- Konu Yazar
KİLİS'te denetim yapan trafik polislerinden kaçmak isteyen ehliyetsiz sürücü 16 yaşındaki Ö.K., kontrolünü kaybedince görevli ekiplerin içine daldı. Trafik polisi 33 yaşındaki Alaeddin Eryılmaz’a çarparak ağır yaralanmasına neden olan Ö.K., gözaltına alınırken, kaza denetimi görüntüleyen polis kamerasıyla olduğu gibi kaydedildi.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, dün akşam Cumhuriyet Caddesi Kız Meslek Lisesi önünde araçlar üzerinde denetim yapmaya başladı. Bu sırada gelen ve ehliyetsiz Ö.K., yönetimindeki 79 AT 114 plakalı motosikletle, kaçmak isterken denetim yapan polislerin arasına daldı. Kontrolden çıkan motosiklet, denetim yapan trafik polisi Alaeddin Eryılmaz’a çarptı. Ortalık bir anda karışırken Ö.K. denetim yapan diğer polisler tarafından yakalandı. Ağır yaralanan polise tesadüfen olay yerinde bulunan Kilis Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ahmet Bulut, ilk müdahaleyi yapıp, kendi otomobiliyle hastaneye götürdü. Vücudunda bir çok kemiğinin kırıldığı anlaşılan polis, Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Kaza, trafik denetimini görüntüleyen polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi.
Kilis Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralı polis hakkında bilgi alan Emniyet Müdür Vekili Ali Haydar Tanfer, kentte çok sayıda ehliyetsiz sürücünün motosiklet kullandığını, bunlara karşı denetimlerinin aralıksız süreceğini söyledi. Tanfer, her denetiminde 150'ye yakın ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücünün mahkemeye sevk edildiğini bildirdi.