Defne Joy Foster evinde ölü bulundu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
29 Ocak 2011
Mesajlar
696
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hayatında kaç kere Nietzsche okudun da burda sağa sola sıkıyorsun anlamıyorum.Kaç kere Müslümanlık dışında bir şeyi merak edip araştırıp okudun.%99 değil %199'u müslüman olsun bu millet UYUTULUYOR.Cevabını verdiğini zannettiğin şey sadece tezime bir kanıt.Bu kadar basit bu olay.

Kaldı ki siz ve sizin gibi basit,dar düşünenler yüzünden bulunduğumuz durumdayız şu an.Hiç düşündün mü hükümetin neden burda olduğunu ve neden burada kalacağını.Nasıl yaptığını hiç düşündün mü ? Yani o örümcek beyinleri güzelce yönetip kullanabiliyorlar.

Defne Joy'a hayranlık falan değil bizim söylediğimiz.Senin bir kere inandığın şeyin tam olarak da söylediği şeye, ölmüş insanın arkasından konuşmaya, karşı geliyorsun ve bunu anlatmaya çalışıyorduk.Ama anlamamakta ısrar edenler olduğunu görmek üzücü.

Kafasını kumun altına sokan kim acaba ? Lütfen yazdıklarınızı bir kez daha okuyun, rica ediyorum...

Siz aşmışınız.Avrupa birliği sizi niye alsın.Siz avrupa birliğini alın.İzlettirdikleri diziler işe yaramış.Herkese herşey normal geliyo.Dar düşünen ben miyim siz misiniz?Binlerce yıllık geçmişini inkar edip son 50 yılda kendine empoze edilenlere inanan sizsiniz.Parlak olan kendi geçmişiyle kavgalı , geçmişi karanlık olanlara özentisiniz.Bizim atalarımız dev imparatorluklar , dünyanın en güzel şehirlerini inşa ederken Londranın sokaklarını m.ok götürüyodu.İngilizler ihtiyaçlarını bi lazımlığa giderip evlerinin camından sokağa fırlatıyolardı.O devirde londra sokaklarında yürümeye kalksanız kafanızdan aşşağıya bi lazımlık dolusu pislik inebilirmiş.Hatta istanbula gelen ingiliz heyeti Osmanlı zamanında bu pis huylarından dolayı istanbulun dışında bi mahalleye yerleştirilmiş.İrlandada insanlar açlıktan ölürken Osmanlının yaptığı insani yardımlarla kurtulabilmişler.İrlandada hala daha osmanlıya büyük saygı vardır.Biraz ufkunuzu genişletip daha uzakları görün.Kısa bir zaman aralığında takılıp kalmayın.Çok hayranlık beslediğiniz batı medeniyetlerinin bozuk aile yapısı nedeniyle giderek yaşlanan bi nüfusa sahip olduğunu ve geleceklerinin hiç parlak olmadığını anlayın.50 yıl gibi kısa bir zamanda bu gidişatla avrupadaki müslüman sayısının hristiyan sayısını geçeceğini bilin.Hem geçmişe hem de geleceğe olan daracık ufkunuzu genişletin.

Bu ülkede kendi diniyle , geçmişiyle , gelenek ve görenekleriyle kavgalı , dar düşünceli insanlar oldukça din bezirganları bundan daha çok beslenecek.Dinine , tarihine saldırılan millet nefretini kusmak için önüne sunulan tek seçeneği gerçek kurtarıcı sanıp oyla başına getirecek.Din bezirganlarının , soytarı şeyh , tarikat liderlerinin en çok beslendiği kuvvetlendiği nokta din düşmanlığıdır.Bunları başımıza getiren sizsiniz.Şimdi de şikayet etmeyin.Dünyada 14 tane imparatorluk kurmuş dünyanın en şanlı ve şerefli milletiyiz.
 
Katılım
25 Tem 2010
Mesajlar
65
Bu başlık açılırken hiç böyle olacağını düşünemezdim ama düşünmeliydim çünkü ölümün olduğu her yerde din vardır hele bu ölü gayri müslimse hele de Türkiye de yaşıyorsak hele de yıl 2011 se düşünmem gerekirdi hakikaten.
 
Katılım
22 Mar 2009
Mesajlar
1,434
Utan sen, en azından benim gibi düşünenler Haçlı Seferi/Holokost/11 Eylül gibi olaylara karışmadılar hiç :wiinkk:

Ben konu dahilinde gıybetin ne olduğunu hatırlatan bir mesaj yazıyorum, sen doğrudan argumentum ad homineme geçiyorsun. Fikrime değil, bana saydırıyorsun. Sana laf ettim mi, dinine laf ettim mi, inancınla dalga geçtim mi? Seninle aynı şekilde düşünmediğim için utanılacak bir insanım, öyle mi? Hıristiyan olsaydım, yahudi olaydım, budist olsaydım utanılacak adam olurdum değil mi?

Bazen sinirlensem de olgunlaşamamış insanlarla kavga eme huyumdan vazgeçiyorum.

öyle bir konuştun ki umarım diğer arkadaşlarda bozulmuştur.seninde benmde konuşma tarzım yanlış oldu yüzde 99u müslüman olan bir forumda bu tarz konuşma bence yanlış olur
 
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,123
yüzde 99u müslüman olan bir forumda bu tarz konuşma bence yanlış olur

Neden? Toplumun yüzde kaçının ne olduğu, doğru düşündüğünü söylemeyi neden yanlış kılsın?

Azınlıkta kalan susup oturmak zorunda mı?

Adamın söylediklerinde hakaret yok, nefret yok, şiddet yok... Neyi yanlış söylemiş?

Ateist olması mı hata? Ya da isteyen ateist olsun yeter ki açıklamasın mı?

Nasıl bir mantık bu yahu?
 
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
3,088
supermanda dünyayı kurtarıyor ama ne zekat ne namaz hak getire...
ne yapalım dünyayı kurtarmasına engel mi olalım...
 
Katılım
22 Mar 2009
Mesajlar
1,434
Neden? Toplumun yüzde kaçının ne olduğu, doğru düşündüğünü söylemeyi neden yanlış kılsın?

Azınlıkta kalan susup oturmak zorunda mı?

Adamın söylediklerinde hakaret yok, nefret yok, şiddet yok... Neyi yanlış söylemiş?

Ateist olması mı hata? Ya da isteyen ateist olsun yeter ki açıklamasın mı?

Nasıl bir mantık bu yahu?

ben açıklayamaz yada yapamaz diye bişey yazmadımherkez bellir bir saygı içinde kural içinde herşeyi yazabilir..o şekilde sizin gibi müslümanlardan utanıyorum demesi bence yanlış sizi bilemem arkadaş.
 

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
11,727
Konu kisilere saldirma boyutuna gelince amacindan sapiyor.
Bu sekilde isimize geleni kabul edip, gelmeyeni ret ederek bir yere varamayiz.

Yillrdir, bunyeye pompalanan bos laflara sarilarak, insanlara ne din, ne de tarih ögretebilirsiniz.

Topluma bir sey göstermek istiyorsaniz, bir yöne bakmasini saglamak istiyorsaniz,elinizde dogru doneler olacak.
Yoksa komik duruma dusersiniz.

Bakin artik kendini savunamayacak durumda olan bir kizcagizi savundugumuz için, tarihimizden utanan din düsmanlari olarak nitelendiriliverdik.

Konuyla ilgisi var mi?
Yok!!!!:silent:

Olsun laf sokacaz ya, vatan-millet-Sakarya diye daldiniz mi olaya her sey bitiyor nasilsa.

Geçmise elestiri yapmak, geçmisten utanmak degildir.
Bakin arkadasimiz ne guzel saf saf yazmis.:)

Bizim atalarımız dev imparatorluklar , dünyanın en güzel şehirlerini inşa ederken Londranın sokaklarını m.ok götürüyodu.

Bizim elimizde ne var?
Gelismekte olan bir üke.
O ortaligi mok götüren imparatorluklara ne oldu?
Hala yerinde duruyor.
Bir suru imparatorluk kurup, batirmisiz.
En uzunu 600 sene kadar dayanabilmis.
Adamlar bin yildir, dunyaya hukmediyor, biz hala neredeyiz.

Bakin arkadasin iddiasina göre dunyanin en guzel sehirlerini insa etmisiz.
Osmanlinin kurdugu bir tek sehir adi verin bari de yazdiginiz havada kalmasin.
Biz nerede sehir insa etmisiz?
Yok öyle bir sehir.:)

Bir saptama yaparken, dogru dayanak bulamazsaniz, inandiginiz ve savundugunuz seyler komik hale gelir.

Biz yuzyillardan beri, toresi,gelenegi,hatta dini inanci farkli onlarca topluluktan olusan bir devlette yasiyoruz.
Bugün geldigimiz noktada ise ben çogunlugum, sen bana uyacaksin dayatmasini goruyoruz.
Olmaz.
Zaten olmuyor da......
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
16 Tem 2004
Mesajlar
1,465
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Zaten ölmüş gitmiş,,Nasıl öldüğüde aslında ailesini ilgilendirir..
Yalnız başlık yanlış..Evinde değil, yeni tanışıp barlarda buluştuğu orta yaşlı sayılabilecek bekar bir adamın evinde sebebi daha anlaşılamayan bir vaziyette ölmüştür..
Ölüm olayında zaten çok saçmalıklar ve çelişkiler vardır..Medya tarafından Didiklenmesinin en büyük sebebide budur..Bu olayada ortaya çıktığı zaman tabiki rezalet denir yani..

Deniz Baykal'ın ne suçu vardı garibin adamı şor ettiler..Gümlettiler..
Özellikle evli bir insan,hele bunlar şöhretliyse ,,göz önündeyse,, erkek olsun,,kadın olsun toplumun kabüllenmeyeceği ilişkiler yaşarsa olay patlak verdimi o kişi rezil olur..medya maymunu ederler.
 
Katılım
13 Mar 2010
Mesajlar
485
Şimdi Avrupa özentisi de olduk ya, hadi hayırlısı.O savunulan, Dünya'ya hükmetmiş Osmanlı'mız var ya, hiç düşündünüz mü kaç tane insanın canını almış ? Kaç tane devleti yok etmiş? İlkokulda verilen, "Osmanlı çok büyüktü çok iyiydi çok merhametliydi" gibisinden laflara hala inanıyoruz.Değildi abi.O kadar sütten çıkmış ak kaşık değildi Osmanlı.Neden hala milliyetçilik duygularımız kabarıyor ki ? Eleştirdiğimizde, geçmişten hataları görüp dikkatli davrandığımızda doğruya ulaşabiliriz.Nedir bu eleştiriye karşılık ?

Yahu daha ne olması gerekiyor ki ? O sokaklarını mok götüren ülkeler şu an her yönden üstün.Keşke bizim sokaklarımızı da bir zamanlar bizim sokaklarımızı da mok götürseydi de şu an o pozisyonda olsaydık.

Saygı çerçevelerini aşmadan bu tartışma devam edecekse, ben keyif alıyorum.Herkes tezleri sunar, kaynaklarını belirtir,fikirlerini söyler.Medeniyetin en önemli şartlarından birisi de budur.Ama eğer insanları özellikle inançlarından dolayı yargılamak, hakaret etmek seviyesiz bir davranış biçimi.Benim için ister ateist olsun ister kuşa inansın, eğer gerçekten mantıklı düşünüyorsa hiç bir sorun yok.Bu konuda özellikle fikirlerini düzgün bir dille belirten Khutuck'e yapılan sert yorumlara karşıyım.O da bir insan, hem de bana göre büyük bir çoğunluktan daha mantıklı, sorgulayıcı ve düşünebilen bir insan...
 
Katılım
22 Mar 2009
Mesajlar
1,434
Şimdi Avrupa özentisi de olduk ya, hadi hayırlısı.O savunulan, Dünya'ya hükmetmiş Osmanlı'mız var ya, hiç düşündünüz mü kaç tane insanın canını almış ? Kaç tane devleti yok etmiş? İlkokulda verilen, "Osmanlı çok büyüktü çok iyiydi çok merhametliydi" gibisinden laflara hala inanıyoruz.Değildi abi.O kadar sütten çıkmış ak kaşık değildi Osmanlı.Neden hala milliyetçilik duygularımız kabarıyor ki ? Eleştirdiğimizde, geçmişten hataları görüp dikkatli davrandığımızda doğruya ulaşabiliriz.Nedir bu eleştiriye karşılık ?

Yahu daha ne olması gerekiyor ki ? O sokaklarını mok götüren ülkeler şu an her yönden üstün.Keşke bizim sokaklarımızı da bir zamanlar bizim sokaklarımızı da mok götürseydi de şu an o pozisyonda olsaydık.

Saygı çerçevelerini aşmadan bu tartışma devam edecekse, ben keyif alıyorum.Herkes tezleri sunar, kaynaklarını belirtir,fikirlerini söyler.Medeniyetin en önemli şartlarından birisi de budur.Ama eğer insanları özellikle inançlarından dolayı yargılamak, hakaret etmek seviyesiz bir davranış biçimi.Benim için ister ateist olsun ister kuşa inansın, eğer gerçekten mantıklı düşünüyorsa hiç bir sorun yok.Bu konuda özellikle fikirlerini düzgün bir dille belirten Khutuck'e yapılan sert yorumlara karşıyım.O da bir insan, hem de bana göre büyük bir çoğunluktan daha mantıklı, sorgulayıcı ve düşünebilen bir insan...

katılıyorum dostum tartışalım.Ktuhuck nicli arkadaşa özelden mesaj attım zaten konuyu baştan tartarak okudum ve gerekeni özelden söyledim.

Osmanlı gittiği yerlerde onlarda kan akıttı can aldı diyorsun.
peki neden Osmanlının hüküm sürdüğü yerlerde halen insanlar osmanlıyı arıyor neden hala onlara saygı duyuyorlar bugün bir BOSNA HERSEK e gidin halen osmanlı hayranlığı vardır türklere osmanlı torunu olarak baktıkları için onlara başka bir gözle bakarlar.

Osmanlı gittiği yerlerde adaleti sağlamadımı..Osmanlı fethettiği hangi yerde kilise kapatmış yada sivil halka zarar vermiş.ÇAN da Ötmüş EZAN da dinmemiş:cat:
 
Katılım
10 Tem 2006
Mesajlar
20,993
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şunu anlamadım ben....

Kocasını savunuyor ve evli bir kadının başka bir erkekle olan ilişkisinden bahsediliyor..... Yani defne aşağılanıyor....

Kocasına ne demeli?....
O da bir müslüman Türk değil mi?....

Eee..
Karısı o evde adamla beraberken adam nerde?....
Karısını hiçmi aramaz sormaz?...


Yoksa o da başka bir evde başka bir çiçeği mi suluyordu?...... :silent:

Çok acaip milletiz.... Milletin şeyiyle ne kadar ilgiliymişiz meğer..... :pr::pr:

Acaba bu ilgi neden?....

Din olamaz......

Başka bir şey....

Hayatı işe git - eve gel senkronizasyonu içinde olan insanların , bu tarz eğlence hayatlarını seven ve gözönündeki insanlara (gizli) hayranlık duyup, yaşayamadığı şeylerin ezikliğinde olması olmasın?.... :p
 
Katılım
27 Ara 2005
Mesajlar
5,149
katılıyorum dostum tartışalım.Ktuhuck nicli arkadaşa özelden mesaj attım zaten konuyu baştan tartarak okudum ve gerekeni özelden söyledim.

Osmanlı gittiği yerlerde onlarda kan akıttı can aldı diyorsun.
peki neden Osmanlının hüküm sürdüğü yerlerde halen insanlar osmanlıyı arıyor neden hala onlara saygı duyuyorlar bugün bir BOSNA HERSEK e gidin halen osmanlı hayranlığı vardır türklere osmanlı torunu olarak baktıkları için onlara başka bir gözle bakarlar.

Osmanlı gittiği yerlerde adaleti sağlamadımı..Osmanlı fethettiği hangi yerde kilise kapatmış yada sivil halka zarar vermiş.ÇAN da Ötmüş EZAN da dinmemiş:cat:

Emin misin?

Osmanlı'nın elde tuttuğu Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan, Irak, Suriye, Kıbrıs şu an bizim en azılı düşmanlarımız değil mi?

Osmanlı döneminde dinler ve milletler eşit değildi. Osmanlı topraklarında yaşayan gayrımüslimler müslümanlara kıyasla çok daha ağır vergiler ödüyorlardı. örneğin 17. yüzyıla dek hıristiyan tebaa "devşirme" sistemi dahilinde çocuklarını vergi olarak veriyordu.

Adalet sistemi bölük pörçüktü. Müslümanların, hıristiyanların, yahudilerin, ermenilerin adalet sistemleri ayrıydı. Hukuki açıdan müslümanlar öncelikliydi.

Osmanlı ilk döneminde mezhepler arasında ayrım yapmıyordu. Yavuz Sultan Selim döneminde Türk aleviler İran şahı İsmail'e sempatizan oldukları için katliama uğradılar. Osmanlı Yavuz sonrasında sünni-hanefi bir imparatorluk olmuştur. Aleviler ve şiiler gibi diğer islam mezhepleri, başka dinlere kıyasla baskı altında kalmıştır.

Tabii aynı dönemde Avrupa'da gerçekleşen din savaşlarına kıyasla Osmanlı yaşaması çok daha rahat bir ülkeydi, ancak Orta Asya Türk devletleriyle kıyaslarsak Osmanlı dinler üzerinde aşırı baskıcı bile sayılabilir.

Özetle Osmanlı topraklarında çan ötmüştür, ancak bedavaya olmamıştır.

Ek: Konudan iyi uzaklaşmışım.
 
Katılım
8 Şub 2011
Mesajlar
138
Defne'nin eşi ilk kez konuştu

Ölümüyle tüm Türkiye’yi sarsan Defne Joy Foster’ın kocası İlker Yasin Solmaz ilk kez konuştu.

Defne Joy Foster'ın ardından herkes konuştu.. Bir tek o sustu.. Öyle şeyler yazıldı çizildi ki en sonunda o da patladı. Defne Joy Foster'ın eşi İlker Yasin Solmaz, Vatan Gazetesi'nden Gülşen Yüksel ve Özlem Ülkü'nün sorularını yanıtladı:

Bugün (Dün) Sevgililer Günü.. Bir planınız var mıydı?

Bugün (dün) sabah erkenden kalkıp ondan habersiz sürpriz yapacaktım. Onu hep şaşırtmışımdır ama bu defa daha çok şaşırtacaktım. Ona sürprizimi yine yapacağım. Çünkü o benim için ölmedi. Onu unutamam ki, silemem ki. Ben de onun mirası var, Can Kılıç'ım var.

Can Kılıç nasıl?

O çok iyi, keyfi yerinde. Etrafında bir sürü çocuk var, onlarla oynuyor. Pedagogolarla konuştuk zaten 3 yaş altı çocuklar hiçbir şey hatırlamazmış. 5 yaş altı ise flu hatırmış. Can Kılıç daha bebek. Anne sütten bile 2,5 ay önce kesilmişti.

Oğlunuza annesinin ölümünü nasıl anlatacaksınız?

İmanlı bir insan düzenin ne şekilde yürüdüğünü bildiği için anlayacaktır. Ölümün bir sırası yok, yaşı yok. Can Kılıç da iman sahibi bir çocuk olursa bunu kendi içinde çözecektir. Zamanı gelince onu karşıma alıp konuşacağım ölümü anlatacağım. "Bak oğlum insanlar zamanı gelince ölürler. Annenin de zamanı geldi ve öldü" diyeceğim. Ben bunu doğru anlatırsam o da "Allah zamanı geldi annemi aldı" diyecek. Ben doğru bir evlat yetiştireceğim, bundan şüphem yok.

Defne'nin ölü bulunduğu geceyle ilgili ihanet iması yapıldı..

Defne'yi gözümle görsem inanmam, karıma o kadar çok güvenirim anlayacağınız. Karımın namusuyla ilgili gramı bırakın zerre tanesi kadar şüphem yok. Defne kendini yaşayan doğal bir kızdı, neyse oydu.

O eve de ne şekilde, nasıl gittiğini sonuçta kimse bilmiyor...

Kesinlikle öyle, kimse bir şey bilmiyor. Ama ben karımı iyi tanıyorum ve biliyorum. Ben kamera arkasında çalışan bir insanım, Defne de önünde. O daha popülerdi. İkimizin de hiçbir zaman magazinel bir olayı olmadı. 5 yıllık ilişkimiz süresince işlerimizin olduğu vakitler hariç hep dip dibe olduk, birbirimize çok düşkündük. 10 dakika küs kalamazdık.

Size o gün arkadaşlarıyla eğlenceye gideceğini mesajla mı söylemişti?

Hayır telefonda konuştuk. Zaten o gün akşama kadar beraberdik. Ben onu bıraktım. Cilt bakımına gitti, ondan sonra da bunlar oldu.

Sonra sizi polisler aradı ve eşinizin öldüğünü söyledi...

Sabah bakıcının çığlığıyla uyandım, haberlerden gördüm. Polisi arayıp sordum "Doğru mu değil mi?" diye. O anı anlatacak kelime bulamıyorum. O anı anlatamamki, ancak bunu yaşayan bilir.

Bazı köşe yazarları "O an kimse Defne'nin kocasının yerinde olmak istemez. Düşünsenize karınız hiç tanımadığınız bir bekar erkeğin evinde ölü bulundu" diye bile yazdı..

Öyle bir durumda hiçbir şey umurumda değil. Ben oraya karım gerçekten öldü mü ölmedi mi diye gittim. Bekar erkeğin evinde ölü bulunmuş bunların hiçbiri umrumda değil. Çünkü ben karımı biliyorum. Ona sonuna kadar güveniyorum.

Kerem Altan'ın "Aramızda duygusal bir yakınlaşma oldu" sözü sizi ne kadar etkiledi?

O ifadede ne yazarsa yazsın benim için hiç önemi yok. Hiçbir şey bana gerçek gelmiyor.

"Defnem beni biliyor, o bana yeter"

Yanınızda genç bir kadınla bir kulüpten çıkarken görüntülenmeniz 'çapkınlık' olarak yansıtıldı.

Orası 'Mektup Bar' denilen bir türkü evi. Oraya kurulduğundan beri giderim, herkesle aile gibiyim. Türkü dinlemek için gittim ama dinleyemedim. 1,5 saat dışarıda sigara içtim, yarım saat içeride durabildim. Oraya hep aileler gelir. O yanımdakiler de 10-15 yıldır tanıdığım abla dediğim Gönül ablam.. Yanımdaki de onun kızı. Hep birlikte çıktık, taksiye yürüyorduk. Daha karımı kaybedeli 12 gün oldu ve böyle bir yakıştırmalar yapılıyor. Üzüldüm ama kendimden çok yanımdaki Gönül ablaya ve kızına üzüldüm. Onların başka bir hayatı var. Bu haberleri yapanları Allah'a havale ediyorum. Bir de alkol aldığımı yazmışlar. İçeride sadece bir bardak su içtim. Keşke bir alkol ölçer olsaydı da sudan başka bir şey içmediğim ortaya çıksaydı. Ama kimseye bir şey ispat etmek zorunda değilim. Beni Defnem biliyor ya o yeter.

Hatta sizin bu görüntünüzle ilgili internet yorumlarında 'Kocası Defne'nin intikamını alıyor" diye yazdılar.

İnsanların bu kadar vicdansız olmalarına bilip bilmeden yazmalarına üzülüyorum. Tabiri caiz ise bu insanların yatacak yeri yok. Defne'yi mezarında rahat uyutmuyorlar. 1 haftadır çektiğimizi bilen biliyor. İlla acıyı kameralar önünde mi yaşamalıyız. İlla maymunluk mu yapmamız gerekiyor insanları inandırmak için.

Hıncal Uluç'a dava açmayacak kadar eşek değiliz

Eşinizle ilgili "Su testisi su yolunda kırıldı" yorumu yapıldı.

Bir insan nasıl olur da hiç tanımadığı, bir merhabasının bile olmadığı insan için "Su testisi su yolunda kırılır" tarzında cümleler kullanabilir. Bunun hesabını bana adalet önünde verecek. Bir şey yapmayacak kadar eşek değiliz. En cahil insanlar bile bunu yapar.

Defne'ye en son ne zaman seni seviyorum demiştiniz?

Bu sözü her sabah söylerim. O sabah da söylemiştim.

12 gündür üzerinde yeşil parka montunuz var. Özel bir anısı mı var?

Evet o bana Defne'nin hediyesi, bana çok yakıştırmıştı, çok seviyordu. O montla kendimi iyi hissediyorum.




işte adamın söyledikleri ALINTIDIR!
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
29 Ocak 2011
Mesajlar
696
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi Avrupa özentisi de olduk ya, hadi hayırlısı.O savunulan, Dünya'ya hükmetmiş Osmanlı'mız var ya, hiç düşündünüz mü kaç tane insanın canını almış ? Kaç tane devleti yok etmiş? İlkokulda verilen, "Osmanlı çok büyüktü çok iyiydi çok merhametliydi" gibisinden laflara hala inanıyoruz.Değildi abi.O kadar sütten çıkmış ak kaşık değildi Osmanlı.Neden hala milliyetçilik duygularımız kabarıyor ki ? Eleştirdiğimizde, geçmişten hataları görüp dikkatli davrandığımızda doğruya ulaşabiliriz.Nedir bu eleştiriye karşılık ?

Yahu daha ne olması gerekiyor ki ? O sokaklarını mok götüren ülkeler şu an her yönden üstün.Keşke bizim sokaklarımızı da bir zamanlar bizim sokaklarımızı da mok götürseydi de şu an o pozisyonda olsaydık.

Saygı çerçevelerini aşmadan bu tartışma devam edecekse, ben keyif alıyorum.Herkes tezleri sunar, kaynaklarını belirtir,fikirlerini söyler.Medeniyetin en önemli şartlarından birisi de budur.Ama eğer insanları özellikle inançlarından dolayı yargılamak, hakaret etmek seviyesiz bir davranış biçimi.Benim için ister ateist olsun ister kuşa inansın, eğer gerçekten mantıklı düşünüyorsa hiç bir sorun yok.Bu konuda özellikle fikirlerini düzgün bir dille belirten Khutuck'e yapılan sert yorumlara karşıyım.O da bir insan, hem de bana göre büyük bir çoğunluktan daha mantıklı, sorgulayıcı ve düşünebilen bir insan...

Avrupa özentisi misiniz , rus özentisi mi?Camilik misiniz , kiliselik mi?Yoksa ortada vur patlasın çal oynasın günlük mü yaşıyosunuz?Ne olduğunuzu söyleyin de biz de bilelim.Konuştuğunuz dil avrupanın dili.Tarihlerinde Türklerle yaptıkları savaşları barbar saldırısı olarak yazan batılılarla aynı dili konuşuyosunuz.Türkiyede yaşayıp da bunu mu öğrendiniz.Metehandan beri Türkler avrupaya hep adalet getirmiştir.Papa Metehanın önünde diz çöküp "Ulu hakan metehan.Beni ve hristiyan halkımızı bağışla" diye yalvardığında metehanın cevabı şu olmuştur : "Halkınızı adaletle yönettiğiniz takdirde benden korkmanıza gerek yok.Ben sizin dostunuzum.Ama adaletsizliğinizi duyduğum zaman hepinizi kılıçtan geçiririm."Roma imparatorluğu zulmünün sonunu getiren Osmanlı olmuştur ve avrupaya adalet getirmiştir.Roma imparatorluğu insanları köleleştiren adi insanlar topluluğudur.Hatta köleleştirmekle kalmayıp o insanları arenalarda birbirine öldürtüp zevkle izlemişlerdir.Esas barbar kendileridir.Daha geçenlerde macar cumhurbaşkanı açıklama yaptı : "İyiki zamanında macaristanı Türkler fethetmiş.Yoksa başka milletler gibi biz de asimilasyona uğrayabilirdik.Oysa Osmanlı egemenliği altında kimliğimizi koruyabilmişizdir."

Dünya tarihçilerinin üzerinde fikir birliğine vardığı iki tane barbar millet vardır.Birincisi moğollardır.Moğollar savaştıkları orduları darmadağın ettikten sonra şehirlerini yakıp yıkarak herkesi kılıçtan geçirmiştir.Böylece korku ve dehşet saçarak bir sonraki karşısına çıkacak ordunun savaşmadan teslim olmasını sağlamıştır.Savaşmadan teslim olanları kılıçtan geçirmemişlerdir.Taktik gayet basit.Teslim ol ya da taş taş üstünde bırakmam.İkinci barbar milletse haçlılardır.Geçtikleri yerlerdeki bütün şehirleri yakıp yıkmış insanları kılıçtan geçirmiştir.Türkler tarihleri boyunca belki çok can almışlardır ama hiçbiri sivil insan canı değil.Çok orduları yok etmişlerdir.Fethettikleri topraklardaki insanlara din ve vicdan özgürlüğü tanımış , hiçbir zaman köleleştirmemiştir.Fethettiği topraklardan aldığı vergiden fazlasını o toprakların gelişimi için harcamıştır.Türklerin avrupada ilerleyişi Batı avrupada korkuya sebep olmuş ve bu nedenle denizciliğe önem verilerek yeni coğrafi keşifler yapılmıştır.Keşfettikleri yerlerde insanları köleleştirip kaynaklarını sömürerek şu anki medeniyetlerini kurmuşlardır.





Emin misin?

Osmanlı'nın elde tuttuğu Yunanistan, Bulgaristan, Ermenistan, Irak, Suriye, Kıbrıs şu an bizim en azılı düşmanlarımız değil mi?

Osmanlı döneminde dinler ve milletler eşit değildi. Osmanlı topraklarında yaşayan gayrımüslimler müslümanlara kıyasla çok daha ağır vergiler ödüyorlardı. örneğin 17. yüzyıla dek hıristiyan tebaa "devşirme" sistemi dahilinde çocuklarını vergi olarak veriyordu.

Adalet sistemi bölük pörçüktü. Müslümanların, hıristiyanların, yahudilerin, ermenilerin adalet sistemleri ayrıydı. Hukuki açıdan müslümanlar öncelikliydi.

Osmanlı ilk döneminde mezhepler arasında ayrım yapmıyordu. Yavuz Sultan Selim döneminde Türk aleviler İran şahı İsmail'e sempatizan oldukları için katliama uğradılar. Osmanlı Yavuz sonrasında sünni-hanefi bir imparatorluk olmuştur. Aleviler ve şiiler gibi diğer islam mezhepleri, başka dinlere kıyasla baskı altında kalmıştır.

Tabii aynı dönemde Avrupa'da gerçekleşen din savaşlarına kıyasla Osmanlı yaşaması çok daha rahat bir ülkeydi, ancak Orta Asya Türk devletleriyle kıyaslarsak Osmanlı dinler üzerinde aşırı baskıcı bile sayılabilir.

Özetle Osmanlı topraklarında çan ötmüştür, ancak bedavaya olmamıştır.

Ek: Konudan iyi uzaklaşmışım.

Devşirme olayı vergi karşılığı yapılmazdı.Aksine devşirme yapılan oğlanın ailesi vergiden muaf tutularak kolaylık sağlanmıştır.Kanuninin şii meslesine gelirsek Sultan Süleyman avrupada fetihlerle uğraşırken Şah ismail meydanı boş bulmuş anadoluda alevilik şiilik yayılması faaliyetleri yürütmüştür.Kanuni ordusunu şah İsmailin üzerine bu sebeple yürütmüştür.
 
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
615
Kıyamet kopacak, yakında şu saçma tartışmalar son bulacak.

Gereksiz tüketmesin kimse kendini. Herkes kendi işine baksın. Anlamak istemeyene kimse bir şey anlatamaz, hele ki şu forum köşelerinde. Kendini kandırmaya devam edenlere ne kadar yardım etmek istesek de bazılarının kalpleri günahlarından dolayı mühürlenmiştir. Onlar tövbe etmedikçe gökten kitap kafalarına düşse, meleklerin yeryüzüne inip secde ettiklerini görseler bile inanacak değildirler.
 
Katılım
22 Mar 2009
Mesajlar
1,434
Kıyamet kopacak, yakında şu saçma tartışmalar son bulacak.

Gereksiz tüketmesin kimse kendini. Herkes kendi işine baksın. Anlamak istemeyene kimse bir şey anlatamaz, hele ki şu forum köşelerinde. Kendini kandırmaya devam edenlere ne kadar yardım etmek istesek de bazılarının kalpleri günahlarından dolayı mühürlenmiştir. Onlar tövbe etmedikçe gökten kitap kafalarına düşse, meleklerin yeryüzüne inip secde ettiklerini görseler bile inanacak değildirler.

hay ağzına sağlık be abicim allah senden razı olsun.okurken bile ne kadar çok huzur doldum
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst