Depoya japon yapıştırıcısı döküldü

Mt07 sağ deponun grenaj bitimine doğru japon yapıştırıcısı döküldü. Netten asetonla dene yazmışlar bi kaç forumda ancak aseton dönüp bezle sildim nafile. Hatta asetonun bi damlası alt karbonfiber grenaja döküldü, boyasını bozdu. Çare nedir?

Japon yapistirici boyaya kimyasal olarak baglaniyor. (Boyaya zarar vermeden) cikarmanin bir yolu yok maalesef.

Japon yapst.lari izosiyanat iceriklidir.Hic bir solvent bazli cozucu bunu cikaramaz kismen temizler ama altta olusan tahribati engelleyenez..

ellere japon yapışınca gaz yağıyla temizlerdik ki keza yanlışlıkla araba torpidosunada dökülmüştü biraz gazyağı ve bol bol tırnalama halletmişti. denemede fayda var gerçi asetonla aynı etkiyi verebilir.

0km

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Japon yapıştırıcısı çözücü almıştım arabamın torpidosu için ve bastırmadan çok rahat şekilde temizleyebildim. Ama boyalı bir yüzeye nasıl etki eder emin değilim. Görünmeyen bir yüzeyde deneme yapabilirsin.

Markette satilan oje cikarmaya yarayan asetonla degil (bunlar cok seyrek oluyorlar sulandirilarak satiliyorlar), eczaneden rica minnet alabileceginiz saf asetonla ancak cikarabilirsiniz. Ben iphone'un camina damlayan japonu bu sekilde cikarmistim. Ama plastik camdan daha kolay deformasyon olabileceginden cok dikkatli olmaniz gerek. Saf aseton cok asindirici bir madde.

F54

maket bıçağı ile ince ince kazıyın başka yolu yok

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aseton boyayı sökebilir , en iyisi wd40 ile denemek

asetonla sökebildiğim kadar söktüm. fakat yapıştırıcı boyayı tuttuğu için malesef kaldırdı. aseton depodaki boyaya zarar vermedi bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar