debriyaj sorunu ????

bende boşta çalıştırıyorum ve motor ısınmadan hareket ettirmiyorum yaklaşık bir - iki dakika çalışıyor yerinde o zaman sıkıntı çok az oluyor
hemen çalıştırıp vitesi bire atınca çaaat diye bir ses eşliğinde öne zıplıyor

Normal. Bir sorun yok motorunda. Yağlama yapmamış olur daha zaten motor yan ayakta iken yağ bir tarafa birikiyor.. Çalıştırınca, çalışır halde iken birazdik konuma getir bir iki dakika. Sonra vitese tak hiç bir sorun olmaz. En azından bende olmuyor.

ya hocam dediğim gibi olaya çok hakim değilim inşallah yavaş yavaş emin adımlar ile öğrenicem yani şimdi debriyaj telini sıkmama veya debriyaj kaçırıyormu diye baktırmama gerek yokmu diyorsun ? ama gerçekten debriyaj kolunu sonuna kadar cekebiliyorum fakat sonuna kadar hiç zorlama yapmıyor aşırı yumuşak acaba burda bi tuaflık var.

debriyajı kendin test edebilirsin
vitesi bire al ve kontağı kapat motordan in ve debriyaja basarak elinle ittirmeye başla
rahat itebiliyorsan debriyaj ayırıyor demektir eğer ki zorlanıyorsan debriyaj ayırmıyordur

debriyajı kendin test edebilirsin
vitesi bire al ve kontağı kapat motordan in ve debriyaja basark elinle ittirmeye başla
rahat itebiliyorsan debriyaj ayırıyor demektir eğer ki zorlanıyorsan debriyaj ayırmıyordur[/QUOTE

deniyeceğim bunuda.Arkadaşlar eminim sizin için bu tip olaylar şaka gibi geliyordur fakat öğreniyorum yardımlarınız için teşekkür ederim ekran basında sakın sırıtmayın :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------

hocam seni ekliyim ben görüşelim olmadı eğer senin içinde uygun olur ise klavuzun fotokopisini cektirip bana posta ile gönder bende her masrafı karşılıyım çünki bugun içindeki her bilgiye ihtiyacım olabilir tabi senin içinde uygunsa ?

debriajın tam ayırmıyor sorun tamamen orada telini gerdirmelisin ama az az gerdirerek dene fazla gerdirirsen tam bırakmaz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar