Hayatında kaç kere Nietzsche okudun da burda sağa sola sıkıyorsun anlamıyorum.Kaç kere Müslümanlık dışında bir şeyi merak edip araştırıp okudun.%99 değil %199'u müslüman olsun bu millet UYUTULUYOR.Cevabını verdiğini zannettiğin şey sadece tezime bir kanıt.Bu kadar basit bu olay.
Kaldı ki siz ve sizin gibi basit,dar düşünenler yüzünden bulunduğumuz durumdayız şu an.Hiç düşündün mü hükümetin neden burda olduğunu ve neden burada kalacağını.Nasıl yaptığını hiç düşündün mü ? Yani o örümcek beyinleri güzelce yönetip kullanabiliyorlar.
Defne Joy'a hayranlık falan değil bizim söylediğimiz.Senin bir kere inandığın şeyin tam olarak da söylediği şeye, ölmüş insanın arkasından konuşmaya, karşı geliyorsun ve bunu anlatmaya çalışıyorduk.Ama anlamamakta ısrar edenler olduğunu görmek üzücü.
Kafasını kumun altına sokan kim acaba ? Lütfen yazdıklarınızı bir kez daha okuyun, rica ediyorum...
argumentum ad homineme geçiyorsun. .
Utan sen, en azından benim gibi düşünenler Haçlı Seferi/Holokost/11 Eylül gibi olaylara karışmadılar hiç :wiinkk:
Ben konu dahilinde gıybetin ne olduğunu hatırlatan bir mesaj yazıyorum, sen doğrudan argumentum ad homineme geçiyorsun. Fikrime değil, bana saydırıyorsun. Sana laf ettim mi, dinine laf ettim mi, inancınla dalga geçtim mi? Seninle aynı şekilde düşünmediğim için utanılacak bir insanım, öyle mi? Hıristiyan olsaydım, yahudi olaydım, budist olsaydım utanılacak adam olurdum değil mi?
Bazen sinirlensem de olgunlaşamamış insanlarla kavga eme huyumdan vazgeçiyorum.
yüzde 99u müslüman olan bir forumda bu tarz konuşma bence yanlış olur
supermanda dünyayı kurtarıyor ama ne zekat ne namaz hak getire...
ne yapalım dünyayı kurtarmasına engel mi olalım...
Neden? Toplumun yüzde kaçının ne olduğu, doğru düşündüğünü söylemeyi neden yanlış kılsın?
Azınlıkta kalan susup oturmak zorunda mı?
Adamın söylediklerinde hakaret yok, nefret yok, şiddet yok... Neyi yanlış söylemiş?
Ateist olması mı hata? Ya da isteyen ateist olsun yeter ki açıklamasın mı?
Nasıl bir mantık bu yahu?
Şimdi Avrupa özentisi de olduk ya, hadi hayırlısı.O savunulan, Dünya'ya hükmetmiş Osmanlı'mız var ya, hiç düşündünüz mü kaç tane insanın canını almış ? Kaç tane devleti yok etmiş? İlkokulda verilen, "Osmanlı çok büyüktü çok iyiydi çok merhametliydi" gibisinden laflara hala inanıyoruz.Değildi abi.O kadar sütten çıkmış ak kaşık değildi Osmanlı.Neden hala milliyetçilik duygularımız kabarıyor ki ? Eleştirdiğimizde, geçmişten hataları görüp dikkatli davrandığımızda doğruya ulaşabiliriz.Nedir bu eleştiriye karşılık ?
Yahu daha ne olması gerekiyor ki ? O sokaklarını mok götüren ülkeler şu an her yönden üstün.Keşke bizim sokaklarımızı da bir zamanlar bizim sokaklarımızı da mok götürseydi de şu an o pozisyonda olsaydık.
Saygı çerçevelerini aşmadan bu tartışma devam edecekse, ben keyif alıyorum.Herkes tezleri sunar, kaynaklarını belirtir,fikirlerini söyler.Medeniyetin en önemli şartlarından birisi de budur.Ama eğer insanları özellikle inançlarından dolayı yargılamak, hakaret etmek seviyesiz bir davranış biçimi.Benim için ister ateist olsun ister kuşa inansın, eğer gerçekten mantıklı düşünüyorsa hiç bir sorun yok.Bu konuda özellikle fikirlerini düzgün bir dille belirten Khutuck'e yapılan sert yorumlara karşıyım.O da bir insan, hem de bana göre büyük bir çoğunluktan daha mantıklı, sorgulayıcı ve düşünebilen bir insan...
katılıyorum dostum tartışalım.Ktuhuck nicli arkadaşa özelden mesaj attım zaten konuyu baştan tartarak okudum ve gerekeni özelden söyledim.
Osmanlı gittiği yerlerde onlarda kan akıttı can aldı diyorsun.
peki neden Osmanlının hüküm sürdüğü yerlerde halen insanlar osmanlıyı arıyor neden hala onlara saygı duyuyorlar bugün bir BOSNA HERSEK e gidin halen osmanlı hayranlığı vardır türklere osmanlı torunu olarak baktıkları için onlara başka bir gözle bakarlar.
Osmanlı gittiği yerlerde adaleti sağlamadımı..Osmanlı fethettiği hangi yerde kilise kapatmış yada sivil halka zarar vermiş.ÇAN da Ötmüş EZAN da dinmemiş:cat:
Şimdi Avrupa özentisi de olduk ya, hadi hayırlısı.O savunulan, Dünya'ya hükmetmiş Osmanlı'mız var ya, hiç düşündünüz mü kaç tane insanın canını almış ? Kaç tane devleti yok etmiş? İlkokulda verilen, "Osmanlı çok büyüktü çok iyiydi çok merhametliydi" gibisinden laflara hala inanıyoruz.Değildi abi.O kadar sütten çıkmış ak kaşık değildi Osmanlı.Neden hala milliyetçilik duygularımız kabarıyor ki ? Eleştirdiğimizde, geçmişten hataları görüp dikkatli davrandığımızda doğruya ulaşabiliriz.Nedir bu eleştiriye karşılık ?
Yahu daha ne olması gerekiyor ki ? O sokaklarını mok götüren ülkeler şu an her yönden üstün.Keşke bizim sokaklarımızı da bir zamanlar bizim sokaklarımızı da mok götürseydi de şu an o pozisyonda olsaydık.
Saygı çerçevelerini aşmadan bu tartışma devam edecekse, ben keyif alıyorum.Herkes tezleri sunar, kaynaklarını belirtir,fikirlerini söyler.Medeniyetin en önemli şartlarından birisi de budur.Ama eğer insanları özellikle inançlarından dolayı yargılamak, hakaret etmek seviyesiz bir davranış biçimi.Benim için ister ateist olsun ister kuşa inansın, eğer gerçekten mantıklı düşünüyorsa hiç bir sorun yok.Bu konuda özellikle fikirlerini düzgün bir dille belirten Khutuck'e yapılan sert yorumlara karşıyım.O da bir insan, hem de bana göre büyük bir çoğunluktan daha mantıklı, sorgulayıcı ve düşünebilen bir insan...
Emin misin?
Osmanlı'nın elde tuttuğu Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan, Irak, Suriye, Kıbrıs şu an bizim en azılı düşmanlarımız değil mi?
Osmanlı döneminde dinler ve milletler eşit değildi. Osmanlı topraklarında yaşayan gayrımüslimler müslümanlara kıyasla çok daha ağır vergiler ödüyorlardı. örneğin 17. yüzyıla dek hıristiyan tebaa "devşirme" sistemi dahilinde çocuklarını vergi olarak veriyordu.
Adalet sistemi bölük pörçüktü. Müslümanların, hıristiyanların, yahudilerin, ermenilerin adalet sistemleri ayrıydı. Hukuki açıdan müslümanlar öncelikliydi.
Osmanlı ilk döneminde mezhepler arasında ayrım yapmıyordu. Yavuz Sultan Selim döneminde Türk aleviler İran şahı İsmail'e sempatizan oldukları için katliama uğradılar. Osmanlı Yavuz sonrasında sünni-hanefi bir imparatorluk olmuştur. Aleviler ve şiiler gibi diğer islam mezhepleri, başka dinlere kıyasla baskı altında kalmıştır.
Tabii aynı dönemde Avrupa'da gerçekleşen din savaşlarına kıyasla Osmanlı yaşaması çok daha rahat bir ülkeydi, ancak Orta Asya Türk devletleriyle kıyaslarsak Osmanlı dinler üzerinde aşırı baskıcı bile sayılabilir.
Özetle Osmanlı topraklarında çan ötmüştür, ancak bedavaya olmamıştır.
Ek: Konudan iyi uzaklaşmışım.
Kıyamet kopacak, yakında şu saçma tartışmalar son bulacak.
Gereksiz tüketmesin kimse kendini. Herkes kendi işine baksın. Anlamak istemeyene kimse bir şey anlatamaz, hele ki şu forum köşelerinde. Kendini kandırmaya devam edenlere ne kadar yardım etmek istesek de bazılarının kalpleri günahlarından dolayı mühürlenmiştir. Onlar tövbe etmedikçe gökten kitap kafalarına düşse, meleklerin yeryüzüne inip secde ettiklerini görseler bile inanacak değildirler.