Defne Joy Foster evinde ölü bulundu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Motosikleti
Forza250-cygnusL
1) Ölen kişinin arkasından kötü konuşulmaz.

2) Ölen kişi herkesin öğrenmiş olduğu bir takım yanlışlar yaparak ölmüşse yaptıklarının kötü olduğunu da söylemek gerekir.

3) Forumda salyalar saçan bazı cahil yaratıklardan çok daha iyi bir insan olduğu kesin.

:cat::cat::cat::cat::cat:

Boşa yorulma....
Taaa en başından beri anlatmaya çalışıyoruz..... :wiinkk::wiinkk:

Herkesin vebali kendi boynuna.... :cat::cat::cat:

Anlatmak zor hocam, çok zor.Dünya'da ülkeler 2 şekilde uyutuluyor, ilki spor, ikincisi din.Tartışmaya lüzum bile yok.Anlamayan anlamasın, nasılsa büyük müslümanlar(!) ya...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Siz müslümansınız, Türksünüz öyle mi? İslamda ve Türk kültüründe ölenin arkasından dümdüz gitmek, ahlaksız namussuz diye laf etmek var mı? Müslüman geçinip gıybetin alasını yapıyorsunuz, bir ateist olarak ben utanıyorum sizin gibi müslümanlardan! İmanınıza saydıran müslüman bile değil, oturun bir düşünün "ölenin arkasından namussuz demek islama uygun mu" diye! Önce insan olun, Türklüğünüz kusur kalsın.

Kutucuk bey benim yaptığım gıybet veya arkasından konuşmak değil.Defne'nin yaptığı saçma sapan dansları izleme ihtiyacı hissetmedim ama bir zamanlar yaptığı bir program vardı.Sokakta insanlarla ropartaj yapıp sorular falan sorardı.Eşimle beraber oturup " ne çatlak bi kız bu ya" deyip izleyip gülerdik.Ölüm haberi duyulunca her gün takip ettiğim internet haberlerinden kendi haberlerini de merak edip okudum.Benim konuştuklarım dedikodu değil polis tutanaklarında bahsedilen o bekar erkekle duygusal yakınlaşma konusu ve güvenlik kamerası görüntülerindeki çocuklu kadının başka erkekle sarmaş dolaş halleri.Ateistsen kendine ateistsin.Ben de zaten ateistten müslümanlık dersi alacak değilim.Müslümanlara ikiyüzlü dersiniz ama işinize gelmedi mi ikiyüzlünün kralı sizsiniz.Polis tutanaklarından bahsediyoruz gıybet yapıyosun müslümanlığa ters diyosun.Bana müslümanlık dersi vermeye kalkıyosun.Bi gün içine saklandığın o kutudan çıkıp etrafına bakarsan bu evrenin bir efendisi olduğunu anlarsın.Ona itaat edip huzura kavuşursun.Ben aile kavramına vurgu yaptım ama ateistler için böyle kavramların da önemi yoktur.Seninle boşuna konuşmaya gerek yok.Sen anlamazsın.

Anlatmak zor hocam, çok zor.Dünya'da ülkeler 2 şekilde uyutuluyor, ilki spor, ikincisi din.Tartışmaya lüzum bile yok.Anlamayan anlamasın, nasılsa büyük müslümanlar(!) ya...

Ortalığı ateistler sardı.Büyük müslüman küçük müslüman yoktur.Asıl uyumak bu dünyanın bir sınav dünyası olduğunu unutup boşa vakit harcamaktır.Uyanık ülkeleri de gördük.Rusya gibi cami kilise ne varsa yıkan dinsiz kitapsız bi devletin okumuş doktor olmuş kızları şimdi Türkiyede 3 kuruşa fahişelik yapıyo.Dinsizliğin sonu odur işte.Görün de ibret alın.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Amonra,
polis tutanaklarinda Defne'nin konuyla ilgili ifadesi varmi?
3. sahisarin verdigi ifadenin dogru oldugunu nereden biliyorsun?
Bir adamin, soyledigi -ki belki de kendini kurtamak için söyledi-ifadeye dayanarak nasil yargida bulunabiliyorsun?
Beki de o kiz o aksam o eve silah zoruyla götürüldü.
Bunun böyle olmadigina dair bir kanitin var mi?
Nasil bu kadar rahatça giybet edebiliyorsunuz ben anlamiyorum!!!
Allah'tan da mi korkunuz yok?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Amonra,
polis tutanaklarinda Defne'nin konuyla ilgili ifadesi varmi?
3. sahisarin verdigi ifadenin dogru oldugunu nereden biliyorsun?
Bir adamin, soyledigi -ki belki de kendini kurtamak için söyledi-ifadeye dayanarak nasil yargida bulunabiliyorsun?
Beki de o kiz o aksam o eve silah zoruyla götürüldü.
Bunun böyle olmadigina dair bir kanitin var mi?
Nasil bu kadar rahatça giybet edebiliyorsunuz ben anlamiyorum!!!
Allah'tan da mi korkunuz yok?

Siz haklısınız.Çok utanç duyuyorum yazdıklarımdan.Kesin kafasına silah dayayıp götürmüştür eve o çakal.Kafeden sarmaş dolaş çıkarkenki güvenlik kamerası görüntüsüne dikkat etmedim ama büyük ihtimal o kadar insanın içinde kafasına silah dayamıştır mutlaka.Yoksa defne hayatta sarılmazdı.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Siz haklısınız.Çok utanç duyuyorum yazdıklarımdan.Kesin kafasına silah dayayıp götürmüştür eve o çakal.Kafeden sarmaş dolaş çıkarkenki güvenlik kamerası görüntüsüne dikkat etmedim ama büyük ihtimal o kadar insanın içinde kafasına silah dayamıştır mutlaka.Yoksa defne hayatta sarılmazdı.

Ben hesap sormadim kardes.
Hesabi vereceginiz merci benden çok öte.
Düsünün diye yazdim.
Gerisi sizin bileceginiz is.
O hesap illa görülecek.
Kaçis yok.

Ben giybetten bahsettim.
Yazdiklariniz dogruysa giybet oluyor, hesabi çok agir.
Yazdiklariniz yalansa, iftira oluyor.
Onun hesabi giybetten de çok agir.

Dedigim gibi.
Hesap mercii ben degilim.
Hatirlattim sadece.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Pardon ya kusura bakmayın ya.Bi an kendimi Türkiyede sandım.Müslüman ve aile değerlerine sahip çıkan bi ülke sandım.O yüzden fikrimi beyan edeyim dedim.Burası başka bi ülke olmalı.Atalarından kanuni Sultan Süleymanın fransaya mektup yazarak "“Ben ki, kırk sekiz krallığın hakanı Kanuni Sultan Süleyman Han'ım. Sefirimden aldığım rapora göre, memleketinizde dans adı altında kadın erkek birbirine sarılmak suretiyle insanlar arasında oyun oynanmakta olduğunu işitmiş bulunmaktayım.Hemhudut olmaklığımız dolayısıyle, iş bu rezaletin memleketime de sirayeti ihtimali müvacehesinde Name-i Hümayunum elinize ulaştığından itibaren derhal son verilmediği takdirde, bizzat Ordu-yu Hümayunumla gelip men'e muktedirim!..”diyerek fransaya dansı yasaklattırdığı ülke olamaz.Defne gibi dans edenlerin arkasından konuşulmaz bu ülkede.Aslında ben türkçe yazdığımı sanıyorum ama başka bir dil galiba.Hatlar karışmış olmalı.Hiç bu ülkede evli çocuklu bi kadının kafeden başka bi erkekle sarmaş dolaş çıkıp evine gitmesi ayıp sayılır mı?Özgürlükler ülkesinde milletin ne yaptığından sanane.Türkiye mi burası.İngilterede leydi dayana sevgilisiyle arabanın içinde ölünce kimse ayıplamadı.Ancak Türkiyede ayıplanır böyle şeyler.Neyse siz takılın.Ruhunu şad edin defnenin.Ben fransız kaldım konuya.

Son düzenleme:
Vay be korktugum gibi konu korkunc yerlere gelmis.. :silent:
Hincal Uluc un yazisini bile begenen olmus.. :pr:

Su aklima geldi..

[YT]5xvTmsYR5D4[/YT]

arkadaş bu ülkede çok büyük sorunlar varken sokakta çocuklar öldürülürken millet açlıktan kıvrılırken ülkemin hertarafı yabancılara satılırken dağlarda kardeş kardeşi öldürürken gariban askerlerin ölüm haberi 45 saniye yayınlanırken bu kadının hakkında bu kadar uzun süre ve bukadar seviyesizce tartışanları çok büyük bir utançla kınıyorum bu mudur yani işiniz gücünüz yok mu sizin bu kadın hanginize ne şekil fayda sağlıyorda bunu bu kadar uzun süredir tartışıyorsunuz
Atatürk'ün ülkeyi emanet ettiği gençlere bi bakın mezarında kemikleri sızlıyordur

Tar-ı cehalet ruhlara işlemiş artık. Çözüm eğitimin ötesine geçmiş.

Tar-ı cehalet ruhlara işlemiş artık. Çözüm eğitimin ötesine geçmiş.

Kesinlikle.Bir de tanımaz etmez ateist yaptı ya herkesi.Sanane arkadaşım kim neye inanıyorsa inansın.Ben halen o cahil kafanızın sizden sonraki bir kaç nesle daha geçeceğini düşünüyorum ve işte bu ülkeyle ilgili umutlarım gittikçe kayboluyor...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kesinlikle.Bir de tanımaz etmez ateist yaptı ya herkesi.Sanane arkadaşım kim neye inanıyorsa inansın.Ben halen o cahil kafanızın sizden sonraki bir kaç nesle daha geçeceğini düşünüyorum ve işte bu ülkeyle ilgili umutlarım gittikçe kayboluyor...

Tabi canım kocasını boynuzladığı kamera görüntüleriyle polis raporlarıyla ispatlanmış bi kadının yediği haltı açıkça söylemek cehalet.%99'u müslüman olan ülkede din insanları uyutmak içindir diyenlere cevabını vermek cehalet.Ama defne joy fısıtıra hayranlık duymak ve ona laf söyletmemek,yaptığını hasır altı etmek modernlik oluyo dimi.Bide kalkmış gıybet mıybet diyerek bana müslümanlık dersi veriyosunuz.Siz ne anlarsınız gıybetten.Gözün gördüğü gıybet olmaz.Siz boşverin böyle müslümanlıkla ilgili terimleri.Siz gidin Nitche'den hiççiliği öğrenin.Allah yok , dünya yok , ağaçlar çiçekler yok.Aslında ben bile yokum.Herşey bi yanılsama.Ne güzel sokun kafanızı kumun altına hiç bişeyi görmeyin.

Hayatında kaç kere Nietzsche okudun da burda sağa sola sıkıyorsun anlamıyorum.Kaç kere Müslümanlık dışında bir şeyi merak edip araştırıp okudun.%99 değil %199'u müslüman olsun bu millet UYUTULUYOR.Cevabını verdiğini zannettiğin şey sadece tezime bir kanıt.Bu kadar basit bu olay.

Kaldı ki siz ve sizin gibi basit,dar düşünenler yüzünden bulunduğumuz durumdayız şu an.Hiç düşündün mü hükümetin neden burda olduğunu ve neden burada kalacağını.Nasıl yaptığını hiç düşündün mü ? Yani o örümcek beyinleri güzelce yönetip kullanabiliyorlar.

Defne Joy'a hayranlık falan değil bizim söylediğimiz.Senin bir kere inandığın şeyin tam olarak da söylediği şeye, ölmüş insanın arkasından konuşmaya, karşı geliyorsun ve bunu anlatmaya çalışıyorduk.Ama anlamamakta ısrar edenler olduğunu görmek üzücü.

Kafasını kumun altına sokan kim acaba ? Lütfen yazdıklarınızı bir kez daha okuyun, rica ediyorum...

Vay be korktugum gibi konu korkunc yerlere gelmis.. :silent:
Hincal Uluc un yazisini bile begenen olmus.. :pr:

Su aklima geldi..

[YT]5xvTmsYR5D4[/YT]

Mükemmel bir cevap vermiş, gerçekten helal olsun.
Erkek yeğenini savunmak için ölen birini batırması gerekmiş. Kendini bunu yapmak zorunda hissetmiş.
Ne de olsa erkek yapınca kerata oluyor, kadın ise her zaman şeydir işte, eee..

bu ülkede şehit haberi oldu.terör olayları oldu bu kadar konuşulmadı.türkiyeye bir çivi çakmamış defne joy için bu kadar kelimeler tükettik.

öldürülen mühendisleri bilim adamlarını konuşmadık.siyaset yüzünden öldürülen değerli şahsiyetleri dar ağacı uçuruluan yüzlerce günahsızı konuşmadık.

hala defne joyun davasını yapıyoruz.bırakın arkadaşlar artık..............

Türküm Gururluyum

Allaha şükür biz değiliz..yani ben ve ailem...Ne hırantız,,ne mırantız,,ne fıstır ne kıstır..
Önce Türk üz,,sonra müslümanız,,zaten gerisi tefferruat.Ben TÜRK üm.

1.) Bir millete mensup olmak; ırksal özellikli bir şey değildir sosyolojik açıdan.
2.) Ne kadar biliyorsunuz orta asya'dan genlerinizi? ( ayrıca ırkları keskin çizgilerle ayıramıyor birbirinden gen bilimi)
3.) Bir ırkın diğerlerine göre üstün olduğunu düşünmek başlı başına faşizmin dik alasıdır.
4.) Mazlumu savunmamak Türklük ve Müslümanlık değer yargılarınıza sığıyor mu?
5.) Belki de siz böyle düşünün diye öldürüldü hrant.

Gerçekten çok üzülüyorum sizin gibi düşünenleri gördükçe. Böyle maddeler halinde ukalalık yapıyorum ama inanın size bir şey göstermek değil amacım yani sizinle konuşmuyorum aslında. Fikri saçmalığı göstermek istedim muhtemel bir türk-arap-rum-ermeni-rus-çeçen ya da bir insan olarak sadece.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Atalarinizi bir sayin desem, dedenizin babasina kadar, hadi bilemediniz, dedenizin dedesine kadar sayabileceginiz sizler,Osmanli torunuyuz lafina nasil bu kadar siki sarilabiliyorsunuz ben anlamiyorum.
Eger hanedan ya da saray mensuplarindan birinin torunu degilseniz, dedenizin dedesinden öte gidemeyecek bir soy agaci çikaracaksiniz ama meydan bos, sallayin gitsin Osmanli torunuyuz diye.
:)

Bu ülkede sehit haberleri ilgi çekmiyor, Defne'nin ölüm haberi ilgi çekiyor.
Acaba neden?
Bu soruyu baskasina soracaginiza önce kendinize sorun.
Toplum bu çünkü.
Siz hala kafanizda kurguladiginiz bir toplumda yasadiginizi zannediyorsunuz.
Yok yuzde bilmem kaçi müslüman bir toplumda yasiyormusuz da yok, degerlerine bagli bir toplumda yasiyormusuz da, bla bla bla.
Hadiyin ordan!!!!!

Bir arkadasimiz, kendisine muslumanlik ögrettigimizden bahsetmis.
Biz kim, dinimizi ögretmek kim.
Konuyla ilgili ayet ve hadisler asagidadir.

Ey iman edenler! Çokça zan etmekten kaçınınız, şüphe yok ki, zannın bazısı günahtır ve birbirinizin kusurunu araştırmayınız ve bazınız, bazınızı gıybet etmeyiniz. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeği sever mi? -Bilâkis- onu çirkin görmüş olursunuz. Artık Allah'tan korkunuz, şüphe yok ki, Allah tevbeleri kabul edicidir, çok esirgeyicidir." (Kur'an, Hucurat/12)

"Hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalpten her biri bundan sorumludur. (Kur'an, İsra/36)

Muhammed Peygamber "Gıybet nedir bilir misiniz?" diye sordu. Yanında bulunanlar: "Allah ve onun elçisi daha iyi bilirler" dediler. "Gıybet, kardeşini onun hoşlanmadığı bir sıfat ile vasıflandırmaktır." buyurdu. "Kardeşimde söylediğim sıfat bulunuyorsa?" diye sorulduğunda: "Söylediğin sıfat eğer kardeşinde bulunuyorsa gıybet etmiş olursun, bulunmuyorsa iftira etmiş olursun." buyurdu. (Tirmizî)

Atalarinizi bir sayin desem, dedenizin babasina kadar, hadi bilemediniz, dedenizin dedesine kadar sayabileceginiz sizler,Osmanli torunuyuz lafina nasil bu kadar siki sarilabiliyorsunuz ben anlamiyorum.
Eger hanedan ya da saray mensuplarindan birinin torunu degilseniz, dedenizin dedesinden öte gidemeyecek bir soy agaci çikaracaksiniz ama meydan bos, sallayin gitsin Osmanli torunuyuz diye.
:)

Bu ülkede sehit haberleri ilgi çekmiyor, Defne'nin ölüm haberi ilgi çekiyor.
Acaba neden?
Bu soruyu baskasina soracaginiza önce kendinize sorun.
Toplum bu çünkü.
Siz hala kafanizda kurguladiginiz bir toplumda yasadiginizi zannediyorsunuz.
Yok yuzde bilmem kaçi müslüman bir toplumda yasiyormusuz da yok, degerlerine bagli bir toplumda yasiyormusuz da, bla bla bla.
Hadiyin ordan!!!!!

Bir arkadasimiz, kendisine muslumanlik ögrettigimizden bahsetmis.
Biz kim, dinimizi ögretmek kim.
Konuyla ilgili ayet ve hadisler asagidadir.

Ey iman edenler! Çokça zan etmekten kaçınınız, şüphe yok ki, zannın bazısı günahtır ve birbirinizin kusurunu araştırmayınız ve bazınız, bazınızı gıybet etmeyiniz. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeği sever mi? -Bilâkis- onu çirkin görmüş olursunuz. Artık Allah'tan korkunuz, şüphe yok ki, Allah tevbeleri kabul edicidir, çok esirgeyicidir." (Kur'an, Hucurat/12)

"Hakkında bilgi sahibi olmadığın bir şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve kalpten her biri bundan sorumludur. (Kur'an, İsra/36)

Muhammed Peygamber "Gıybet nedir bilir misiniz?" diye sordu. Yanında bulunanlar: "Allah ve onun elçisi daha iyi bilirler" dediler. "Gıybet, kardeşini onun hoşlanmadığı bir sıfat ile vasıflandırmaktır." buyurdu. "Kardeşimde söylediğim sıfat bulunuyorsa?" diye sorulduğunda: "Söylediğin sıfat eğer kardeşinde bulunuyorsa gıybet etmiş olursun, bulunmuyorsa iftira etmiş olursun." buyurdu. (Tirmizî)

yorumlarının bazılarına katılıyorum.ama uzun sürmesine gerek olmayan bi konu.ben şahsiyetin dinine yada yaşayış biçiminede herhangi bir yorum yapmadım zaten.belki bir çoğumuz osmanlı torunu olmayablir ama 200 yıl kadar önceki dedelerimin müderris olduğunu biliyorum.sorun osmanlı torunu olmak değil.Onların izlediği yolu takip etmektir onlara sahip çıkmaktır.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:10 ----------

Siz müslümansınız, Türksünüz öyle mi? İslamda ve Türk kültüründe ölenin arkasından dümdüz gitmek, ahlaksız namussuz diye laf etmek var mı? Müslüman geçinip gıybetin alasını yapıyorsunuz, bir ateist olarak ben utanıyorum sizin gibi müslümanlardan! İmanınıza saydıran müslüman bile değil, oturun bir düşünün "ölenin arkasından namussuz demek islama uygun mu" diye! Önce insan olun, Türklüğünüz kusur kalsın.

bende senin gibi ateistlerden utanıyorum.senin gibi geri Kafa düşünenlerden utanıyorum.bu kadar güzelliği nasıl göremeyenlerden utanıyorum:cat::cat::cat::cat:

bende senin gibi ateistlerden utanıyorum.senin gibi geri Kafa düşünenlerden utanıyorum.bu kadar güzelliği nasıl göremeyenlerden utanıyorum:cat::cat::cat::cat:

Utan sen, en azından benim gibi düşünenler Haçlı Seferi/Holokost/11 Eylül gibi olaylara karışmadılar hiç :wiinkk:

Ben konu dahilinde gıybetin ne olduğunu hatırlatan bir mesaj yazıyorum, sen doğrudan argumentum ad homineme geçiyorsun. Fikrime değil, bana saydırıyorsun. Sana laf ettim mi, dinine laf ettim mi, inancınla dalga geçtim mi? Seninle aynı şekilde düşünmediğim için utanılacak bir insanım, öyle mi? Hıristiyan olsaydım, yahudi olaydım, budist olsaydım utanılacak adam olurdum değil mi?

Bazen sinirlensem de olgunlaşamamış insanlarla kavga eme huyumdan vazgeçiyorum.

Şu hayatta, bir insanın ne kadar küçülebileceği ile ilgili yeterince örnek gördüğümü düşünürdüm hep... Sonra bu konuyu okudum ve ::eek:hmy::

Sağolsun buraya yazan ileri demokrat(!) şahsiyetler hatamı anlamamı sağladı, ufkumu genişletti. Teşekkürler.

Meraktan soruyorum, bu görüşlere katılan, olumlayan ya da masum bulan herkese... Herhangi biri hakkında "Umarım hayatını Müslüman olarak kaybetmemiştir!" yazsam ne düşünürdünüz? Ne hissederdiniz? Sizce bu bir nefret söylemi değilse, nedir?

Ne desem boş elbette, biliyorum. Yine de birşeyler söyleyemek isterim...

Diğer insanların, özellikle ölmüş olanların uçkurlarını karıştırarak tatmin olan sevgili dostlar. Yanlış adrese gelmişsiniz. Şimdi buradan dümdüz 27GB gidin. Orada "Türkiye Türklerindir!" sitesini bulacaksınız, kocaman tabelası var, kaçırmanız imkansız... Heh işte, oradan sağa dönün, İslami Cihad'ın sitesi ilerde sağdan 19uncu site. Orada sizin gibi düşünenlerle beraber istediğinize, istediğiniz kadar küfür edebilirsiniz, hem herkesin taktirini de kazanırsınız. Hadi hayırlı işler, iyi eğlenceler...

Not: Yine de yanlış anlaşılmak istemem. Burayı terkedin, gidin filan demek istemiyorum. "Sev ya da terket" sığlığından da hiç hazzetmem. Birlikte yaşamayı öğrenmek zorunda olduğumuza inanmışımdır her zaman. Yalnız rica edeceğim, inançlarınızı bana dikte etmeye çalışmayın. Nasıl biliyorsanız öyle yaşayın, lütfen diğer insanların yaşamlarına karışmayın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar