Denizli Cankurtaran Enduro gezisi

merhaba arkadaşlar
ben (honda falcon) ve emir arkadaşım (bmw gs) gezimizi 31 mart cumartesi günü kızılcabölük-tavas olarak planlamıştık. cuma gecesinden hazırlıkları tamamladık ama yağış bekleniyor, pazar gününe mi ertelesek, ya da güzergahı mı değiştirsek?
güzergah değişti, cankurtarana gidiyoruz. orada aileme ait küçük bir arsa ve ufak bir kulübe var, sağanak yağış olursa başımızı sokarız.

bizim güzergahımız çoğunlukla turuncu çizgiler üzerinde oldu.
tumblr_m1v0zck5c81r9ilw4.jpg

zincirlerimi yağlarken gelen sesten anladık ki zincirler biraz gevşemiş. abdullah abiyi aradım, beni o halde göndermeyecek. şahin motora vardık, zincirim gerildi. yola çıkmadan önce benzinlerimizi alıp lastiklerin havasını kontrol etmeyi de ihmal etmiyoruz.
tumblr_m1uvxu9VXG1r9ilw4.jpg

bizim cankurtarandaki yerimize vardık. kulübe yerinde duruyormuş, ne zamandır gelmemiştim buralara..
arkamızdaki manzara süper. hafiften yağmur atıyor umursamıyoruz. emir gökyüzüne bakıp "tam enduroluk hava diyor". havamızdayız, dolaşmaya devam.
tumblr_m1uvybGHAf1r9ilw4.jpg

buralarda haritadaki güzergahın dışına çıkıyoruz. yol çok bozuk, bildiğin bataklık. bazı yerlerde öyle derin teker izleri oluşmuş ki yol almak mümkün değil, tarlalardan geçiyoruz biz de.
tumblr_m1uvyj35Ig1r9ilw4.jpg

yolumuzu dere kesiyor. karşıda ise yol yok, sadece sürülmüş tarla var. acaba dereyi aşıp tarlada kros mu yapsak?
tumblr_m1uvyxc89q1r9ilw4.jpg

enerjimizi sonraya saklayıp başka yerler keşfetmek için buradan çıkıyoruz. yağmur biraz hızlanınca yağmurluğu üstüme geçirdim. somurttuğuma bakmayın, emirle keyfimiz gayet yerinde
tumblr_m1uvzbxV3W1r9ilw4.jpg

görülmeye değer şeyler daima toprak yolların sonundadır. bu manzara da bizim nasibimizmiş. bilirsiniz ki öyle tek kareyle anlatılamaz, solumak lazım o atmosferi.
tumblr_m1uvzjcaHX1r9ilw4.jpg

iste burası bizim asıl güzergahımız olan yoldu. bir dağ yolu için gayet iyi, virajlardaki eğimler düzgün, yarma şevleri yeterli. bir mühendis olarak iyi puan verdim : )
tumblr_m1uvzwW4el1r9ilw4.jpg

bu da yolun devamı. başımıza geleceklerden habersiz yolun hep böyle devam edeceğini sanıyoruz. ama daha vaktimiz var, üssümüze (kulübeye) geri dönüyoruz. acıktık.. (buralardan tekrar geçeceğimiz için ağaçlara izimizi bırakmak şarttı. sıkıştığımızdan değil yani. :dans: neyse doğa bizi tolere edecektir)
tumblr_m1uw08Kfsm1r9ilw4.jpg

devam edecek..

evet kulübeye geri döndük. tesis teşkilat tamam ama birşey eksik. yiyecek bişeyler.
tumblr_m1uw0mwUY51r9ilw4.jpg

doğrudan cankurtaran köyüne doğru yola çıkıyoruz ve sucuk ekmeği kapıyoruz.
tumblr_m1uw0xZkV71r9ilw4.jpg

saat 2 buçuk. bu fotoğraftan sonrası çok güzeldi. ama her mutlu son gibi bu yemek faslı da hemen bitti. kanımız ısındı, yeni maceralara hazırız.
tumblr_m1uw1913Nr1r9ilw4.jpg

kulübenin arkasında kalan dereden geçmeyi düşünüyoruz.
ben: ne dersin geçer miyiz?
emir: ben geçerim
ben: sen geçersen ben zaten geçerim : D

geçmek düşündüğümüzden de zor oldu. ilk tecrübemizdi yavaş yavaş girdik suya. derenin içindeki taşların altında çakıllı tabaka vardı ki teker döndükçe daha da derine batıyordu. sudan çıktıktan sonra toprak zemini de tırmanmak gerekiyor, teker boşa dönüyor. ittire kaktıra bir şekilde çıktık. (sonraki tecrübemizi düşünürsem gayet kolay geçtik aslında burayı. ama işte başımıza geleceklerden habersiz olmanın verdiği dayanılmaz hafiflik.. : )
tumblr_m1uw1p21r01r9ilw4.jpg

ödülümüz bu. deliler gibi sürüyoruz tarlayı, müthiş zevkli...
gaza gelip önümü kaldırdım ama yorulmuşum elimin ayarı kalmamış. gazı açmamla ön tekerle göz göze gelmem bir oldu. motor altımdan aştı ama gidonlar hala bende, ayaktayım. bir süre ön tekerle birbirimize baktık, sonra yavaşça kenara bıraktım.
emir de arka tekeri attırarak dönme çalışmaları yaparken yatırdı motoru. neyse ki helva gibi yumuşak toprak. ben yetişene kadar bmwyi kendisi kaldırdı bile.
tumblr_m1v7b2Hmhf1r9ilw4.jpg

geri dönüyoruz, artık güzergahımıza sadık kalıp yola koyulmalı. saat 4buçuk olmuş.
tumblr_m1v1b8YvCd1r9ilw4.jpg

daha önce işaret bıraktığımız manzarayı selamladık yolumuza devam ediyoruz derken.. kar yağışı sonrası kırılmış bir ağaç. dalı çekmemiz çok zor olduğundan en azından ağacın üzerinden geçeceğimiz ortamı hazırlıyorum. lakin geçmek pek de kolay olmadı, tecrübe meselesi bu işler.

bu ağacı geçtikten sonra 100 mt ileride karşımızda yine başka bir ağaç yatıyordu. ama onu yoldan çekmek mümkündü, uğraştırmadı bizi.
tumblr_m1uw21jVKf1r9ilw4.jpg

burada biraz soluklanıyoruz. aşağıdaki derenin suyu çok berrak değildi ama bu başka, eriyen kar sularından kana kana içiyoruz.
tumblr_m1uw2fhvld1r9ilw4.jpg

yarığın gerisi fotoğrafta gözükmüyor ama buradan itibaren normal araç yola devam edemez. atv ve motosikletler için maceraya devam..
tumblr_m1uwczuwUn1r9ilw4.jpg

yolumuza güzel güzel kıvrımlı yollardan keyifle devam ediyorduk ki yol bitti. gelen taşkınlar resmen yolu kesmiş yemiş bitirmişti, ani frenle durduk ve sadece öylece baktık karşı yola.
tumblr_m1uwenLw0L1r9ilw4.jpg

geri dönmek ise artık keyiften çok işkence olacak.
tumblr_m1uwfh9H2h1r9ilw4.jpg

fotoğrafta emirin durduğu yerden geçersek arkada nispeten daha düz alandan dereyi geçme şansımız var. şans değil mecburuz geçmeye, buyrun hard enduroya.. emirin tam olarak ayak bastığı yerden geçmeli tekerlerimiz, çünkü alt tarafını dere suları oymuş. dikkatlice geçip derenin önünde konuşlanıyoruz. burasının sorun çıkaracağını düşünmüş olmalıyız ki fotoğraf makinasını bir köşeye koyup video kaydını açtık. tabi kamera bizim kadar dayanıklı değildi hafızası doldu 15 dk sonra. ben ise yarım saattir çıkamıyorum dereden. emirin de yardımıyla bir şekilde çıktım ama ıslanmadık yerimiz kalmadı. kolumuzu oynatacak gücümüz kalmadı. dereye girme sırası emirde, allahtan o daha rahat çıktı. burada yarım saat kadar dinlenip güç topladık, terimizi soğuttuk.
tumblr_m1uwgxf5es1r9ilw4.jpg

burası cankurtaran yoluna bağlanıyor. bu sular da hemen yukarıdaki çeşmeden akıyor. zeminin çok gevşek olmasına rağmen bu pis sulara botumu değdirmemek için özenle geçtim buradan. bu fotoğrafı koymayı istemedim estetik olmadığı için ama bu çöpler bizim malesef, bu ayıp bizim. yukarıda denizliyi antalyaya bağlayan ana yol var, araçlar yolcular için hayrına çeşme var ve malesef civarında çöpler, pis atıklar.. insanoğlunun doğaya hiç saygısı yok..

tumblr_m1uwknwqYH1r9ilw4.jpg

cankurtaran manzarası ve manzarayı bozan birkaç çöp.. artık denizliye doğru yol alabiliriz. bu gezi harika bir deneyimdi bizim için. sayımızı arttırıp buralara tekrar gelmek isteriz
tumblr_m1uwmoCjJX1r9ilw4.jpg

bunlar da birkaç artistik foto olsun..

tumblr_m1uwnpyvE51r9ilw4.jpg

tumblr_m1uwockU4F1r9ilw4.jpg

tumblr_m1uwpl6Nmm1r9ilw4.jpg

tumblr_m1uwozaMTC1r9ilw4.jpg

iki efnase motorun buluşmasından çok güzel bir gezi ortaya çıkmış...

honaz'ın yamaçlarında kızıl toprak üstünde yol almak eminim çok zevklidir. iyi eğlenceler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar