debriyaj sorunu ????

arkadaşlar öncelikle bayramınız mübarek olsun.

regal r dd250-e9 kulanıcısıyım motoru çalıştırmadan önce vitesi boştan bire çekiyorum debriyaj sıkılı halde ateşliyorum fakat motor kendini öne atıyor sizce sorun ne olabilir ? ayrıca motor ateşlemeyi çok geç alıyor oda ayrı bi konu :(

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
vitesi 1 e takınca marşa basmadan motoru ileri- geri yapıp ondan sonra marşa basarsanız motor zorlanmadan ve öne atlamadan çalışır....

denedim fakat aynı sorunu tekrar yaptı şanzıman ile alakalı bi sorun olabilirmi ?

Motosikleti
debriyaj telini biraz daha gerdirmeyi dene...
iyide ilk çalıştırmada neden vitese takıp çalıştırıyorsunki....
boşta çalıştır....motor ısınana kadar debriyaja bas-çek.... birazda basılı tut ve tak vitese devam et...
ayrıca motorunun durumunu bilmiyorum...km si, değişenleri vs....
belki kullandıgın yağ ile alakalıdır....belki balatalar bitmek üzeredir....belki yağ pompan iyi çalışmıyordur....

hocam gecen bi yağ kapağı ile oynadım acaba ondan olabilirmi çıkardımda daha sonra sonunda kadar sıkıştırdım ve motoru boşta ateşlediğimde daha sonra debriyaja basıp bire çekince yine kendini öne atıp stop ediyor.

Motosikleti
motorun yağını bi kontrol et...
yağ normal ise debriyajın kaçırıyor....telini gerdir...

olabilir debriyaj aşırı yumuşak kardeş fazla zorlamamk lazım bu sorun dişlilerden olmama sebep olabilir dimi ?

Motosikleti
olabilir debriyaj aşırı yumuşak kardeş fazla zorlamamk lazım bu sorun dişlilerden olmama sebep olabilir dimi ?
olabilir tabikide....sen debriyaj ayarına bi bak...gevşek oldugu için manete sonuna kadar bassanda tam ayrımıyordur....

yav bide ankara içinde tanığım iyi bir usta varmı maliyeti uygun.Motoru yeni aldım bi kontrol ettirmek istiyorum fakat böyle sorunlar cıkıp duruyor motorun basına getirip geri götürüceğim birisi lazIM.

Motosikleti
ben kendi motorumun ustası oldum.... hiiç bir tamirciyi tanımam etmem....işim de olmaz....
bildiklerim de bana yeter....
istiyorsan bakabilirim...
motoru yenı aldım derken 2. el mi aldın 0 mı aldın....

Motosikleti
2. el alırken bi ustaya yada bilen birilerine göstermedin mi....
valla ben ankaranın her yerinde....siteler de oturuyorum....şuan yüzüncü yıldayım....burda kalacagım....
yarına yapacak bir işim yok....ankara sayfasına da polatlıya gidelim diye yazdım...kimseden tık yok....

alırken herhangi bir ustaya göstermedim zaten şuanda da tam almış sayılmam salı muayneye sokucaz işde motoru fakat böyle ufak tefek sorunları var sonuçta 2.el ve 2007 model fakat temiz bi motor olduğunu düşünüyorum çünki satan arkadaş en ufak problemine kadar anlattı ve muayneyede birlikte gidiceğiz.

hocam motordan anlıyan bi adam değilim acık konuşıyım fakat ehliyet ve belgeler tam olsun inşallah öyle aktiviteler yaparız ehliyet ve güvenli sürüş olsun polatlı değil hatayada gideriz :)

haydar kardeşim elinde dd 250e-9un kullanma kılavuzu varsa ve mümkünse bana gönderme imkanın varmıdır mail üzerinden ?

Bu bir sorun değil. Regallerin hepsinde olur. Bizim debriyajlar motorun kendi yağı ile yağlanır. O yüzden motor çalışmadan da debriyaj balataları yağlama yapamaz. Debriyajı çekmene rağmen de debriyaj ayırmaz. Marşa bastığında motor ileri atar. Gördüğün tüm regallerde dene bu vardır. Ben kendi motorumda park edeceğimde motoru boşta bırakıp öyle park ediyorum ve çalıştıracağım zaman da böyle çalıştırıyorum. Sonra bire takıp devam ediyorum. Sana da bunu öneririm ki dişlilerinin ömrü daha uzun olsun

Bu bir sorun değil. Regallerin hepsinde olur. Bizim debriyajlar motorun kendi yağı ile yağlanır. O yüzden motor çalışmadan da debriyaj balataları yağlama yapamaz. Debriyajı çekmene rağmen de debriyaj ayırmaz. Marşa bastığında motor ileri atar. Gördüğün tüm regallerde dene bu vardır. Ben kendi motorumda park edeceğimde motoru boşta bırakıp öyle park ediyorum ve çalıştıracağım zaman da böyle çalıştırıyorum. Sonra bire takıp devam ediyorum. Sana da bunu öneririm ki dişlilerinin ömrü daha uzun olsun

bende boşta çalıştırıyorum ve motor ısınmadan hareket ettirmiyorum yaklaşık bir - iki dakika çalışıyor yerinde o zaman sıkıntı çok az oluyor
hemen çalıştırıp vitesi bire atınca çaaat diye bir ses eşliğinde öne zıplıyor

ya hocam dediğim gibi olaya çok hakim değilim inşallah yavaş yavaş emin adımlar ile öğrenicem yani şimdi debriyaj telini sıkmama veya debriyaj kaçırıyormu diye baktırmama gerek yokmu diyorsun ? ama gerçekten debriyaj kolunu sonuna kadar cekebiliyorum fakat sonuna kadar hiç zorlama yapmıyor aşırı yumuşak acaba burda bi tuaflık var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar