ya ben bişey demedim derbiciler kızacak şimdi bana
ben sadece hırpalanmış motordan uzak durun dedim.
E daha ne olsunTeşekkür ederim MHYeN
Merakım giderildi azcıkYani bu motor Alınmaz
![]()
Hocam motoru almış olsaydın bile gümrükten geçirebilecek miydin acaba?
Selam arkadaşlar. Yeni katılan arkadaşlar, hoşgeldiniz. Bu linkte bu tür teknik tartışmaların da yapılması beni çok sevindiriyor.
6000 km'nin altında temiz Derbi var mı diye sorulmuş. Benim motor 4000 km'de ve tertemiz. Ama şansa bakın ki ben de biniciyim; motorum satılık değil :wiinkk: .
Eski arkadaşlar bilir, bir Giannelli projem vardı benim. Geçen cuma bizim okulda garajda komple egzosu taktık. 3 kişi 2 saatte rahatlıkla orjinali söküp Giannelli'yi takabildik. Gerçekten gerek grenajlar olsun gerek civatalar olsun çok mantıklı yerlere ve çok basit sökülüp takılacak şekilde dizayn edilmiş. Derbi mühendislerini takdir ettim.
Motorun gidişine gelince; gerçekten bayağı fark var. Öncelikle orta devirlerde biraz tork kaybı olduğu bir gerçek. Bunun sebebi egr valfi olmaması. Fakat 5000 - 11000 devirleri arasında motor, ivmesi artan bir şekilde hızlanıyor. Anında 11500 - 12000 devirleri görür oldu alet. Ayrıca komple Giannelli kitin ağırlığı sadece 2.7 kg. Standart egzos 6 kg. Ve Giannelli'nin hafifliğini motora manevralarda hissediyorsunuz. Kimisi için egzosun sesi belki de tek dezavantaj. Çok kulağı tırmalamıyor ama motorum aynen motocrosslar gibi ötüyor şu anda.
Eğer biniciyseniz bu motor için yapılacak en iyi iş bir adet komple egzos almaktır; markası ne olursa olsun.
orhan kardesım adına cok sevımdım gınellıne ve verdıgı zevke bu arada benım makınada atıklenmeye basladı neden dersen yaz geldıgı ıcın kılo vermeye basladım 10 km hız artısı oldu son suratı 150 olan makınam su an 160 rahat vuruyor ve benım sumoket egzosunda artıları var tabıkı makınama orduda mıllet hasta oluyor heryerde fark edılmemı saglıyor ve cadde boyu gecler alkıslıyor buda yarı bır zevk tabıkı valla kendı sahsıma derbımden cokkkk memnunum meraklısına sıddetle tavsıye edıyorum bu arad yenı gelen arkadaslara hos geldın dıelr harkese kaasız surusler dılerım ıyı geceler:queen:
ben ilkokul çocuklarına hastayım . abi bi bassana. kaç yapıyo abi bu. abi bi gaza ben basimmi. :queen:
Ben alayım senin motoru Acemi85
benim motoruda satmayı düşünüyorum hayırlısı ile daha büyük cc alıcam isteyenler görüşebiliriz beyaz renk puig siyah cam michelan pilot 2 bin km önce takıldı ön arka . birde xenon var
Arkadaşlar bende motoru satmak zorunda kaldımşu an ilan aktif ilgilenlere duyrulur. Bu aralar elim sıkıştı başka çare bulamadım. Buraya yazmak nekadar dogru oldu bilmiyorum ama istedim ki bukadar temiz motor yabancıya değil bu motorun değerini gerçekten bilen birine gitsin.
http://www.sahibinden.com/sifir_gibi_derbi_125r_tertemiz-63WQQaXQQ13663119WQQpXQQdisplayitem