Debriyaj Sorunu

Arkadaşlar motorumu yeni aldım kendisi ASYA TAY 200 ve daha 200 km'de.Benim sorunum ise boştayken 1. vitese attımı motorsiklet azıcık öne doğru hopluyor.Daha önce debriyaj boşaldı giderken ve yaptırdım ama bu sorunu gideremediler.Sizce neden böyle yapıyor.Durumun aciliyetine göre servise gideceğim.Şimdiden teşekkürler.

200 km de balata bitmesi bana mantıksız geliyor acaba, balata yayların sıkılmamış olabilir mi?

yani daha 200 km sıfır sayılır tüm parçaları :S direk sorun olmaya bilir draggy nin dediği gibi küçük bi problem vardır yoksa işin zor daha 200 km de bu olursa :S

Kocaeli İl Temsilcisi
evet arkadaşlara aynen katılıyorum debriyaj yaylarında sorun olabilir ve ayırma işi tam gerçekleşmez ve kaçırma yapar yinede içini açıp bakmadan söylemek yanlış olur ,ah be arkadaşım (sıfır )ona kaç para verdin bilmiyorum fakat ister istemez içine bir sıkıntı olmuştur garantisi de olsa miden bulanmıştır birkere sorun hallolacak büyük ihtimalle, fakat ondan sonra uzak bir yola gitmen icab ettiğinde büyük ihtimalle acaba sorun yaşarmıyım kuruntusu kafana kitlenip kalacak .hayırlısı olsun ve motorun hayırlı olsun amacım motorundan seni soğutmak değil yanlış anlaşılmasın keşke iyi bir marka üzerine seçim yapsaydın saygılar...

arkadaşlar Ankara'da 2. el motorsiklet çok yok baktıklarımda döküntü idi ne olursa olsun aslında motorumdan memnunum asya olmasına rağmen de güzel motorsiklet ama işte bu sorun için ayrı servise gideceğim artık 300 bakımında hallederler umarım.Cevaplarınız için çok teşekkürler umarım sizin dediğiniz gibi soğumam :mrgreen:

arkadaşım,
motorunun debrıyaj kolunun dıbınde debrıyaj telını gerebılecek bi somun tarzı bişiy olacaktır,
eğer orada yoksada,
motor bloğu üzerındeki debrıyajı cekınce gerılen bı ufak kol vardır,
o kolun tele bağlı oldugu yerde bi gerdırme gevsetme somunları vardır 2 adet,
onları gevset ve teli azcık gerilene kadar 3.5 tur somunu sık,
motorun tam ayıramadıgından vıtese taktıgın gıbı dişliler harekete geçmek istedıgınden motor ileri doğru gitmece calışıyor sanırım,,
bırazcık gerdıgın zaman ayırmış vazıyetteyken vıtese gececek ve debrıyajı bırakınca kavramaya baslayacak,
yanı debrıyajı salarken herekete gececek...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

çok teşekkür ederim birde bunu deneyeceğim düzelmezse servise gitmek şart oldu balataları çabuk tüketir yoksa.

elettirik kesiyor

selam arkadaslar
bende ASYA TAY 200 var ama iki büyük sorunum var
1 motor ısınınca 6 km den sonra ısınıyor elettirik kesiyor stop ediyor
marşa tekrar bastıgımızda çalışıyor yola devam 95 km reyi geçer geçmez stop ediyor sebebi ne olabilir
inegöl bursa arası 30 km arada en az 5-7 defa stop ediyor
ikinciside arka stop park kısa farlar sürekli yanıyor yani patlıyor 20 yi buldu degiştirgim lambalar bilgisi olan arkadaslarımdan rica etsem bilgilewrini paylasırlarmı

Lambaların sık sık patlamasıyla ilgili olarak yapacağınız en güzel şey şarz voltajınızı ölçtürmektir.Belkide voltaj yüksekliği sözkonusudur yüksek devirde çıkan yüksek voltaj nedeniyle beyin akım kesiyodur en kısa zamanda bişeyleri yakıp masraf çıkmadan ölçtürünüz.

serkanADH13 dediğini yap orasıyla uğraşamam dersen debriyajı sıktığın yerdeki manetin kablo çıkışında ayar yeri var oradan biraz gerdir debriyaj yukarıda kavrasın.İlk çalıştırmada motoru ısıttıktan sonramı birinci vitese takınca hopluyor ileriye yoksa normaldede hep yapıyormu?Motor yağın nedir bur arada kaç numara yağ koyuyorsun?

selam arkadaslar
bende ASYA TAY 200 var ama iki büyük sorunum var
1 motor ısınınca 6 km den sonra ısınıyor elettirik kesiyor stop ediyor
marşa tekrar bastıgımızda çalışıyor yola devam 95 km reyi geçer geçmez stop ediyor sebebi ne olabilir
inegöl bursa arası 30 km arada en az 5-7 defa stop ediyor
ikinciside arka stop park kısa farlar sürekli yanıyor yani patlıyor 20 yi buldu degiştirgim lambalar bilgisi olan arkadaslarımdan rica etsem bilgilewrini paylasırlarmı
konjektoru değiştir

motoru çalıştırdıktan sonra vites boştayken debriyaja basıp bi 10 metre ilerletin sonra vitese takın öyle bi deneyin isterseniz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar