viper selamlar, henüz rodajdayım ve exup kapalı. söylenene göre exup olmadan motorum sadece 15 beygir üretiyormuş. bu koşullarda sorularını cevaplamam doğru olmaz. aslında cevapları biliyorum ama sadece kulaktan dolma bilgilerle. o yüzden sadece emin olduğum kısımlara cevap vereyim:
* ön fren kesinlikle yeterli. motor çok hafif olduğu için rahatlıkla duruyor. derbi pek çok modelinde bu disk ve fren sistemini kullanıyor. artısı; frenleme çok etkili. eksisi; ispanya'da bile çözüm bulunamamış bir ses problemi. evet ön fren biraz ötüyor. ama çok çok iyi tutuyor. eve gelmeden önce düz ve boş bir yolum var, orada birkaç kere panik fren denedim son derece başarılı.
* bence yol tutuşu çok iyi. motor inanılmaz dengeli. yapar mısınız bilmiyorum ama ben düz ve boş yol bulunca hayali engeller arasında slalom yaparım =) gpr da bu slalomlarda son derece başarılı. virajlara yatarken de feci güven veriyor. tam bir pist replikası.
* yukarıda bahsettiğim güvenli virajlar için lastiklerin biraz ısınması gerek. bu da sanırım lastiklerin handikapı. üzerinde gelen lastikler pirelli sport demon. aslında soğukken de yatmanıza olanak sağlıyor ama biraz ısınınca daha güvende hissediyorsunuz. bence alıp da hemen değiştirmeye gerek yok ama lastik değişimi geldiğinde daha yumuşak hamurlu bir lastik tercih edilebilir.
* plakayı taşıyan elemanın üzerinde sinyal falan da var. kesmek ya da çıkartmak sıkıntılı olabilir. şöle bi resmini koyim fikir versin.
yedek parça ve servis olayını da henüz bilmiyorum 1000 bakımında göreceğim. ama kızıltoprak'taki servisi beğenmediğimi belirteyim. maslağa götürmeyi planlıyorum, kullanıcılar oradan memnunmuş.
edit: bu arada benimki nude modeli ama kafa ve gidon dışında herşeyi aynı. kuyruk da aynı.