsak olur mu? Ebay'e falan mı girsem?
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:04 ----------
ebay'de "yamaha dt 125 piston" diye aratıyorum ama çok çeşitli ürünler çıkıyo. hangisi işimizi görür?
Hatırladığım kadarıyla kadir kendi motoruyla ilgili rektefiye olayına girmişti.Pistonu da değiştirdi diye hatırlıyorum.Onunla bağlantıya geç istersen.Oturduğu evin yakınında yamaha bayii vardı belki o yardımcı olabilir.Bende benim ustayı ararım yarın.